hotspots amsterdam oost

Hotspots Amsterdam Noord

Voordat je in Noord bent, moet je vaak het pontje nemen vanaf centraal en eigenlijk is die tocht al een feest vanwege het instant vakantiegevoel dat het je geeft. Daar komt nog eens bij dat het reisje gratis is en eigenlijk ook helemaal niet zo lang duurt, binnen no-time sta je dus met beide benen in Noord. Enerzijds komt je dan een Berlijn achtige vibe tegemoet, helemaal als je richting de NDSM werf bent gevaren. Anderzijds heeft Noord de meest liefelijke straatjes. In Amsterdam Noord vind je daardoor qua eten en drinken allerlei soorten hotspots, van lang gevestigde namen tot pop-up lunchcafe’s. Onze favorieten hotspots in Amsterdam Noord vind je hieronder:

Hotspots in Amsterdam Noord

Leuke plekken om uit eten te gaan in Noord vind je op allerlei plekken, de één dicht bij de NDSM Werf en de ander dieper in Noord waardoor je een stukje zal moeten fietsen. De leukste hotspots staan hieronder op een rij:

Café de Ceuvel

Goed eten en ultiem chillen bij Café de Ceuvel

Op maandag gesloten, maar de rest van de week tot in de late uurtjes open. Bij Café de Ceuvel kun je terecht voor écht goed eten, dat ook nog eens betaalbaar is én goed voor onze planeet. Het jonge team kookt lekkere biologische terechten en terwijl je wacht op je gerecht, kun je buiten chillen in hangmatten of je neemt plek op de veranda. Je kan er onder meer portobello’s met geitenkaas eten, homemade granola of lasagne met Italiaanse tallegio kaas. Ook leuk: In de winter worden er winter BBQ’s georganiseerd inclusief gluhwein!

Adres: Korte Papaverweg 4, 1032 KB Amsterdam
Telefoon: +31 20 229 6210

Noorderlicht cafe

Op vakantie naar het Noorderlicht cafe

Wanneer je naar Noorderlicht gaat, heb je even het gevoel helemaal uit Amsterdam te zijn. Een vakantiegevoel overvalt je. Helemaal als je er ‘s middags in de zon zit aan het water of juist ‘s avonds bij een kampvuur met op de achtergrond live muziek of een lezing. Noorderlicht is ideaal voor een drankje, maar lekker eten kun je er ook. Kies bijvoorbeeld voor de kaasfondue of een lekkere salade.

Adres: NDSM Plein 102, 1033 WB Amsterdam
Telefoon: +31 20-4922770

Tolhuistuin

Eten. Drinken. Muziek. Dansen.

Of je er nu heen gaat om te eten en drinken bij het terras aan het IJ of juist voor de muziek en om lekker te dansen nadat je even keihard geschommeld hebt. Tolhuistuin is eigenlijk altijd een goed idee.

Adres: IJpromenade 2, 1031 KT Amsterdam
Telefoon: +31 20 760 4820

Pllek

Relaxen, partyen of lekker eten bij Pllek

Plek ligt net als veel andere plekken in noord aan het water. Zomers kun je hier dan ook prima je dagen buiten in de zon doorbrengen, maar tijdens festivals of andere feesten is Pllek ook echt een leuke spot om te zijn. Verder kun je hier ook nog eens lekker eten en dat maakt Pllek eigenlijk tot een hotspot waar je alles kunt vinden. Je vindt Pllek als je vanaf Amsteterdam Centraal het pontje naar de NDSM werf neemt.

Adres: Neveritaweg 59, 1033 WB Amsterdam
Telefoon: +31 20 290 0020

Eye

Een van de meest bijzondere bouwwerken in Amsterdam

Binnenin het Eye kun je vanalles doen, van lekker eten tot naar de bioscoop of exposities bekijken. Toch is hier binnen zijn niet alleen een feest, ook van buiten is het Eye een magisch bouwwerk om te zien. Pak het gratis pontje vanaf centraal als je naar het Eye gaat en geniet al vanaf het water van die giga grote witte bouwwerk aan het water.

Adres: IJpromenade 1, 1031KT Amsterdam
Telefoon: +31 20 589 1400

The Coffee Virus

De lekkerste koffie in Noord

Voor goede koffie ga je in Noord naar The Coffee Virus. Het is een hotspot in het grote A Lab waar creatievelingen samenkomen. Een perfecte netwerkspot of plek om te werken, maar natuurlijk kun je hier ook gewoon even heen voor een goede kop koffie. Sandwiches, salades of een lekkere carrot cake vind je hier overigens ook.

Adres: Overhoeksplein 2, 1031 ks Amsterdam
Telefoon: 06 16502531

IJhallen

Naar de rommelmarkt bij de Ijhallen met poffertjes toe

Elke maand vindt in de IJhallen een gigantische grote rommelmarkt plaats. Een perfect plek om net die ene vintage find te vinden, maar ook zeker een plek om een drankje te doen (helemaal in de zomer als de markt buiten is) of om even terug in de tijd te gaan en een bordje poffertjes te eten.

Adres: T.T. Neveritaweg 15, 1033 WB Amsterdam-Noord