roze meer op texel

Pak nu de ferry naar Texel, er is een Roze Meer ontstaan door de hitte!

Pak heel gauw de fiets, trein of auto en vervolgens de ferry naar Texel, want de afgelopen dagen is het Wagejot meer op dit waddeneiland roze gekleurd! Vergeet dus even dit verhaal over het roze zoutmeer in Frankrijk waar wij onlangs zijn geweest of de dromerige plaatjes geschoten in Australië en Mexico. Als je een roze meer wilt zien, kun je namelijk nu ook gewoon in Nederland terecht!

Zuurstok roze meer op Texel gespot!

Roze meer texel

flying focus roze meer texel

Bovenstaande foto’s zijn gemaakt door Flying Focus Aerial Photography

Boven- & Onderstaande foto’s werden gedeeld op Instagram & Twitter

Het Wagejot op Texel kleurt helemaal Rood-Roze. Warmte in combi met bacterie of Alg? wie het weet mag het zeggen. Bizar gezicht. @NMTexel pic.twitter.com/zKPFrtSHnV

— Marc Plomp (@natuurdigitaal) 18 juli 2017


Het roze water in natuurgebied Wagejot trekt menig toerist en Tesselaar. #Texel pic.twitter.com/ozNBV7QZW9

— Eckard Boot (@EckardBoot) 18 juli 2017


Het Wagejot meer in Texel is roze!

Het Wagejot meer vind je in de buurt bij Oosterend, aan de oostkust van het waddeneiland. Het is een natuurgebied en een bekende vogelplas op het eiland. Dat het meer ineens roze is gekleurd komt volgens artikelen op NOS, Nu.nl en het AD doordat er micro-algen in het water zitten. Doordat het zo droog is op het eiland, verdampt het water snel en is het zoutgehalte in het meer stukken hoger dan normaal. Het Wagejot meer is normaal grijs-groen van kleur, maar door die droogte nu dus zuurstok roze. Iets dat nog niet eerder is voorgekomen op Texel. De komende dagen wordt er onderzoek gedaan bij het meer, maar dat betekent natuurlijk niet dat jij geen kijkje kan gaan nemen. Oh en als je dan toch op Texel bent, check dan ook even onze Texel tips er is namelijk nog veel meer te ontdekken op het eiland:

Meer tips voor Texel

→ Bekijk hier al onze Texel artikelen