Eliza was here Lefkas

Een Grieks sprookje, Met Eliza was here naar Lefkas

Na een korte vlucht van 2.5 uur kwamen we aan op luchthaven Aktion in Griekenland, ongeveer 40 km gelegen van het eiland Lefkas. Goed voorbereid met alle instructies die we netjes van Eliza was here in de mail hadden gekregen, stonden we al snel voor het auto verhuur loket op het vliegveld waarna we spoedig de sleutels overhandigd kregen van onze Toyota Aygo. En daar gingen we dan, bewapend met onze instructies richting Lefkas, op zoek naar de olijfgaard waarin onze vakantie villa zou liggen. De rit van het vasteland van Griekenland neemt ons binnen een klein half uurtje mee naar Lefkas, waar we overdonderd worden door het groene en blauwe landschap. Olijfbomen en een azuurblauwe zee heten ons welkom zodra we het eiland oprijden en het duurt ook niet lang voor we we het villa park Olivetto hebben gevonden. Ja, de vakantie kan nu echt beginnen!

Met Eliza was here naar Lefkas

olivetto 3

eliza was here Olivetto lefkas

Eliza was here, in Lefkas en wij gingen haar achterna

Toen we het park opreden werden we direct opgewacht door de uiterst vriendelijke en behulpzame eigenaresse van villa park Olivetto. We kregen ons eigen privé plekje waar de auto overdekt geparkeerd kon worden en vervolgens kregen we uitgebreid te horen welke bezienswaardigheden er te zien waren op het eiland. De mooiste stranden van Lefkas, een relaxte surferspot, een toffe hike oh en of we al wisten waar we lekker konden eten? Yep, het bleek al snel dat op Lefkas genoeg te doen zou zijn. Wat we uiteindelijk gedaan hebben op Lefkas, lees je hier: Dit zijn onze 5 favoriete tips voor een vakantie op Lefkas.

Lefkas vakantie tips Porto katsiki lefkas vakantie tips hartvormige Waterval

Overnachten in de mooiste olijfgaard van Lefkas: Olivetto

Na de uitleg van de kaart kregen we ons huisje te zien. Eigenlijk heb ik hier maar één woord voor, echt prachtig! Het huisje was in authentiek Griekse stijl ingericht en van binnen zag je nog goed de mooie plafondbalken. Er was een heerlijk zwembad in de achtertuin dat volledig omringd werd door olijfbomen waardoor je het gevoel had helemaal alleen op dit Griekse eiland te zijn. Een vakantie-gevoel omarmt je hier echt meteen. De eigenaresse vertelde dat zij het park geheel in haar eigen stijl had gemaakt en wanneer je hier aankomt, valt het je ook meteen op dat zij aan ieder detail heeft gedacht.

Een Grieks sprookje

Niet alleen de tuin maar het hele villapark is omringd met groen en olijfbomen. Ieder huis wat op het park staat is uniek en had zijn eigen charme. Verblijven bij Olivetto voelde voor ons als een Grieks sprookje, de huisjes waren romantisch ingericht en eigenlijk klopte simpelweg alles. Het terrein beschikt ook over een taverne waar je ‘s avonds gebruik van mag maken. Er is een boekenkast vol met Nederlandse en Engelse boeken, maar er is ook ruimte om je eigen BBQ-avond te organiseren. Of je nu dus rust zoekt of gezelligheid, het kan hier allebei. En vind je het gedurende de dag te warm? Dan mag je een parasol lenen uit de taverne. Daardoor voelt het net alsof je in je eigen vakantiehuis bent.

Eliza was here Lefkas

Eliza was here lefkas olivetto

Van de rustige olijfgaard rijd je zo naar Lefkas Stad

Lekas Stad lag op nog geen 10 minuten afstand rijden van Olivetto. ‘s Avonds kon je makkelijk een taxi regelen en een enkele reis kost maar 6 euro. Lefkas stad is het drukst bezochte dorp van het eiland, het valt op dat als je het centrum inloopt je hier en hoop moderne cafe’s hebt. In het weekend zie je veel locals van het vaste land die Lefkas Stad bezoeken voor hapje eten of een avondje uit. Veel andere Nederlanders kom je hier dus ook niet tegen. De charme van het eiland is dat de vakantiegangers die er komen over het algemeen Grieks of Italiaans zijn. Hierdoor heb je dus ook zelf echt het gevoel lekker ver van het dagelijkse leven thuis te zijn.

Wil jij ook met Eliza was here naar Lefkas?

Je vindt op Eliza was here verschillende reizen naar Lefkas. Wat fijn is aan je vakantie boeken met Eliza was here, is dat niet alleen je overnachting geregeld is, maar ook je vlucht en het huren van je auto. Wij sliepen tijdens onze Lefkas reis in Olivetto Villas, deze kun je vanaf 395 euro al boeken afhankelijk van de maand en het aantal dagen dat je gaat.

→ Bekijk hier al onze Griekenland artikelen