hippie ibiza benirras trommellaars strand drummers beach

Met deze 6 tips beleef je een onvergetelijke tijd op Ibiza

Ibiza is een heerlijk eiland en waanzinnig populair. Onder jongeren, onder hippies, onder families maar ook onder mensen die behoefte hebben aan wat cultuur en historie. Niet iedereen verwacht het misschien, maar echt allerlei soorten reizigers kunnen perfect op dit Spaanse eiland vertoeven. Benieuwd hoe je je tijd op Ibiza zo onvergetelijk mogelijk maakt? Hieronder vind je 6 tips!

hippie ibiza benirras trommellaars strand drummers beach

Bezoek de historische stad

Wanneer je afreist naar een buitenlandse bestemming is het natuurlijk een must om een stukje cultuur te snuiven. Geloof het of niet, maar Ibiza heeft een rijke geschiedenis en cultuur en dit is goed terug te zien in bepaalde delen van het eiland. Een plek die je daarom niet mag overslaan is de stad van Ibiza. Het historische hart hiervan wordt Dalt Vila genoemd, wat letterlijk ‘hoge stad’ betekent. Vroeger was dit een zeer gewild stuk land onder veroveraars, waardoor hoge stadmuren zijn gebouwd die vandaag de dag nog te bewonderen zijn. Je vindt hier talloze gezellige straatjes en sfeervolle pleintjes omringt door prachtige witgekalkte gebouwen. Neem plaats voor een heerlijke paella of échte Spaanse tapas terwijl je geniet van de levendige sfeer en het uitzicht. Als je goed rondkijkt zal je merken dat er pijlen verspreid zijn door de stad. Wanneer je deze volgt krijg je een rondleiding door de geschiedenis van Ibiza, die eindigt bij het kasteel boven op de heuvel. Hier kan je genieten van een prachtig uitzicht over het eiland.

Uitzicht op Es Vedra

Es Vedra is een gigantische rots die in de branding van het eiland ligt. Vanaf de Cala D’Hort baai lijkt Es Vedra dichtbij Ibiza te liggen, maar schijn bedriegt. Dit meer dan 400 meter hoge rotsachtige eiland ligt op zo’n 2,5 kilometer van de kust van Ibiza af. De kern bevat een enorme hoeveelheid aan mineralen, waardoor er sterke magnetische straling aanwezig is. Dit heeft er in het verleden voor gezorgd dat er veel mythes werden verspreid over dit mysterieuze eiland. Sommige lokalen zijn er nog steeds van overtuigd dat Es Vedra het hoogste punt is van de mythische gezonken stad Atlantis. Lees hier meer over het goed verborgen Atlantis

hippie markt ibiza_-2

Loop over een hippiemarkt

Ibiza staat al tot ver in de geschiedenis in het teken van vrijheid, geluk en liefde. Mede dankzij deze reden is het altijd een populaire bestemming geweest voor hippies en zijn ze hier langzaam geïntrigeerde in de bevolking. Een leuk voordeel hiervan is de bijkomende hippiemarkten, die vandaag de dag nog zeer regelmatig gehouden worden. Het is een echte ervaring om eens over zo’n hippiemarkt heen te lopen, of je nou van plan bent om iets te kopen of niet. Je vindt een overschot aan sieraden, accessoires, kleding, tassen, schoenen, verzorgingsproducten en kunst. Het merendeel hiervan is lokaal gemaakt. Daarnaast kan je genieten van livemuziek en heerlijk eten en drinken. Onmisbaar op een Ibiza tripje!

Huur een auto

Ibiza is een relatief klein eiland en het openbaar vervoer is prima geregeld. Maar de mooiste afgelegen plekken van het eiland zijn niet bereikbaar met de bus en zijn te ver om te lopen. We raden daarom iedereen aan om een auto te huren om rond te tuffen op het eiland. Een plek die niet veel mensen kennen is Sa Pedrera. Deze prachtige steengroeve met uitzicht over kristalhelder water met kliffen er omheen is adembenemend en er komt vrijwel niemand. Dit is een voorbeeld van een locatie die enkel te bereiken is wanneer je een auto huurt. En zelfs dan moet je nog een flink eind lopen om er te komen!

hippie ibiza hippies

Feesten tot in de late uurtjes

Tja, in Ibiza kan je er bijna niet omheen: nachtclubs. Het aanbod is er enorm, van schuimparties tot shows van wereldberoemde DJ’s. De meeste jongeren trekken dan ook naar Ibiza toe om te feesten tot in de late uurtjes. Want laten we eerlijk zijn: als je in Ibiza bent geweest dan moet je minimaal één avond in een club hebben doorgebracht. Je moet er wel rekening mee houden dat de meeste clubs alleen open zijn in het hoogseizoen. Meer lezen over uitgaan in Ibiza kan hier

Maak een boottocht

We hebben nog één interessante aanvullende tip voor alle vakantiegangers die richting Ibiza gaan. Je kan een super mooie boottocht en dagtrip naar Formentera maken! Benieuwd wat je daar allemaal kunt doen? Je vindt er onder andere leuke strandjes en veel hotspots, lees hier al onze Formentera tips!

→ Bekijk hier al onze Ibiza artikelen