Vele digitale nomads kiezen voor een zonnige bestemming. Maar heb je er wel eens aan gedacht om een tijd te verblijven bij een wintersportgebied? Ook daar schijnt de zon namelijk erg vaak! Bovendien kan je in je vrije tijd tal van toffe activiteiten beleven en er is altijd wel een feestje in één van de vele après-ski barren.

‘s ochtends & ‘s avonds even werken, maar overdag de sneeuw in

Ik besloot na tien jaar weer een board onder mijn voeten te nemen om de pistes van Kitzbüheler zelf te bekijken. Kitzbühel-Kirchberg wordt ook wel ’s werelds beste skigebied genoemd. De sneeuwkanonnen zorgen ervoor dat je 180 dagen per jaar je kan uitleven op mooie pistes.

De komende vier dagen onderga ik een vol programma. Niet alleen krijg ik snowboardles van Martin, maar ik voel ook de adrenaline van het rodelen in het donker en laat me verwennen in de wellness. Vanuit Schiphol land je binnen 1,5 uur al in Innsbruck.

Kirchberg Oostenrijk piste uitzicht marleenhoftijzer-11 Kirchberg pistes oostenrijk marleenhoftijzer-13

Ski of snowboardles, wel of niet de moeite waard?

Tien jaar geleden ben ik overgestapt van skiën naar snowboarden en dat ging niet heel soepel. De blauwe plekken veranderden naar allerlei kleuren. Toen ik hoorde dat ik les zou krijgen van Martin, voelde ik dan ook een grote opluchting. Martin is een tijdje geleden van Nederland naar Oostenrijk verhuisd en geeft zo’n twee dagen per week les. We starten op een rode piste. Binnen de eerste minuut lig ik al op de grond en doet mijn stuitje pijn.

Martin legt uit hoe je moet “roetsjen”. Dan schuif je met je board langzaam heen en weer zonder bochten te maken. Vervolgens maak ik binnen no time mijn eerste bocht. Bij Martin draait alles om techniek en hij ziet exact wat ik verkeerd doe en blijft geduldig tips geven. Na deze ochtend daagt hij me uit om morgen de zwarte piste af te dalen. Ik verklaar hem voor gek.

In totaal kreeg ik zes uur les en hij gaf me een high five toen ik zonder breuken toch in het dal van de zwarte piste wist te boarden. Uiteraard kun je proberen om het skiën of snowboarden zonder leraar onder de knie te krijgen, maar wil je wat sneller vorderingen maken, dan raad ik je deze lessen zeker aan.

Tip: Als je niet weet of je linkse of rechtse voet voor moet zetten op je snowboard, denk dan aan hoe uitstapt als je stofzuigt. Stap je eerst met links uit? Dan ben je linksvoetig op je board.

Digital nomad reis sneeuw wintersport marleenhoftijzer-4 Digital nomad wintersport marleenhoftijzer-7

Rodelen in de nacht

Na deze eerste dag boarden krijg ik ’s avonds een slee in mijn handen gedrukt. Na een korte uitleg over hoe je kan sturen en remmen, sjees ik de berg af. Iedereen voelt zich weer als een klein kind tijdens het rodelen.
Het kost 10 euro voor kinderen en 20 euro voor volwassen in de avond, maar dan mag je ook de hele avond als een mario kart poppetje de piste af scheuren. De piste is tot 23:00 verlicht.

Kirchberg oostenrijk digital nomad marleenhoftijzer-6

Kirchberg schemering oostenrijk marleenhoftijzer-5

Fatbiken in de sneeuw

Mocht je tussen je werkzaamheden nog een sportieve uitdaging willen zoeken, dan raad ik je aan om eens te gaan fatbiken. Doordat mijn benen al aardig waren verzuurd door het vele snowboarden, kreeg ik een E-bike. Het was even wennen, maar met de nodige technische uitleg van Kurt, kreeg ik al snel de kick te pakken en reden we door de bossen en belanden we zelfs even op de piste. Opeens waren wij een attractie, want iedereen begon foto’s te maken van de fatbikes. Een nieuwe rage.

fatbiken digital nomad reis sneeuw marleenhoftijzer-15 fatbiken digital nomad reizen in de sneeuw marleenhoftijzer-16

→ Bekijk hier al onze Oostenrijk artikelen

Over de auteur

Marleen
Travelblogger

Een jaar lang overnacht Marleen bij locals. Als professioneel fotografe legt ze wereldwijd onze beleving van 'thuis' vast. Volg haar avonturen via de vlog 'Can I come over'?

2 reacties

 1. Linda | travellersoftheworld

  Een reisje naar de sneeuw, heb ik nog nooit gedaan, maar het lijkt me wel een keer heel leuk

  Beantwoorden
  • Roëll de Ram
   Roëll de Ram

   Onlangs heb ik met NoSun een groepreis naar de sneeuw gemaakt en dat was in ieder geval zeker een aanrader :D

   Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.