Canarische eilanden videos

Deze video’s bewijzen waarom je ooit naar de Canarische Eilanden moet!

Dat de Canarische Eilanden een echt vakantie walhalla zijn weet vrijwel iedereen. Maar de noodzaak om deze bestemming daadwerkelijk aan je bucketlist of zelfs vakantieplannen toe te voegen mist helaas soms wel bij reizigers. Hoog tijd om daar verandering in te brengen, dachten de makers van onderstaande drie videos want hun shots laten perfect zien waarom je toch echt een keer het vliegtuig naar deze Spaanse eilanden moet nemen:

Durf jij de onderwaterwereld van La Palma te verkennen?

De Canarische Eilanden worden allemaal omarmd door een fel blauwe zee, maar toch moet je zeker niet alleen op het strand blijven liggen als je hier bent. Met name bij La Palma is het de moeite waard om de onderwaterwereld te verkennen. Op een bepaald stuk is namelijk een heuse onderwater-begraafplaats te vinden waarbij op de bodem van de zee allerlei stenen kruizen te zien zijn. Een tikkeltje freaky, maar tegelijkertijd ook waanzinnig mooi om te zien:

Lava-eiland Lanzarote

Lanzarote is het meest noordelijk gelegen eiland van de Canarische Eilanden archipel. Een heel groot deel van dit eiland is bedekt met gestolde lava. Veel groene natuur hoef je hier dus ook niet te verwachten, maar daarentegen kun je wel rondtrekken door een indrukwekkend maanlandschap dat ooit is ontstaan door een vulkanische uitbarsting. Wanneer je hier bent moet je zeker naar het nationale park Timanfaya gaan. Hier kun je vulkaankraters en lavavelden bewonderen.

Naar het einde van de wereld bij El Hierro

Wist je dat El Hierro het kleinste eiland van de bewoonde Canarische Eilanden is? Dit eilandje vind je in het zuid-westen van de archipel. Toch is niet alleen de grootte van het eiland een bijzonder kenmerk van El Hierro. Vroeger werd El Hierro namelijk beschouwd als het meest westelijke puntje van de wereld. Wil je dus even het gevoel hebben alsof je het einde van de wereld hebt bereikt, dan moet je zeker eens naar deze plek gaan! Hoe dat voelt en is, zie je goed hieronder:

En al zin in een reisje naar de Canarische Eilanden?

Wist jij dat de Canarische Eilanden zo divers zijn? Wij krijgen van deze video’s in ieder geval meteen zin om het vliegtuig te pakken en de veelzijdigheid met eigen ogen te zien. Wil je meer verhalen over Spanje lezen? Hier vind je onze andere artikelen!