Heb je het over het maken van een stedentrip met vrienden, dan gaat het vaak over welbekende steden als Parijs, Barcelona of Berlijn. Iedereen die naar Krakau is geweest, weet echter dondersgoed dat de tweede stad van Polen ook in dat lijstje voor zou moeten komen. Je kan in Krakau dagen verdwalen tussen de mooiste bouwwerken, de stad is gevuld met de tofste streetart, een goed glas bier kost er bijna geen geld en wil je liever de natuur induiken dan kan dat hier ook beter dan je vooraf misschien denkt. Met deze fotoserie willen we je bewijzen dat Krakau echt hoger op jouw citytrip-wishlist thuis hoort!

Een citytrip naar Krakau in foto’s

Citytrip krakau tips Podgórze Krakau Centrum Krakau tips Tatra Mountains citytrip krakau tips Kazimierz_1_StreetArt Vistula tips krakau Tips Groene Strook Krakau Tips Krakau Grote Markt Krakau tips Kazimierz Koninklijk Krakow Krakau tips PlacNowy Tips Krakau Kazimierz Krakau Herfst tips krakau tips Tytano Citytrip krakau tips Bernatek citytrip krakau tips Wawel Wawel tip krakau Citytrip Krakau tips Vistula Rivier Citytrip krakau tips Schindlers Fabriek krakau Planty Park Krakau Grote Markt

Zo plan je je trip naar Krakau

Vanuit Nederland kun je met het vliegtuig naar Krakau of je kunt met de trein naar Krakau. Ook zijn er sites, zoals bijvoorbeeld op TUI, waar je een complete stedentrip naar Krakau kan boeken. Dan zit vaak vervoer en je overnachting er beide bij ingebrepen. Slapen kun je leuk in de Bed&Bath Boulevard Apartments in Krakau.

Meer lezen over Krakau?

Lees ook:

Over de auteur

Travelblogger

Hoi! Mijn naam is Roselinde en ik ben een creatieve storyteller, reisfotograaf en cultureel analist met een onuitputbare passie om de wereld te verkennen. Stilzitten is niet mijn sterkste punt. Af en toe ben ik thuis in Amsterdam een verhaal aan het tikken, maar meestal ben ik op pad in Europa (en soms daarbuiten), op zoek naar nieuwe verhalen. Op We Are Travellers deel ik de allerleukste bestemmingen en tips.

3 reacties

 1. Linda | travellersoftheworld

  Wat een prachtige foto’s! Bij mij staat Krakau heel hoog op mijn citytrip bucketlist, het lijkt me prachtig!

  Beantwoorden
 2. Dit is Anne!

  Gaaf! Ik ben net vorige week een aantal dagen voor mijn werk in Krakau geweest en vind de stad zo waanzinnig mooi! Eerder deze week zelf ook een blog geplaatst over de stad, en gelijk weer heimwee!

  Beantwoorden
  • Esther

   De stad is prachtig!! Alleen helaas wel veel smog, omdat Krakau in een dal ligt. Tot circa 6 jaar geleden was Krakau nog redelijk onontgonnen. Nu is het super toeristisch. Kroegentochten etc etc. Daar moet je van houden. Veel proppers op straat én veel stripclubs… En paarden met kar die van ‘s ochtends vroeg tot ‘s nachts rond het plein in het gareel moeten lopen om toeristen een rondje te kunnen laten rijden.

   Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.