Shoppen in Dusseldorf

Shoppen in Dusseldorf: 11 niet te missen tips!

Sommige reizigers kennen Dusseldorf alleen vanwege haar vliegveld vanwaar je wat goedkoper de wereld kan ontdekken dan vanuit Schiphol. Maar wist je dat deze Duitse stad ook een echt shopwalhalla is? En ook nog eens één die niet zo mainstream is ook! Dusseldorf is naast welbekende winkels namelijk ook gevuld met allerlei leuke vintage winkels en hippe concept stores. Hierdoor kun je uren shoppen in Dusseldorf en eindeloos op zoek gaan in één van de tientallen vintage boetiekjes. Je kan natuurlijk een dagje met de trein naar Dusseldorf of ga een weekend naar Dusseldorf, een leuk hotel om dan te verblijven is 25hours Hotel Das Tour.

11x de leukste plekken om te shoppen in Düsseldorf?

De leukste winkels om te shoppen, vind je eigenlijk in allerlei verschillende wijken in Düsseldorf. Zorg dus dat je een fiets huurt of een pas voor het OV koopt (voor 9,- euro per dag kun je onbeperkt met het transport reizen met een Düsseldorf Card) én vergeet deze shopping guide natuurlijk niet (of neem een leuk reisgidsje mee, zoals de Dusseldorf reisgids van Marco Polo, daarin staan ook allemaal leuke winkels en wandelingen). Je weet dan precies waar je heen moet, want voor elke wijk hebben we de leukste hotspots op een rij gezet. Happy shopping!

Shoppen in de wijken Bilk, Medienhafen & Friedrichstadt

1. Null:zwo:elf

In de wijk Bilk kun je uren struinen in allerlei aparte winkeltjes. Op de schappen van designwinkel null:zwo:elf ligt voornamelijk kleding van jonge ontwerpers en nieuwe labels. Ze verkopen er ook tassen, speelgoed, boeken, zonnebrillen en meer. Een hippe winkel waar je even geweest wilt zijn tijdens het shoppen.

Adres: Brunnenstraße 2a,

2. Romantiklabor

Iets verderop in de Lorettostrasse vind je de winkel Romantiklabor. Een leuke shop die door het tijdschrift Living & Architecture is uitgeroepen tot een van dé hotspots van Duitsland, dit komt omdat ieder item en voorwerp in de winkel handgemaakt is. Je vindt er handgemaakte kleding maar ook leuke bedrukte spullen voor thuis.

Adres: Lorettorstrasse 32

3. Kleidsam

Kleidsam had ‘Kleinsam’ kunnen heten: het is een schattig klein winkeltje in een mooi oud pand. Je vindt hier leuke accessoires zoals sieraden en woonspulletjes.

Adres: Neusser Strasse 123

Shoppen in de wijk Flingern

4. Lieblingsstücke

Lieblingsstücke, een shop that is designed with love and stocked with passion. Deze winkel is hét adres in de wijk Flingern en vind je in de zijstraten van de Ackerstrasse. Lieblingsstücke is een populaire winkel die sinds oktober 2005 gerund wordt door Susanne Weipert. Ze verkoopt er uitsluitend tweedehands dameskleding, voor echte vintage finds moet je dus hier terecht.

Adres: Bruchstrasse 1

5. Damenwahl

Damenwahl is een klein winkeltje dat kleurige vrouwen kleding verkoopt van verschillende ontwerpers. Een bijzondere shop, want veel van wat je hier vindt is handgemaakt en past bij het fair trade principe.

Adres: Ackerstrasse 106

6. Elementarteilchen

Voor fifties jurken en hoge hakken ga je naar Elementarteilchen. Je koopt hier een zomerse polkadot jurk of gekke zonnebrillen. Je kan hier zomaar een unieke vintage find vinden!

Adres: Ackerstrasse 125

Shoppen in Dusseldorf in de wijken Derendorf & Pempelfort

7. Broke The Store

In deze shop vind je vintage street art en street wear. Als je dus op zoek bent naar hipstervintage is dit zeker een winkel waar je naartoe moet gaan. Je vindt er hippe sneakers, rugzakken in overvloed maar ook hoodies en andere musthaves. De online shop is overigens ook een aanrader!

Adres: Tußmannstraße 24

8. Rebel’s Garage

Rebel’s Garage begon ooit met het designen van T-shirts en customizen van skateboarden in de slaapkamer thuis. Zoals je verwacht werd dat al gauw te klein en uiteindelijk opende Rebel’s Garage hun eigen winkel waar ze niet alleen T-shirts en skateboards verkopen maar ook sweaters, jacks, jeans en sjaals. Voor een nieuw paar sneakers kun je hier ook meer dan goed terecht!

Adres: Gneisenaustrasse 10

9. Oxfam

Waarschijnlijk zorgt deze naam gelijk voor een rinkelend belletje, want Oxfam is een wereldwijde ontwikkelingsorganisatie die strijd tegen armoede in de wereld. In Dusseldorf vind je een winkel van deze organisatie en het bordje bij de voordeur zegt genoeg: ‘You donate things to us you no longer need, and we sell them for charity’. In de winkel is daardoor een diverse verzameling te koop bestaande uit kleding, accessoires, huishoudelijke items, CD’s, speelgoed en meer.

Adres: Nordstrassse 9

Shoppen in Aldstad (Dusseldorf old town)

10. Kauf dich Glücklich

Een über hippe hipsterwinkel, dat is de eerste indruk die Kauf dich Glücklich je geeft. Ze verkopen hier kleding, maar ook gave woonspullen. Je vindt hier bovendien bekende merken maar ook uniekere merken. Volg ook zeker hun instagram account als je dat zelf hebt, daar delen ze de leukste foto’s op.

Adres: Carlsplatz 4

11. Hitsville

In het centrum van Düsseldorf vind je allerlei bekende shops, maar ook fijne winkeltjes waarbij je even een trip down Memory Lane kan maken. Hitsville is zo’n winkeltje, hier kun je bladerend door de bakken met LP’s even helemaal terug in de tijd reizen. Wat bovendien leuk is om te weten, is dat dit de oudste platenzaak van Düsseldorf is. Ze verkopen er CD’s en LP’s van Beatles tot en met Zappa en van Kraftwerk tot en met Toten Hosen.

Adres: Wallstrasse 21

Leuke markten om te shoppen in Düsseldorf

Tot slot een lijstje met leuke markten om te shoppen. In Düsseldorf zijn er daar namelijk ook heel wat van te vinden en hier kun je misschien wel nog mooiere vondsten vinden of gewoon lekker gaan eten:

  • Carlsplatz market: Een culinaire markt, wekelijks
  • Radschläger market: De oudste rommelmarkt van Düsseldorf, 1x per maand
  • Aachener platz: Tevens een rommelmarkt, elke zaterdag
  • Messeparkplatz: Een rommelmarkt op een gezellige parkeerplaats
  • Design classic beurs: Een design beurs, vind elk jaar plaats op verschillende data

Liever wegdromen bij etalages van luxe winkels?

Zin om te gaan window shoppen in Dusseldorf? En wil je even flaneren door een van de meest luxe winkelstraten? Dan moet je naar de Königsallee, in deze straat, die ook wel Kö wordt genoemd, vind je de meest exclusieve winkels van de stad. Even wegdromen bij over de top dure spullen, kan hier dus als geen ander en mensen kijken kun je hier ook als de beste.

Shoppen in winkelcentra in Dusseldorf

Er zijn grote winkelcentra te vinden in Dusseldorf waar je ook goed kunt winkelen. Vier grote winkelcentrums zijn Stilwerk voor moderne winkels, Schadow Arkaden, Kö Galerie voor veel luxe winkels en het Kaufhof dat je ook in veel andere Duitse steden tegen komt.

Je dagje of weekend shoppen in Dusseldorf plannen?

Check dan even deze sites:

Vermijd zondagen

Probeer niet op zondagen in Duitse steden als Dusseldorf te zijn als je wilt winkelen, want in Duitsland hebben ze niet zoals in Nederland koopzondagen. Veel is gesloten op zondag in Duitsland. Dus plan geen dagje winkelen op het einde van de week!

→ Bekijk hier al onze Duitsland tips