Hotspots restaurants valencia

Eten bij de 10 leukste hotspots en restaurants in Valencia!

Valencia barst van de heerlijke restaurantjes en de een is nog hipper dan de ander! De keuze is reuze, en daarom hebben we voor jou de beste tien hotspots en restaurants op een rijtje gezet. Alle restaurants (op La Más Bonita na) vind je in het oude centrum van Valencia; Ciutat Vella.

1. Zumm Salads

Voor een goed begin van de dag ga je naar Zumm Salads; een kleurrijke health bar met broodjes, salades en sapjes. Het personeel is heel vriendelijk en maakt je bestelling vers voor je neus klaar. Een ideale uitvalsbasis als je behoefte hebt aan een balansdag of een flinke vitamine boost. En helemaal handig: naast de tablets zijn stopcontacten ingebouwd zodat jij niet alleen jezelf, maar ook je elektronica kunt opladen voordat je de stad induikt!

2. The Coffee Place

De beste caffè latte dronken wij bij The Coffee Place, een klein barretje in Carrer del Mar. Een klein, schattig barretje dat van buitenaf niet heel bijzonder oogt, maar gewoon goede koffie heeft!

3. La Reina – friendly restaurant

Als je komt aanlopen stralen de karaffen Agua de Valencia en Sangria je uitnodigend tegemoet. Toen wij net waren aangekomen, moe van de reis en toe aan een drankje, besloten wij dan ook om hier neer te strijken. Geen slechte keus! Hier dronken we de beste Agua de Valencia van onze vakantie. Ook de tapas bevielen goed. Iets minder olie had gemogen, maar ach, let’s celebrate the good life!

4. La Más Bonita

Alom geroemd, én terecht! Deze strandtent is niet alleen een lust voor het oog, maar ook voor de smaakpapillen. De hele dag door kun je hier terecht voor de meest fantastische gerechten en taartjes. Wij kozen voor de home-made pancake with nutella, cream, walnuts and banana. Do we need to say more?! La Más Bonita vind je aan de boulevard, maar op het strand zelf hebben ze een chiringuito waar je terecht kunt voor cocktails en kleinere hapjes. Vanaf 16.00 uur gaat hier de clubmuziek aan. Vergeet (zeker in de weekenden) niet te reserveren, want dit leuke tentje is razend populair onder zowel toeristen als locals.

5. Mercado Colón

In deze voormalige markthal vind je nu meerdere restaurantjes en barretjes waar je terecht kunt voor een hapje en drankje. Het is een indrukwekkende hal voorzien van mozaïek en glas in lood dat zorgt voor een prachtig licht. Wie eens in Barcelona is geweest, herkent vast de invloeden van Gaudi in de architectuur! Plof neer op één van de terrasjes en geniet van deze bruisende plek waar veel bewoners samenkomen.

6. Le petit bistro

Dit nog redelijk onontdekte pareltje vind je op het dak van het Cathedral Suites Hotel. Boven de drukte van de stad kun je je tegoed doen aan een cocktail in de loungehoek of een uitgebreid diner. Het uitzicht is niet fenomenaal, maar de ambiance is heerlijk en oogt chiquer dan de andere beschreven restaurants. Een goede, kleine (en betaalbare!) kaart met toegankelijke gerechten en daarom zeer geschikt voor fijnproevers. Perfect om te loungen met een cocktail in de hand of een romantisch diner voor twee! Reserveer enkele dagen van te voren om zeker van een plekje te zijn.

Hotspots Valencia Le petit bistro restaurant

7. Sagardi

Wie net als wij na een avondje winkelen trek begint te krijgen, kan Sagardi binnenlopen. Pak een bordje, loop naar de bar en kies zelf een paar overheerlijke pintxos in dit met wijnvaten gedecoreerde restaurant. Dit zijn stukjes stokbrood voorzien van diverse soorten beleg. Je kunt het zo gek niet bedenken, van hartige varianten als zalm en worst tot zoetere varianten als kaas en ei. Afrekenen gebeurt per prikkertje. Ideaal als je geen zin hebt in een lange zit, of net als ik moeite hebt met kiezen. Dit is Spanje op zijn best!

8. Taska Hogan

Valencia zit vol idyllische steegjes en pleintjes gevuld met terrassen waar de gezelligheid tot in de late uurtjes doorgaat. In Carrer del Cobertis de Sant Tomàs vind je zo’n terrasje: Taska Hogan. Of het aan de gezellige Italiaanse bediening, de sangria, de sfeer of misschien dit alles tezamen lag weten we niet, maar een late night drink bij deze spot is wat wij onder vakantie verstaan.

9. Al pomodoro

Italiaans eten in Spanje is voor sommigen wellicht vloeken in de kerk, maar hier MOET je heen. Wij aten een Insalate Kikka en Pizza Melanzanella en dit was genieten met een hoofletter G, of zoals ze zelf op de kaart al aangeven: truly, love at first bite. Zowel de opmaak als smaak zijn fantastisch, overal is aan gedacht (zo is het zelfs mogelijk om glutenvrije pasta te bestellen en staan op de kaart in het kader van allergieën per maaltijd m.b.v. symbolen risicovolle ingrediënten aangegeven ). Good to know: op vijf minuten loopafstand zit het andere restaurant van dezelfde eigenaar: La pappardella!

10. Crêperie bretonne

Eigenlijk heb je genoeg gegeten, maar dan loop je rond 23.00 uur langs dit te gekke tentje… Dit overkwam ons dus. We hebben (gelukkig) geen seconde getwijfeld, en voordat we het wisten zaten we al kleurend aan tafel. Ja, je leest het goed, want elke tafel is voorzien van een groot wit vel en krijtjes waar iedere gast zich op kan uitleven. De crêperie hangt dan ook vol met creaties van gasten, en wie denkt dat er alleen binnen de lijntjes gekleurd mag worden heeft het mis: alle muren zijn ook vol getekend! Oh, en wat de crêpes betreft, deze zijn fantastisch en bezorgen je een waar geluksgevoel… Wij kozen voor twee zoete varianten: Crêpe cookies (donkere chocolade en stukjes koek) en L’île houat (banaan, chocolade en vanille-ijs). Share and enjoy!

Creperie bretonne hotspots valencia

→ Bekijk hier al onze Spanje artikelen