5 redenen waarom met een camper reizen zo tof is

Je kon al lezen in de blog “Met een camper op rondreis door de Algarve” dat wij in mei voor het eerst met een camper van Camptoo een roadtrip gingen maken. Je moet je even voorstellen dat je bij aankomst op het vliegveld naar een gigantische witte camper toeloopt (7,35 meter lang!) en dat je daar de komende vier dagen in gaat slapen, douchen en koken. Maar ook… dat wij (3 chicks) daar veilig mee de weg op moesten (nope, we hebben geen vrachtwagen-rijbewijs, maar gelukkig was dat ook niet nodig). Je snapt het, zenuwen gieren op zo’n moment door je lichaam en je beseft je ook dat je wat comfort in zal moeten leveren maar dat je daarvoor wel een overdosis aan vrijheid terug krijgt. Kortom, het was ontzettend spannend op het begin, maar eigenlijk wilde we op het eind niets liever dan nog eens met zo’n huis op wielen op reis.

5 redenen waarom ook jij een keer met een camper op reis moet

Omdat wij zo fan zijn geworden van het reizen met een camper, willen we jou met 5 redenen overtuigen dat jij ook een keer met een camper op reis moet!

Met de camper rijden Camptoo

Het is alsof je een huis op wielen bij je hebt

Je hoeft met een camper nooit meer bang te zijn dat je iets vergeet in je hotelkamer, want je hebt eigenlijk altijd je hele hebben en houden bij je. Geen gestress met inpakken dus, want alles zit al in dat gigantisch grote ding waarin je rijdt. Ook is het fijn, dat als het je ergens niet bevalt, je gewoon weer door kan rijden en zo weer weg bent. Ideaal als je het ons vraagt! Maar ook qua eten en drinken is het handig (en budgetproof!) om met een camper te reizen, zo zit er vaak een keukentje mét koelkast in een camper waardoor je gewoon bij de supermarkt spullen kunt halen. Scheelt weer qua uitgaven en je hoeft niet altijd op zoek naar een leuk restaurant.

Je kan middenin de natuur of op het strand de nacht doorbrengen

Dit vonden wij toch wel een van de hoogtepunten tijdens onze camper rondreis door de Algarve in Portugal: Je kan vrijwel overal slapen als je met een camper reist. Middenin de natuur of juist direct op het strand. Zolang je een beetje let op de regels, kun je bijna overal je camper neerzetten en de nacht doorbrengen in Portugal. Natuurlijk is dit niet zo in elk land (check even dit artikel over wild kamperen in Europa), maar in Noorwegen, Portugal, IJsland of Schotland kan het bijvoorbeeld wel goed. Moet je je eens voorstellen dat je wakker wordt en in plaats van te douchen juist ontwaakt door een duik in een fel blauwe zee te nemen of in een onwijs mooi meer? Zo chill!

Elke ochtend een ontbijt en elke avond een diner mét uitzicht

Wakker worden was nog nooit zo rustgevend en relaxt. Doordat je op veel plekken de nacht door kunt brengen met een camper, middenin de natuur of juist direct aan zee, heb je elke ochtend een ontbijt mét uitzicht. Je hoeft dus niet te vrezen voor hotelkamers met uitzicht op een bakstenen muur of dodelijk saaie ontbijtzalen. Met een camper maak je gewoon bij je eigen keukentje met een perculator een goddelijk kopje koffie klaar en uit je koelkast haal je zo vers fruit met een bakje yoghurt. Ga vervolgens naar buiten, klap een campingstoel uit en wordt rustig wakker in de zon en geniet van het uitzicht op zee. Dat ritueel kun je natuurlijk ‘s avonds herhalen of haal gewoon lekker een pizza en eet die op bij je camper.

Het geeft je een ultiem gevoel van vrijheid en het is lekker betaalbaar

Doordat je overal kunt gaan en staan waar je wilt, geeft reizen met een camper je een ultiem gevoel van vrijheid. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om wel op een camping te gaan slapen, maar als je daar geen zin in hebt en een “alleen op de wereld gevoel” wilt meemaken, kun je ook een plekje middenin de natuur opzoeken. Bovendien is reizen met een camper super betaalbaar. Wij hebben een camper via Camptoo gehuurd. Die site werkt een beetje vergelijkbaar als Airbnb, alleen huur je op Camptoo een camper van een camper-eigenaar en niet een appartementje. Campers via deze site huren is vaak goedkoper dan via een auto-verhuurbedrijf en het is ook leuk dat je direct tips krijgt van degene van wie je de camper huurt.

Roadtrip camper portugal

Met een camper reizen is gezellig!

Misschien ken je het nog wel van vroeger en de kampeervakanties met je ouders: Veel mensen op de camping zeggen de hele dag gedag tegen elkaar of zijn zomaar in voor een praatje. Precies diezelfde vibe voel je als je met een camper op reis bent. Wanneer je aan het rijden bent en een andere camper tegenkomt, is het bijvoorbeeld gebruikelijk dat je even zwaait en lacht naar elkaar (alsof je ineens bij een soort camper-club zit). Dit is een ongeschreven regel, maar als je er aan mee doet krijg je wel echt zin om weer lekker door te karren. Maar ook op de camperplekken zal je buurman of buurvrouw je gauw even gedag zeggen als je voorbij loopt en als je hulp nodig hebt is niemand te beroerd om je even te helpen (Zo kregen wij tijdens onze Algarve roadtrip onze klapstoelen niet uitgevouwen… Gelukkig was onze Duitse buurman zo lief om even te helpen). Met een camper reizen heeft dus iets gezelligs en als je geluk hebt sta je zelfs op een camperplek waar ‘s avonds een kampvuur wordt gebouwd terwijl een of andere surfdude zijn gitaar erbij pakt en begint te tokkelen.

Meer verhalen lezen over het reizen met een Camper?

Lees ook:

Of bezoek www.camptoo.nl als je een keer een camper wilt huren!

Over de auteur

Founder & travelblogger

Hi, mijn naam is Roëll en ik ben de oprichtster van We Are Travellers! Een aantal jaar terug maakte ik mijn eerste backpackreis naar Brazilië, al snel volgde een wereldreis van 6 maanden en inmiddels kan ik niet meer zonder avontuur. Ik woon in Utrecht, maar reis nog meer dan eens de wereld over. Op We Are Travellers deel ik mijn tips voor de wereld met je.

2 reacties

 1. Isabel

  Wij waren erg gecharmeerd van Ierland, waar we een camper hadden gehuurd. Mijn man kan erg goed overweg met links rijden op de vele smalle weggetjes. Hij is ook nog eens een gepassioneerd surfer. Daar kun je ook in het westen van Ierland heel goed voor terecht.

  Beantwoorden
 2. FritsEllen

  Wat heerlijk dat jullie net zo enthousiast zijn als wij om te reizen met een camper. Wij hebben sinds 2 jaar de luxe dat we niet meer hoeven te werken en voor langere tijden met de camper op pad kunnen gaan.
  Het is altijd een droom van ons geweest.

  In Januari hopen wij weer te gaan overwinteren en deze keer willen we beginnen in Portugal en dan via de Spaanse oostkust weer rustig aan naar het noorden.

  We hopen ook nog in augustus/ september een paar weken weg te kunnen gaan en dan naar de Alpen.
  Geniet!!!!!!!!!!!!

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.