Chris König

Op wintersport in maart? Ga skiën in de Kitzbüheler Alpen in Oostenrijk!

De dagen worden in maart wat langer en de behoefte om de hele middag op een terrasje te zitten, wordt ook steeds groter. Mocht je nou toch nog geen genoeg hebben gekregen van de wintervibes, dan is het gewoon nog mogelijk om eind maart richting de sneeuw te gaan en te genieten van een wintersportvakantie! In het gebied Kitzbühel kan er zo’n 190 dagen per jaar worden genoten van de sneeuw en dit is in 2016 ook nog eens het eerste niet-gletsjer gebied geweest dat geopend werd voor de wintersport.

Wintersport maart in Oostenrijk

Ga in maart naar de Kitzbüheler Alpen:

Skien kitzbuheler alpen oostenrijk skien oostenrijk kitzbuheler skiliften kitzbuheler alpen

Wintersporten in een zomerse vibe

Natuurlijk is het weer nooit te voorspellen, maar tijdens de afgelopen reis naar Kitzbühel in de laatste week van maart waren de verwachtingen toch wat laag: We stapten het vliegtuig uit en konden meteen omkleden naar korte broek en t-shirt. Wintersport? Het leek eerder alsof we onderweg waren naar een surfbestemming! Met 18 graden zou je verwachten dat skiën praktisch onmogelijk is, maar ze hebben het in Kitzbühel in ieder geval goed aangepakt: De pistes lagen er nog in goede conditie bij en zeker tijdens de eerste helft van de dag, was er echt goed te genieten van mooie afdalingen.

wintersport in maart in oostenrijk wintersport in maart kitzbuheler alpen wintersport in maart oostenrijk

In maart kun je de hele middag heerlijk ontspannen in de zon

‘s Middags is het misschien verstandig om de pistes achter je te laten en te genieten van het zonnetje vanuit één van de mooie authentieke berghutten die te vinden zijn op de Kitzbüheler Horn of de Hahnenkamm: Een fijne balans tussen ontspannen genieten van het zonnetje en een lekker actieve ochtend!

Berghut kitzbuheler alpen oostenrijk skiliften oostenrijk kitzbuheler alpen liften meer kitzbuheler alpen oostenrijk

De kunst van het Tirolse eten

Het is niet heel moeilijk om te besluiten hoe je je tijd vult tijdens de uurtjes van ontspanning na het skiën: culinair genieten! Echte aanraders zijn toch wel de Kaiserschmarren en de käsespätzle. De Kaiserschmarren zijn een soort gekarammeliseerde pannenkoekjes die in kleine stukjes worden geserveerd, vaak met een heerlijke vruchtencompôte erbij. De käsespätzle zijn vooral geschikt wanneer je erg veel honger hebt: een soort pasta met heel veel kaas, maar dan met zo’n overheerlijke smaak dat je het ‘t liefst elke dag eet. PS: Eet deze overheerlijke gerechten enkel wanneer je nog héél veel gaat sporten die week… Het is nogal een caloriebom!

Eten in Kitzbuheler alpen

Maart is de ideale maand om te wintersporten én om tot rust te komen in de natuur

Het is niet altijd nodig om druk te zijn met allerlei activiteiten om helemaal tot rust te komen: de Alpen omgeving is van zichzelf al prachtig en of er nou wel of geen grote hoeveelheid sneeuw ligt in de lente, is het sowieso de moeite om de omgeving eens te verkennen: een rondje hardlopen bij de Schwarzsee, uitzichten op het Wilder Kaiser gebergte of op elke willekeurige plek in de omgeving het bijwonen van een mooie zonsondergang!

bergen kitzbuheler alpen besneeuwde toppen kitzbuheler alpen natuur kitzbuheler alpen oostenrijk

Wil je meer te weten komen over de Kitzbüheler Alpen? Kijk dan op kitzbueheler-alpen.com voor meer informatie over het gebied.

→ Bekijk hier al onze Oostenrijk artikelen