Slapen in Maastricht student hotel

Zoek je een leuke plek om te slapen in Maastricht? Boek bij The Student Hotel!

Als je een weekendje weg wilt in Nederland, dan is Maastricht zeker een stad om te overwegen! Er zitten super veel leuke restaurants, er zijn in het weekend vaak toffe vintage marktjes te vinden, er is een hele gave escape room waarbij je naar een geheime bar op zoek gaat, fietsen naar de Sint-Pietersberg is leuk en gewoon door de stad wandelen is ook niet vervelend dankzij alle knusse straatjes. En een leuke plek om te slapen in Maastricht? Dat is ook niet lastig om te vinden! Deze keer tippen we het hippe The Student Hotel! Ideaal voor als je met vrienden een weekendje weg gaat of als je gewoon met je lief een nachtje weg bent.

Slapen in Maastricht the student hotel bar The Student Hotel kamer Slapen in Maastricht the student hotel lobby

Slapen in Maastricht the student hotel tip Slapen in Maastricht student hotel ijsje Slapen in Maastricht ontbijt student hotel Slapen in Maastricht the student hotel

The Student Hotel Maastricht

Zodra je bij https://www.wearetravellers.nl/europa/nederland/slapen-in-maastricht-the-student-hotel/The Student Hotel binnenstapt kan je niet anders dan meteen beamen dat je in een van de hipste hotels van de stad bent beland. In het Industriële pand met giga hoge plafonds zijn genoeg grappige zitjes neergezet, op verschillende plekken kun je spelletjes doen zoals een potje tafelvoetbal of ping pong en er is een giga hangmat waarin je kan chillen. Er is een tof koffiebarretje, een lounge, werk- en relax-plekken en bij de receptie kun je zelf inchecken via de digitale desk of een gezellig praatje aanknopen met een van de hosts. Wij kregen bij binnenkomst een overdosis tips voor Maastricht toen we daarnaar vroegen én een welkomstijsje waardoor we ons meteen thuis voelde. Onze kamer bleek uiteindelijk net zo gaaf te zijn als de gemeenschappelijk lobby op de begane grond. Boven ons bed hing een grote vlag met daarop ‘Let’s Stay In’, iets wat je bijna wilt doen door de toffe inrichting, en op het giga zachte bed (hadden we die thuis maar!) lag een hele vette sprei. Verder was een van de reusachtige muren diep groen geverfd en in combinatie met andere fel gekleurde accessoires, zoals een knal gele stoel, en zwarte Industriële details zag de hele kamer er super tof uit. Yep, een dikke aanrader!

Waarom The Student Hotel een studentenvibe heeft

Nu vraag je je misschien af waarom dit hotel dan ‘The Student Hotel’ heet. Het is namelijk overduidelijk geen reusachtig studentenhuis waarin je hier beland. Wat The Student Hotel dan wel een echte studentenvibe geeft, is dat hier ook studenten overnachten voor 5 maanden tot maximaal 1 jaar. Als je door de gangen met kamers loopt, wij liepen per ongeluk even verkeerd, dan kom je ook gemeenschappelijke keukens tegen waarin studenten kunt koken. Op zich hoef je hier als hotelgast dus niet echt wat van te merken, maar onbewust voel je wel dat er in het hotel een gezellige vibe hangt en dat mensen zich hier thuis voelen. Ook verblijven er in het hotel vaak mensen voor een periode van 2 weken tot maximaal 1 jaar, dit zijn vaak expats. Zij dragen ook bij aan de levendige sfeer. In de lobby zagen wij mensen bijvoorbeeld ook werken en studeren, maar er is bijvoorbeeld ook een gym waar iedereen kan sporten. Een grappige mix dus die leuk samengaat!

Slapen in Maastricht student hotel

Drankjes op het dak

Ohja en een must als je hier bent: de Skybar op The Student Hotel! Vooral tijdens zonsondergang is het heel tof om hier een drankje te doen. Op de kaart staan veel goede cocktails, maar ook lekkere wijnen en biertjes. Je kan zowel binnen als buiten zitten en de meeste tafeltjes staan binnen bij het raam waardoor je altijd een mooi uitzicht hebt.

Skybar Student Hotel Maastricht

Slapen in Maastricht bij The Student Hotel? Zo boek je je overnachting

Je vindt The Student Hotel in het Sphinxkwartier in Maastricht, met de bus ben je er zo vanaf het centraal station en je loopt ook binnen no-time het oude centrum van Maastricht in. Je hebt verschillende kamers in het hotel en deze kun je al boeken vanaf 69 euro per nacht. Boek bijvoorbeeld een Suite of L-Suite en boek optioneel ook nog een lekker ontbijtje bij, dit kun je ‘s ochtends eten bij The Commons, het restaurant van The Student Hotel Maastricht, wat er direct tegenover ligt. Oh en een tip voor als je gaat boeken: Als je boekt via de site van The Student Hotel dan krijg je soms wel 15% korting!

Een fiets huren bij je hotelkamer?

Super handig, je kan bij The Student Hotel ook fietsen huren! Dit zijn super fijne fietsen en aangezien er genoeg te doen is in Maastricht (lees ook even: Wat te doen in Maastricht) kan het ook echt handig zijn tijdens je weekendje weg.

Meer lezen over leuke plekken in het zuiden van Nederland?

Lees ook: