puro Hotel gdansk bar

Bijzonder overnachten bij PURO Hotel Gdansk

Een stedentrip naar Gdansk (check hier de tofste bezienswaardigheden in Gdansk) staat waarschijnlijk niet bovenaan je lijst. Wat onwijs jammer is, want deze stad is als Europese citytrip bestemming heel erg upcoming en wordt steeds geliefder! Je vindt hier een toffe combinatie van een oud centrum, bijzondere bezienswaardigheden en nieuwe, moderne hotspots. Je ziet dat steeds meer reizigers deze plek bezoeken en hun invloeden én wensen meebrengen, waardoor er steed meer hippe plekjes komen. PURO Hotel Gdańsk is ook een resultaat daarvan en dit is een heel bijzonder plekje geworden om te overnachten in Gdansk!

puro Hotel gdansk hobby

Lokale charmes in een jasje van nu

Bij binnenkomst word je verwelkom door een heel hoge hal (wel 8 verdiepingen!). Dat klinkt misschien als een grote, kale ruimte, maar niets is minder waar. Gdansk is een havenstad en in het interieur van dit hotel is dat direct te zien dankzij het gebruik van touwen en spiegels die zo uit de stuurhut komen. Dit hebben ze gecombineerd met strakke, maar sfeervolle meubels en moderne details. Je kunt bijvoorbeeld ook zelf inchecken via een tablet!

Ook als je je kamer binnenstapt vind je deze combinatie. De badkamer heeft een bijzondere inrichting, die eigenlijk alleen maar zwart/wit is, en de kastjes hebben een leren lus om open te maken. Ook hier is het weer gecombineerd met een modern tablet en de details zijn gewoon on point, zoals de regendouche en een Nespresso apparaat.

puro Hotel gdansk bar puro Hotel gdansk badkamer bijzonder overnachten puro Hotel gdansk badkamer

Aanschuiven maar!

Ontbijten doe je in het restaurant The Dancing Anchor, of gewoon in de hotellobby, wat ze waarschijnlijk afstemmen op het aantal gasten dat op dat moment overnacht. Als je in The Dancing Anchor ontbijt, mag je in je handjes wrijven: dit is zo’n mooi plek! Alles hier klopt en het past volledig bij het hotel. Bij ons wat het restaurant in de avond helaas gesloten wegens onderhoud, maar het schijnt dat je ook ’s avonds echt heerlijk kunt eten hier en dat het van hoge kwaliteit is.

Maar ach, in de lobby ontbijten is ook geen straf. In die ruime hal, of onder die leuke spiegels. Je ziet jezelf er toch zo zitten?! Over het ontbijt zelf klaagde ik niet: alles is er. Vers brood, beleg in alle soorten en maten, vers fruit en ook wat warme gerechtjes (hallo pannenkoekjes!). Gdańsk staat bekend om de goede keuken en dat wordt bij deze meteen bevestigd. Moet je nagaan wat de rest van je trip nog op je te wachten staat!

puro Hotel gdansk ontbijt

De skybar voor in de avonduren

Gdansk kent weinig hoogbouw, maar lucky you: PURO Hotel Gdansk is een van de hogere! En daar zijn ze met de skybar heel slim mee omgegaan. Vanaf hier heb je mooi uitzicht op het water, de stad en het bekende reuzenrad. Die lampjes zijn om van te genieten! Je kunt hier echt even relaxen met loungemuziek, zowel binnen als buiten.

Je kunt overdag overigens ook de sauna in, die voor hotelgasten gratis is. Even opwarmen, da’s toch wel fijn! Tip: ze hebben als behandeling ook de “SOS for travellers”, die helemaal is afgestemd op de behoeften van de reiziger.

bijzonder overnachten gdansk puro Hotel gdansk hotelkamer puro Hotel gdansk gang

puro Hotel gdansk bar

Zin om Puro Hotel Gdansk te overnachten?

Nog even voor de facts: PURO Hotel Gdańsk kun je eenvoudig via hun eigen website of via Booking.com boeken, de prijzen vallen best mee. De ligging van het hotel is perfect: je hoeft alleen een brug over en je bent in het oude centrum! Tegenover je hotel vind je ook al leuke tentjes en een supermarkt, toch handig. Het ontbijt is namelijk wel wat prijziger en als je dat er niet uit haalt, kun je dus gewoon verse broodjes halen. In de lobby kun je gratis koffie en thee pakken als hotelgast. Het hotel organiseert ook gratis wandeltochtjes, yogasessies en andere evenementjes, dus kijk zeker op hun website of je ergens kunt aanhaken. Je hebt hier echt het totaalpakketje! Wij verbleven in de Superior plus room, maar iedere kamer hier is prima en voldoet zeker aan al je behoeften. Oh en vliegtickets, die boek je gemakkelijk hier. Vanuit Nederland vlieg je al in twee uur naar Gdansk. Liever eerst meer te weten komen over de higlights? Check hier de tofste bezienswaardigheden in Gdansk.

→ Bekijk hier al onze Polen artikelen