Valencia Mindfulness Retreat

Bijzonder overnachten | Valencia Mindfulness Retreat

Tijdens ons weekendje weg naar Valencia sliepen we op een wel heel bijzondere plek, namelijk bij de mannen van het Valencia Mindfulness Retreat. Een tijdje terug hadden ze ons al uitgenodigd, maar pas nu hadden we tijd om een keer langs te komen. Nu denk je bij het horen van het woord “Retreat” misschien meteen aan een modern ingerichte spa, maar niets is minder waar. Deze Bed & Breakfast heeft eerder iets weg van het huis van een paar goede vrienden. Het is er knus, gezellig, er hangt verrassende kunst aan de muur en mocht je het leuk vinden, dan kun je meedoen aan een yoga of meditatie sessie. Lees gauw meer over deze Bed & Breakfast:

Valencia Mindfulness Retreat

Gezellig ontvangst, een overdosis tips en een rondleiding door de B&B

Het is vroeg op de avond als wij aankomen in het Valencia Mindfulness Retreat, maar omdat de Spanjaarden liever laat dan vroeg eten (lees: Het beste kun je pas om 21:00u aanschuiven voor een bordje pintxos), hebben we genoeg tijd voor de welkomstdrankjes van Thijs & Dany. Zij zijn de eigenaren van de Bed & Breakfast en beide hebben lange tijd in Amsterdam gewoond. Inmiddels is het alweer zo’n 8 jaar geleden dat ze onze eigen hoofdstad verruilden voor het mooie Valencia en deze fijne plek zijn gestart.

We krijgen een glaasje sprankelende Cava, een bordje met druiven wordt op tafel gezet en voor we het weten zitten we met kaart op schoot samen te praten over alles wat we in Valencia willen zien. Persoonlijke favorieten worden genoemd en we krijgen een aantal praktische tips, niet alleen handig maar vooral heel gezellig. We zitten namelijk niet alleen in de goed ingerichte zitkamer van Dany & Thijs, ook een ander stel dat in de Bed & Breakfast overnacht deelt met ons hun tips en niet veel later schuift ook een groepje Engelse vrouwen aan. Zij zijn die dag begonnen met een van de yogalessen die vanuit de B&B worden georganiseerd.

Door al het kletsen, lijkt de klok harden te tikken dan ooit en na de rondleiding moeten we ons bijna haasten om nog op tijd te zijn voor een hapje eten. Gelukkig loop je vanuit het Valencia Mindfulness Retreat zo het centrum in en voor we het weten zitten we aan een tafeltje bij het welbekende restaurant Sagardi.

Wakker worden met een Cava-champagne ontbijt

Ook ontbijten gebeurd hier in stijl, naast de zitkamer is in een andere kamer een lange tafel uitgebreid gedekt. Zo vind je er een verscheidenheid aan verse vruchten, homemade yoghurt, lekkere broodjes en… Cava-champagne! Een perfect begin van de dag als je het ons vraagt! En mocht je helemaal Mindfull willen beginnen? Dan kun je ‘s ochtends ook meedoen aan een van de meditatie sessies, maar dat is uiteraard niet verplicht.

Centraal gelegen, in het hart van Valencia

Toen wij aankwamen bij Valencia Mindfulness Retreat, viel al gauw op hoe centraal deze Bed & Breakfast ligt. Je loopt zo naar het Turia Park, maar ook Plaza de la Virgen en de Kathedraal van Valencia liggen enorm dichtbij. Verder kun je gemakkelijk fietsen huren om de hoek, waardoor je ook zo naar het strand van Valencia fietst.

Bereikbaarheid vanaf het vliegveld

Vanaf het vliegveld kun je gemakkelijk de metro nemen naar de metrohalte ‘Alameda’ in het Turia Park en vanaf daar kun je vervolgens in 10 minuten naar de B&B lopen. Neem hiervoor vanaf het vliegveld lijn 3 of lijn 5.

Wil je ook bij het Valencia Mindfulness Retreat overnachten?

Als je een kamer wilt boeken bij Dany & Thijs of meer info wilt, dan kun je het beste een e-mail sturen naar info@valenciamindfulnessretreat.org. Zij laten je dan weten of de Bed & Breakfast nog beschikbaar is tijdens jouw verblijf in Valencia. En stuur dan ook het volgende mee:

  • Naam van alle gasten
  • Datum en tijd van aankomst & vertrek
  • Of je full-service Bed and Breakfast room of Self-Catering vacation unit / holiday rental wilt
  • En jouw voorkeur voor een single of double bed

Check ook zeker de website van Valencia Mindfulness Retreat of lees hier onze 10 tips voor Valencia!