amsterdam lookout swing

Moet je proberen: Amsterdam Lookout Swing, de hoogste schommel van Europa!

Bang van grote hoogtes? Of juist gek op een beetje (lees heel veel) uitzicht? Dan moet je hier een keer naartoe! De Amsterdam Lookout is een observatiedek op 85 meter hoogte op de A’dam toren in Amsterdam Noord. Het observatiedek is er niet zomaar eentje. Vanuit dit observatiedek heb je 360-graden uitzicht over Amsterdam en omringende steden. En… je kunt op de top schommelen. Yep, dat lees je goed. Op bijna 100 meter hoog met je benen over de rand bungelen een heerlijk op en neer zwaaien. Dat kan hier ook!

Amsterdam Lookout & de hoogste schommel van Europa

Uitzicht vanaf Amsterdam Lookout

Moet je doen: Amsterdam Lookout Swing

Naast het prachtige uitzicht is er van alles te beleven in én op dit observatiedek. Bovenop staat namelijk de hoogste schommel ‘Over The Edge’, dus alle daredevils en durfallen kunnen hier hun geluk op! Deze schommel is Europa’s hoogste schommel. Op deze schommel mag je 20 minuten schommelen wanneer je een ticket hebt. Deze tickets kosten €5,- naast de kosten voor een ticket om de toren op te mogen. Je kunt ze online kopen maar ook aan de kassa op het observatiedek. Echt een ervaring om niet te vergeten, dus zeker doen:

Bijkomen van je adrenalinekick in de skybar

Naast de schommels is er een Skybar te vinden op het observatiedek voor een uitgebreide lunch of heerlijke cocktail. Ook is er een panorama restaurant. In het restaurant kun je terecht voor ontbijt, lunch, diner, snacks en drankjes! Ze hebben er koffie, uitgebreide cocktails, verschillende taarten en zelfs een 7-gangen-diner! Natuurlijk met het beste uitzicht van de stad. Zo kun je en heel lekker eten, van het uitzicht genieten en… bijkomen van de adrenalinekick die je natuurlijk van de swing hebt gekregen!

Hoe kom je op de Amsterdam Lookout?

Pak vanaf Amsterdam Centraal het gratis pondje naar Amsterdam Noord, daar vind je namelijk de A’DAM Toren. Je kan het pondje naar de Buiksloterweg nemen. Om vervolgens bij de A’DAM Toren te komen, moet je een stukje naar links wandelen. Om daarna boven op het observatiedek te komen is er een spectaculaire lift die je in 20 seconden van verdieping 1 naar verdieping 20 brengt in de A’DAM Toren. Deze lift is extra speciaal omdat er gave licht- en geluidseffecten aan toegevoegd zijn en daarnaast kijk je door het doorzichtige plafond rechtdoor naar boven toe.

Amsterdam Lookout tickets

Amsterdam Lookout tickets kun je het makkelijkste online kopen. Alleen een entreeticket voor de Amsterdam Lookout kost €12,50. Maar je kunt ook kiezen voor allerlei combideals. Wil je alleen de toren beklimmen of wil je ook schommelen en eten in het restaurant? Via de site vind je een handig overzicht en kun je je bezoek precies zo samenstellen als dat je zelf wil. Wil je ter plekke pas beslissen wat je wil doen? Kies dan voor alleen een entreeticket en koop de andere tickets op de toren zelf. Let wel op, ze hanteren een cards only beleid dus cash heb je hier niet nodig.

Beste tijd voor de Amsterdam Lookout Swing

Sinds de opening va Europa’s hoogste schommel kan het hier aardig druk worden, helemaal op lekkere dagen. Als je zeker wilt zijn van een swing, dan ga je dus vroeg in de ochtend. Maar… het allermooist is het natuurlijk tijdes zonsondergang als de stad oranje goud kleurt!

→ In Amsterdam Noord overnachten? Slaap in het Faralda Crane Hotel

Hoogte Amsterdam Lookout Schommel Amsterdam Lookout

Meer leuks doen in Amsterdam Noord en rondom de Amsterdam Look Out

Nu je toch met het pondje aan de overkant bent, kun je de tijd nemen om meer van Amsterdam Noord te zien. Zo is bijvoorbeeld:

  • De NDSM werf is heel tof in Noord, je vindt er veel gave streetart
  • Doe een drankje (met uitzicht) bij Noorderlicht
  • Slaap in het te gekke Faralda Crane Hotel (een hotelkamer in een heuse hijskraan)
  • Ook heel tof en veel lekker eten: Cafe de Ceuvel
  • Zin om naar een rommelmarkt te gaan? Kijk of de IJhallen zijn!


→ Bekijk hier al onze artikelen over Nederland