rit naar surfkamp

Zo overleef jij de lange rit naar Progress Surfhostel in Moliets!

Surfkamp: gaaf! De lange busrit erheen: minder gaaf. Dat is nogal een lange zit.. Als je met de bus naar Mimizan of Moliets gaat, dan ben je al snel een volle dag onderweg. Maar dat moet zeker geen reden zijn om je te weerhouden van een gave surfvakantie! Eind juli stap ik in de bus richting Moliets om een week op Progress Surfhostel te overnachten en deze busreis duurt bij elkaar ook 20 uur. Ik sleep ons erdoorheen!

→ Tip: Boek via Surfblend je surfvakantie naar Frankrijk

1. Kies voor een comfortabele organisatie

Je kunt natuurlijk gewoon met het lokale vervoer gaan. Dat klinkt misschien als de goedkoopste optie en de meeste beleving, maar het is niet altijd even comfortabel en snel. Je kunt beter voor een organisatie kiezen die gespecialiseerd is in lange ritten, zoals Flixbus. Bij Flixbus zit je in een comfy bus met extra beenruimte, je hebt een stopcontact bij de hand voor je telefoon én er is Wi-Fi aan boord. Moet je onderweg echt naar de wc? Dan hoef je ook daarvoor de bus niet uit. Superhandig dus eigenlijk! Sit back, watch and relax.

2. Neem slaappilletjes mee

Bij de drogisterij kun je Melatonine kopen. Geen zorgen, dit zijn geen heftige slaappillen. Melatonine is een lichaamseigen stof die aangemaakt wordt om je in slaap te laten vallen. Ideaal dus voor onderweg. Vooral als je een nachtbus hebt, want de rit wordt alleen maar langer als je niet kunt slapen terwijl het 02.00 uur ’s nachts is. Neem dus wat van deze pilletjes mee om jezelf in slaap te krijgen en uitgerust op je bestemming aan te komen.

3. Neem genoeg mee om onderweg te doen

Wi-Fi is handig, maar na een tijdje zie je ook niks nieuws meer voorbijkomen in je Facebook timeline en ben je het waarschijnlijk wel zat om naar een schermpje te staren. Neem ook een boek mee, of een e-reader, zodat je wat kunt lezen. Ik vind het zelf ook altijd leuk om een puzzelboekje bij me te hebben. Noem het old-skool, maar het houd je wel lekker bezig en de tijd gaat er sneller door. Wil je liever spelletjes spelen met je reisgenootje, dan kun je ook bordspellen op reisformaat meenemen. Een pakje kaarten is ook altijd handig, daar kun je veel mee.

4. Zorg voor een afwisselende playlist

Als je drie keer hetzelfde nummer hebt gehoord omdat je playlist te kort is voor de reis, ben je het wel even zat. Voor zo’n lange rit heb je heel wat uren aan muziek nodig, dus download meerdere playlists of albums op je telefoon of iPod voor genoeg variatie. Wil je niet meer naar muziek luisteren? Ga dan eens voor een luisterboek.

5. Netflixen!

Netflix kwam onlangs met de meest geweldige uitvinding: je kunt een aantal titels offline downloaden. No internet needed! Ook al heb je Wi-Fi aan boord van een bus: je reisgenoten zullen er niet erg blij mee zijn als jij alle data aftapt voor je serie. Download de Netflix app op je laptop, tablet of telefoon en download wat leuke dingen voor onderweg. Wil je samen met je reispartner kijken? Koop dan een audiosplitter, zodat jullie allebei met oortjes kunnen kijken.

Genoeg van Netflix? Bereid je voor op je surfkamp door onderstaande filmpje te kijken

6. Je telefoon/laptop opruimen

Tijd om al die mislukte selfies, screenshots van gesprekken en foto’s van samenvattingen voor school te verwijderen. Heb je het niet meer nodig? Weg ermee! Lekker ruimte maken voor foto’s van je gave trip. Vergeet ook niet je WhatsApp gesprekken op te ruimen. WhatsApp slaat iedere afbeelding en video in een gesprek op, waardoor het vaak dubbel op je telefoon staat. Time for some cleaning en nu heb je tijd zat ervoor. Is je telefoon helemaal bijgewerkt? Dan is je laptop aan de beurt.

7. Pack the essentials

Maak het jezelf vooral comfortabel gedurende de rit. Neem de nodige dingen mee of haal ze uit je bagage, zodat je ze altijd bij de hand hebt! Hierbij een packlist ter inspiratie:

  • Oordopjes
  • Oogmasker
  • Opblaaskussentje
  • Dekentje
  • Tandenborstel & tandpasta
  • Vochtige opfrisdoekjes
  • Wollensokken (met gewassen voeten ?)
  • Lenzen bakje/bril

→ Tip: Boek via Surfblend je surfvakantie naar Frankrijk