Travel Movie | Op avontuur in Lapland met NoSun.nl

Door reisorganisatie NoSun werden wij onlangs meegevraagd op deze avontuurlijke winterreis naar Zweeds Lapland. Een reis die hoger dan hoog op de bucketlist stond, dus het duurde niet lang voor we ingingen op die uitnodiging. NoSun is een reisorganisatie die gespecialiseerd is in actieve groepsreizen. Actief bezig zijn, de natuur in, locals ontmoeten en met hen of je reisbegeleider de mooiste (vaak verborgen) plekjes ontdekken, het zijn dingen die bij al hun reizen centraal staan.

Alle reizen van NoSun worden georganiseerd voor groepen van circa 8 personen. Super gezellig, want zo beleef je je reisavonturen samen met een groep nieuwe vrienden. Tenminste, zo voelde dat bij ons! Ook onze reis naar Lapland bestond namelijk uit een groep van 8 en daarnaast waren er twee onwijs leuke reisbegeleiders waarvan één in opleiding.

Tijdens deze Lapland reis hebben we de hele week in het knusse Dalens Gård in Edsåsdalen geslapen. Een perfect huis voor een groep van 8, waar meerdere kamers voor twee personen te vinden zijn maar ook kamers voor vier, een gezellige woonkamer met houthaard, goddelijk avondeten (!), elke ochtend krijg je in de gezamenlijke keuken een heerlijk ontbijt en… er is een sauna! Je kan begrijpen dat die sauna de favoriete plek is om te chillen als je de hele dag in de sneeuw bezig bent geweest.

Wat ook tof is: Het huis waar je slaapt tijdens deze reis, ligt direct achter een skipiste. Daardoor stonden we de tweede dag meteen voor het eerst in ons leven op ski’s en kregen we daar een prive lesje. Sowieso hebben we vanuit Dalens Gård heel wat avonturen beleefd, wat dacht je van een huskytoch? Een dagje langlaufen? Snowshoeing? Hiken naar een bevroren meer? Op pad met een sneeuwscooter? Of gewoon sleeën over de weg voor het huis? We hebben de hele reis vastgelegd op film en het resultaat kun je hieronder bekijken!

Op wintersport in Lapland!

Een ultiem winters avontuur in Lapland

Filmpje gezien en lijkt deze reis je nou ook wel wat? Dan heb je geluk: De reis wordt in de winter namelijk meerdere keren georganiseerd! Lees hier meer over deze reis naar Lapland. In de reis zitten onder andere 3 dagen skiën inbegrepen, een dag langlaufen, een avondje snowshoeing, alle diners, heerlijk ontbijt, overnachtingen en als je geluk hebt… Zie je ook nog het Noorderlicht! Bekijk het hele programma en alle andere informatie op de website van NoSun.

→ Bekijk hier al onze Lapland artikelen