Disneyland Parijs: Attracties die je moet zien!

Disneyland enkel voor kinderen? Nope, ook voor volwassen is dit pretpark zeker de moeite waard en er zijn een paar attracties en plekken die je echt moet zien in het park! Je vindt het onwijs toffe Disneyland Parijs trouwens al op een halfuurtje rijden van het centrum van Parijs (of je kunt er met de trein naartoe) en oprecht, dit park is letterlijk voor jong en oud super leuk. Het bestaat momenteel uit 2 gedeeltes: het originele park en de studio’s. Maar in de toekomst komt hier nog een Frozen gedeelte, een Star Wars en een Marvel gedeelte bij. Genoeg toffe attracties te vinden dus!

Attracties in Disneyland Parijs waar sprookjes tot leven komen

In het hoofdpark kan je sprookjes tot leven zien komen en volledig wegdromen in de prachtig versierde delen. Elk gedeelte heeft zijn eigen thema en dit staat ook vaak in het teken van enkele bekende Disneyfilms zoals Aladin, de Leeuwenkoning of Peter Pan. Het bekendste onderdeel van dit park is natuurlijk het roze kasteel van Doornroosje, wie heeft daar nu niet graag een foto mee? In het kasteel vind je een authentieke glasblazer die prachtige juwelen en accessoires maakt. Daar recht tegenover kan je terecht in een idyllische kerstwinkel met toepasselijke kerstbollen, sokken of kerstkoekjes. Wanneer je durft, bezoek dan ook de draak in de kerker!

Een must om te zien: De parade langs het roze kasteel van Doornroosje

De hele dag door passeert er langs het kasteel regelmatig een parade, deze wordt elke 3 maanden volledig opnieuw ingedeeld volgens het thema van dat moment. ‘s Avonds is er hier ook een slotspektakel met vuurwerk en projecties te zien, een must voor alle romantische zielen en de perfecte afsluiter van je dagje Disneyland!

Disneyland parijs attracties roze kasteel

Uitdagende attracties in Disneyland Parijs

Heb je meer zin in uitdagende attracties? Het studios park heeft ruigere attracties zoals de Tower of Terror en Space Mountain! Hier zijn er ook stuntshows die je hart sneller doen slaan! Je kunt je in dit deel van het park bijna op een filmset wanen. Jammer genoeg zijn er in Disneyland, net zoals in elk ander attractiepark, wachtrijen aan de attracties. Ben je er puur voor de attracties en hoef je niet persé samen te zitten? Probeer dan de singles line! Hierdoor wordt het schuiven vaak minder lang. Wil je graag het meeste uit je bezoek halen? Ga dan voor een fastpass! Je hebt deze zowel voor de kinderattracties als voor de iets ruigere attracties. Aan de grootste attracties heb je soms gratis fastpasses, waardoor je voor 1 attractie per keer een snellere toegang kan verkrijgen. Op dit papiertje staat dan een uur wanneer je moet terugkomen, wanneer je dan naar de attractie gaat krijg je snellere toegang.

Disneyland parijs attracties lichtjes

Overnachten in Disney en neem meerdere dagen de tijd voor attracties

Maar zelfs met een fastpass kan je dit alles natuurlijk niet op 1 dag doen! Verblijf in 1 van de verscheidene Disney hotels of een van de partner hotels. Het nieuwe Marvel hotel opent midden juni en wordt een stijlvol, strak hotel met details en decoratie van de Marvel helden. Je kan er ook op de foto met de helden zelf. Naast deze nieuwe aanvulling, zijn er nog meer dan genoeg opties om te slapen zoals Newport Bay, Sequoia Lodge, Santa Fé hotel. Elk van deze hotels is ingericht in een thema van prinsessen tot Amerikaanse parken. Het voordeel aan de Disney hotels zelf is dat de toegangstickets al berekend zitten in de prijs zelf en dat je vroeger het park in kan dan de andere bezoekers. Wanneer men in een van de partnerhotels slaapt, moet men de tickets nog apart bijkopen, vergelijk dus zeker de prijs tussen beiden. Van de meeste van deze hotels hotels wordt er een gratis shuttle ingelegd naar het park zelf waardoor je binnen de kortste keren kan genieten van wondere wereld van Disney.

Disneyland parijs attracties films

Disneyland parijs attracties kasteel binnen

Nieuwe attracties in het Marvel deel van Disneyland Parijs

Alsof dit alles nog niet genoeg is?! Zoals je eerder kon lezen komt er binnenkort een volledig nieuw Marvel gedeelte aan in het studio’s park. Er komt een nieuwe rollercoaster, eetgelegenheden en ontmoetingen met de helden. Een of 2 jaar later breidt het park nog verder uit met een Frozen gedeelte met daarin een nieuw kasteel en een meer. Als laatste, zou het studio’s park nog uitbreiden met een Star Wars gedeelte, op dit moeten we nog enkele jaren wachten jammer genoeg want het is pas voorzien in 2025. Begin alvast maar te dromen!

Uit eten in Disneyland Parijs

Van al dit wandelen, bezichtigen, versteld staan en gillen in de rollercoasters krijg je honger! In het park zijn er voldoende mogelijkheden voor een snelle hap of een uitgebreid menu. Verblijf je in een van de Disney hotels dan kun je er de optie halfpension of volpension bijnemen en dan krijg je vouchers. Op voorhand reserveren in de bekendste restaurants is altijd een goed idee, gelijk waar je verblijft. Naast de parken om te eten en drinken heb je ook nog de Disneyvillage, dit is een gedeelte waar je na sluitingstijd nog gezellig iets kunt nuttigen, genieten van enkele livebands of ’s morgens kunt ontbijten.

Ook naar de attracties in Disneyland Parijs?

Je kunt ook al deze magie meenemen naar huis!!! Zowel in het park als in de Disneyvillage zijn er ontelbare shops waar je herinneringen kan kopen en er thuis van kan genieten. Of om als cadeau te doen. Ik krijg maar geen genoeg van dit park en zou er over kunnen blijven doorgaan. Maar om mooi af te sluiten gebruik ik graag een quote van Mister Disney himself: “if you can dream it, you can do it!”

Zo regel je je bezoek aan Disneyland Parijs