Star Wars in Disney Land Parijs

Waarom je als Star Wars-fan nu naar Disneyland moet

Biedt Disneyland Parijs genoeg voor de echte Star Wars-liefhebber? Wij namen een kijkje in de twee Disneyparken waar je tot en met eind maart de Season of the Force kunt beleven.

Star Wars in Disneyland

De aankoop van het complete Star Wars film-universum in 2012 was natuurlijk een gouden greep voor Disney. Een reeks nieuwe films en merchandise zijn inmiddels al uitgebracht en de twee Disney-parken in de Verenigde Staten hebben al een eigen themaland op de planning, genaamd Galaxy’s Edge. Disneyland Parijs, dat de afgelopen jaren gebukt ging onder te zware lasten – het ging al een paar keer bijna failliet – springt ook in op de Star Wars hype met diverse leuke toevoegingen en attracties. Verspreid over de twee Disneyparken Disneyland Park en Walt Disney Studios, kun je als Star Wars fan op verschillende manieren oog in oog komen te staan met je favoriete filmhelden. We zetten de leukste voor je op een rij.

De tofste Star Wars attracties in Disneyland Parijs

Hyperspace Mountain

De beste Star Wars attracties staan in Disneyland Park. De bestaande attracties Space Mountain werd speciaal omgebouwd tot Hyperspace Mountain (what’s in a name) en hoewel het van buiten momenteel geen link heeft met het Star Wars-universum heeft, is het van binnen wel degelijk een echte beleving. Je wordt nog steeds afgeschoten als een kanonskogel, maar wordt nu in hyperspace gelanceerd en belandt in de ruimte, waar je in lightspeed tussen de Star Destroyers en schietende TIE-fighters en X-Wings vliegt. De laser blasts vliegen om je hoofd en de epische soundtrack maakt het geheel af. De rethematisering is nog te zien tot en met dit najaar.

Hyperspace Mountain star wars disneyland

Star Tours

Deze attractie onderging vorig jaar ook een metamorfose en onder de naam Star Tours: The Adventures Continue kun je 60 verschillende missiecombinaties meemaken, zodat de attractie altijd anders is. Dit is een 3D-simulator, waardoor je het idee krijgt dat je van je thuisplaneet door het sterrenstelsel ver, ver weg naar andere planeten reist. Er zijn diverse scenes uit de laatste Star Wars film, the Last Jedi, toegevoegd. De wachtrij brengt je op een leuke manier in de sfeer, alsof je op een intergalactisch vliegveld loopt.

X Wing versus TIE Fighter star wars disneyland parijs

Levensgrote ruimteschepen

Wanneer je via de hoofdingang van het Walt Disney Studios park naar binnen loopt, valt je oog direct op een levensgrote X-Wing die aan het plafond van de studiohal hangt. Recht daar tegenover vind je een TIE-Fighter, ook op levensgroot formaat. Het is mooi om deze twee iconische ruimteschepen ‘in het echt’ te zien. Op straat vind je nog een paar ruimteschepen, die je uit de films kan herkennen. In dit park hoor je op bijna elke plek ook de soundtrack van Star Wars uit de parkspeakers klinken.

Star Wars in Disney Land Parijs

First Order March

Meermaals per dag vindt er een mars plaats van de First Order, bekend uit de laatste twee films. Zo’n twaalf Stormtroopers lopen, aangevoerd door Captain Phasma door het park naar een centraal podium, waar een kleine show wordt uitgevoerd. Zo’n beetje elk bekend karakter uit de laatste films is in levenden lijve te zien, van Chewbacca en C3PO en R2D2 tot heldin Rey en natuurlijk Darth Vader. De show zelf is vooral een mooi moment om foto’s te maken van al deze karakters, want er wordt vooral gemarcheerd en geposeerd.

Star wars disneyland parijs

Vuurwerk

Het echte werk vindt pas ’s avonds plaats wanneer het donker is. Dan kun je de show A Galactic Celebration meemaken, een show waarbij met de eerder genoemde karakters, speciale effecten, vuurwerk en vuurwerk alles uit de kast wordt getrokken om je mee te nemen naar het Star Wars universum. De Hollywood Tower of Terror-attractie wordt gebruikt voor de projecties, die van kwalitatief hoog niveau zijn.

Disneyland parijs vuurwerk star wars

Star wars disneyland paris Avondshow

Bouw je eigen lightsaber

Heb je nog geen genoeg? Dan kun je naar een meet&greet Darth Vader in Disneyland Park bij Starport in Discoveryland, waar je ook Star Tours en Hyperspace Mountain vindt. In de bioscoop in Disney Village, buiten de parken, kun je The Last Jedi nog een keer gaan zien en Discoveryland heeft ook een heel grote Star Wars winkel: Star Traders. Hier kun je onder meer je eigen Lightsaber samenstellen. Tijdens de grote vuurwerkshow in Disneyland Park komt Star Wars ook nog aan bod.

Star Wars disneyland parijs Bouw je eigen Lightsaber

May the force be with you Disney

Het moge duidelijk zijn in Disneyland Paris: Star Wars is here to stay. Voor de die-hard fans is het een mooie belevenis, voor de jonge jedi-fans een spektakel om hun helden in het echt te kunnen zien. Wij kunnen in ieder geval niet wachten tot ook hier een apart themaland wordt gebouwd. Tot die tijd doen we het met deze ook erg leuke attracties en hopen we dat het de komende jaren weer helemaal goedkomt met Disneyland. Disneyland: May the force be with you!

Wil je Star Wars zien in Disneyland?

Season Of The Force is nog te zien t/m 25 maart 2018 in beide Disney Parken in Frankrijk.

Meer over pretparken lezen?

Lees ook: