Enter the wave festival

Dit is het surffestival waar je altijd al van hebt gedroomd

Hell yeah baby, surffestival is life!

In de zomer ben ik naar Enter The Wave geweest en wát een ervaring was dat. Super grappig, ik ging met Daniël en Frans (I was the only girl, woah) en ik zou uitstippelen van wanneer tot wanneer het festival zou duren – 10 dagen! Dus wij met de auto naar Frankrijk gereden, prima te doen op de houten kont na – tot we bij Enter The Wave aankwamen. Tip: voor de mooi-weer rijder, neem het pontje bij Royan, je tocht gaat dan langs de mooiste dorpen aan de Franse kust!

Oeps, een dagje te vroeg

Het team van Enter The Wave was nog aan het opbouwen en toen wij de opmerking naar ons hoofd kregen dat we wel ontzettend fanatiek waren begon het te dagen dat ik misschien een foutje gemaakt had. We waren 2 dagen te vroeg, oeps. Nu vond iedereen dit helemaal prima, het zou hun een zorg zijn dat wij er al een dagje eerder waren – chill voor ons, hadden wij een dagje extra.

En ineens stond ik als DJ op een Beachparty te draaien

Zoals je misschien al merkt was en ben ik zeer tevreden over de organisatoren. De sfeer was giga relaxed, niks moest – alles mag. Leuk weetje: ik ben DJ en had mijn USB’s per-ongeluk expres meegenomen, want wie weet. Na met wat jongens gesproken te hebben kwam het er op neer dat ze het prima vonden als ik ook ging draaien, waarna ik dezelfde avond in mijn onesie op de Beachparty stond als DJ!

Enter the Wave

DJ Enter the wave festival frankrijk

Enter the wave festival Enter-The-Wave-Festival Surfles enter the wave festival Enter-The-Wave-tenten

Festival Enter-The-Wave bunker feest surffestival

Surffestival in Frankrijk enter the wave

Waarom Enter the Wave het surffestival van je dromen is?

Maar over bovenstaande ging het eigenlijk niet. Al was het wel gewoon ook weer een grote plus. Back to the point, was er nog meer top? Check het hieronder:

De sfeer: Overdag surfen en chillen aan het strand – of bij het camp zelf. In de avond vaak gezamenlijk eten met live muziek en als de buikjes weer vol zitten met iedereen naar een strandfeest of op kroegentocht.

De mensen: De organisatie krijgt van mij een dikke 10. Ik vind het ook raar om de organisatie ”de organisatie” te noemen, de band die je daar opbouwt met iedereen is persoonlijk vanaf moment één.

Surfen: Je huurt een plank en het is gaan met die banaan. Enter The Wave kun je vinden bij Najauc-Sur-Mer – deze plaats staat bekend om haar goede golven, dit was ook zeker te merken.

Feesten: Ja geweldig natuurlijk. Overdag deep house sets van DJ’s, ’s avonds themafeesten of live bands en in de avond te gekke strand raves.

Eten: Je kreeg een aantal maaltijden van Enter The Wave zelf, deze waren heerlijk – maar pas op als je buiten de deur eet, want wat een gore zooi verkopen ze op nog geen 100 meter afstand. Gelukkig had de Nederlandse organisatie Enter The Wave zélf hun chefkoks mee.

Enter the wave festival in frankrijk tips

De conclusie?

Conclusie: Wil je graag eens iets anders doen dan met de familie naar Zeeland? Doe dan eens gek en ga naar Enter The Wave! Zijn je vrienden niet zo makkelijk te porren? Kom dan alleen – nieuwe vrienden en herinneringen zijn hier snel gemaakt.

Maxime van der Wilt heeft deze blog geschreven, zij ging in de zomer van 2017 naar Enter The Wave en vond het tof om haar verhaal te delen.

Tickets voor Enter the Wave

Tickets voor Enter the Wave kun je kopen op www.enterthewave.nl. Het festival vindt 8 weken plaats en elke week is er een nieuwe groep, de eerste week is vaak in juli en de laatste in september. Als je voor 1 februari je ticket koopt, dan heb je een early birds prijs, dus wees er op tijd bij. En wat is inbegrepen bij de prijs? Plek op het tipiterrein voor 8 dagen, overnachting in tipi tenten, heen- en terugreis met de bus, 4x diner, gebruik chillruimtes, kooktent, muziekinstrumenten, beachvolleybalnet en longboards. Verder zijn er ‘s avonds optredens van verschillende bandjes en dj’s.