Stubai raften zomer activiteiten

Next level sightseeing in Stubai: 3x de gaafste zomer outdoor activiteiten voor thrillseekers

Ik geniet altijd enorm van een mooie omgeving. De geuren, de kleuren, de geluiden. Maar ik geniet het allermeeste van een mooie omgeving als ik er volledig in op kan gaan en er wellicht een beetje spanning aan te pas komt. Het prachtige Oostenrijkse gebied Stubai, is in de zomer de place to be om je sightseeing skills naar een hoger niveau te tillen, op het land, het water en in de lucht (zoiets als dat leuke tv-programma maar dan zonder zeepkist).

In de zomer in Stubai? Deze 3 extreem gave activiteiten wil je doen!

activiteiten stubaital zomer Klettersteigen activiteiten in stubaital zomer Kletterstigen

outdoor activiteiten in stubaital zomer Klettersteigen Klettersteigen zomer stubai tips activiteiten

1. Thrillseeking op het land

Klettersteigen! Het klinkt een beetje als naar beneden kletteren maar dan toch ook weer omhoog gaan of zoiets. Gelukkig is de kans dat je naar beneden klettert zeer nihil, in het Italiaans betekent klettersteigen namelijk via ferrata wat ‘via ijzeren weg’ betekent. En dat is precies wat je doet; je beklimt een rots/bergwand via een ijzeren draad en je zekert jezelf de gehele tijd. Absoluut veilig maar poeh wat is het af en toe spannend!

Wij beklommen een 200 meter hoge rotspartij bij de Stubai Glacier vanaf middel station Fernau waar je met de 3S Eisgratbahn komt. Zo’n 2 uur lang klauterden we ons een weg naar boven via (een soms hele steile) rotswand terwijl we uitkeken over het prachtige heldere bergdal en de spierwitte gletsjer. We wisten totaal niet dat we dat in ons hadden dus het was echt een mega kick toen we uiteindelijk de top hadden bereikt! Dit was voor ons allebei echt één van de gaafste dingen die we ooit hebben gedaan, dus het is echt een mega aanrader. Een paar tips voordat je begint:

  • Doe goede (berg) schoenen aan
  • Neem genoeg eten en drinken mee want het is erg intensief, met een rugtas klimmen is prima te doen (wel één met een goede heupband)
  • Als je begint, kun je niet meer terug dus weet zeker dat je geen hoogtevrees hebt
  • DOE HET! Het is supergaaf en je hoeft er echt niet mega sterk, lening of sportief voor te zijn. Een goeie dosis lef is genoeg.

Lijkt het je tof om dit ook een keer te doen in de zomer? Hier vind je meer informatie over het klettersteigen in Stubai.

Stubai raften zomer activiteiten

2. Je angsten overwinnen op het water

‘EN VOORUIT ROEIEN’ ‘STOP’ ‘ACHTERUIT’ ‘ROTS’, af en toe hadden we het gevoel dat we in het leger terecht waren gekomen want onze raft gids gaf commando’s alsof zijn leven ervan af hing. Waarschijnlijk was dat stiekem ook zo want hij wist precies waar hij het over had en als wij niet goed luisterden zou de boot waarschijnlijk iets anders doen dan hij van plan was. Met z’n allen keihard strijden voor het einddoel (het ontwijken van rotsen en het veilig doorkomen van stroomversnellingen) gaf echt een powergevoel en een mega kick. Dat gecombineerd met een prachtig uitzicht op de fantastische Oostenrijkse bergen maakt whitewater rafting in Stubai echt de moeite waard. Deze activiteit ook doen in zomers Stubai? Check deze site voor meer info over het raften!

paragliden zomer in stubai tips paragliden in stubai in de zomer zomer stubai paragliden activiteiten na het paragliden in stubai zomer

3. Een onvergetelijke ervaring in de lucht

Hoewel ik had verwacht dat paragliden de meest spannende activiteit zou zijn deze reis, viel dat verbazingwekkend genoeg heel erg mee. Oké als je de berg afrent en je beseft dat je aan een vlieger in de lucht hangt, knijp je ‘m wel even een seconde maar daarna is het vooral ultiem genieten. Genieten van het fantastische uitzicht dat je hebt over het bergdal en van de rust die je ervaart als je in de lucht vliegt.

Paragliden is in Stubai heel erg populair en wordt al jaren gedaan! Leuk feitje: De vliegschool waar wij mee vlogen, Parafly, bestaat al vanaf 1986. Op de foto hieronder zie je de oprichters van de school. Hun allerschattigste 1-jarige dochter, is nu een stukje ouder en was de (te gekke) vliegpartner van mijn reisgenootje.  Leuk hè! Meer info: www.parafly.at

stubai paraglide school dochter van oprichters parafly
Als klein meisje aan het paragliden

paragliden in stubai parafly

→ Bekijk hier al onze Oostenrijk artikelen