Pak heel gauw de fiets, trein of auto en vervolgens de ferry naar Texel, want de afgelopen dagen is het Wagejot meer op dit waddeneiland roze gekleurd! Vergeet dus even dit verhaal over het roze zoutmeer in Frankrijk waar wij onlangs zijn geweest of de dromerige plaatjes geschoten in Australië en Mexico. Als je een roze meer wilt zien, kun je namelijk nu ook gewoon in Nederland terecht!

Zuurstok roze meer op Texel gespot!

Roze meer texel

flying focus roze meer texel

Bovenstaande foto’s zijn gemaakt door Flying Focus Aerial Photography

Boven- & Onderstaande foto’s werden gedeeld op Instagram & TwitterHet Wagejot meer in Texel is roze!

Het Wagejot meer vind je in de buurt bij Oosterend, aan de oostkust van het waddeneiland. Het is een natuurgebied en een bekende vogelplas op het eiland. Dat het meer ineens roze is gekleurd komt volgens artikelen op NOS, Nu.nl en het AD doordat er micro-algen in het water zitten. Doordat het zo droog is op het eiland, verdampt het water snel en is het zoutgehalte in het meer stukken hoger dan normaal. Het Wagejot meer is normaal grijs-groen van kleur, maar door die droogte nu dus zuurstok roze. Iets dat nog niet eerder is voorgekomen op Texel. De komende dagen wordt er onderzoek gedaan bij het meer, maar dat betekent natuurlijk niet dat jij geen kijkje kan gaan nemen. Oh en als je dan toch op Texel bent, check dan ook even onze Texel tips er is namelijk nog veel meer te ontdekken op het eiland:

Meer tips voor Texel

→ Bekijk hier al onze Texel artikelen

Over de auteur

Founder & travelblogger

Hi, mijn naam is Roëll en ik ben de oprichtster van We Are Travellers! Een aantal jaar terug maakte ik mijn eerste backpackreis naar Brazilië, al snel volgde een wereldreis van 6 maanden en inmiddels kan ik niet meer zonder avontuur. Ik woon in Utrecht, maar reis nog meer dan eens de wereld over. Op We Are Travellers deel ik mijn tips voor de wereld met je.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.