Kanarie Club

Tried & tasted: Kanarie Club Amsterdam

De Kanarie Club zit in Amsterdam naast de welbekende Foodhallen. Het is een plek waar je kunt neerstrijken met je laptop, maar waar je ‘s avonds laat ook geweldig goed drankjes kunt doen (bijvoorbeeld bij de poolbar! Yep die hebben ze echt!) en heerlijk eten is er ook nog eens mogelijk! Dit is typisch zo’n plek waar werken, chillen en drankjes doen volledig met elkaar verweven zijn. Een next generation hospitality concept dat perfect past bij hoe ZZP’ers en veel Millennials nu leven. En waarom heet het dan Kanarie Club vraag je je misschien af? Wat betreft de bedenkers laten creatieve ideeën zich niet in een kooi stoppen van werktijden en kantoormuren.

Kanarie Club

Kanarie Club Amsterdam-2 Kanarie Club Amsterdam Kanarie Club Amsterdam dessert

Wat kun je verwachten bij Kanarie Club Amsterdam

De Kanarie Club is gevestigd in een industrieel pand in Amsterdam, je kan ook nog aardig goed zien en voelen dat dit vroeger een tramremise en kraakpand is geweest. Het hele restaurant is mooi licht en er is gebruik gemaakt van toffe natuurlijke materialen zoals hout, beton en baksteen. De bar in het midden valt meteen op en ook de grote gele ‘Kanarie Club’ letters! Er zijn super veel tafeltjes te vinden en op een zomerse dag, staat er buiten ook een uitgebreid terras opgesteld.

Een plek voor werkduiven, vroege vogels, nachtuilen én knalkanaries

Wij zijn ‘s avonds bij Kanarie Club Amsterdam gaan eten, rond etenstijd. We waren er al redelijk vroeg, maar zelfs toen was het al lekker druk en het is echt een plek waar het slim is om te reserveren. Wij hadden een plekje bij het raam en ondanks dat het een grote ruimte is, voelt dat niet per se zo aan. Wij hebben lekker lang getafeld en als je een diner hebt met vriendinnen is dit zeker een relaxte plek om naartoe te gaan. Je kunt het bijvoorbeeld ook goed combineren met een bioscoop film in de bios die in de Hallen zitten. Hoe het er is overdag, weten we niet, maar als het er wat rustiger is dan kunnen we ons heel goed voorstellen dat je hier ook lekker kunt werken!

Interieur

Kanarie ClubKanarie Club Amsterdam Foodhallen Kanarie Club Amsterdam bar

Food: Dit staat er op het menu!

Of je nou in de ochtend komt of in de avond, op het menu staat genoeg lekkers. Wij zijn een avondje uit eten geweest bij de Kanarie Club en we konden op het menu kiezen tussen allerlei mooie gerechten. Als voorgerecht namen we beide de asperge met geitenkaas salade die heerlijk fris en zomers was. Andere voorgerechten die op het menu stonden, waren gerookte zalm, Veluwse hoender met kokos crème, of tartaar. Qua hoofdgerecht hebben we riso nero en lamsfilet met loempia van lamsschouder en witte asperges geprobeerd. Vooral de lamsfilet viel in de smaak en bestel er frietjes bij voor de extra lekker.

Onze favorieten op het menu van Kanarie Club Amsterdam

Wat wij zeker nog eens zouden bestellen?

→ Het chocolade toetje, omg… wat was dat hemels!
→ De groene asperge salade met geitenkaas willen we zeker vaker eten
→ Lekkere rode wijn toveren ze hier ook zeker op tafel

En zijn er dingen die we iets minder lekker vonden?

→ De riso nero met portobello, gepocheerd ei en sjalotsaus was lekker, maar wel een beetje saai… er hadden wat meer groentes in mogen zitten. Nu was het wel erg veel riso!

Kanarie Club

Kanarie Club Amsterdam-4 Kanarie Club Amsterdam-3Kanarie Club Amsterdam toetje Kanarie Club Amsterdam dessert

Al zin gekregen om naar de Kanarie Club te gaan in Amsterdam?

Zin in een etentje of werksessie bij de Kanarie Club? Hieronder vind je adresgegevens, het telefoonnummer en de openingstijden van deze hotspot:

Adres Kanarie Club Amsterdam

Kanarie Club
Bellamyplein 51
1053 AT Amsterdam

Contactgegevens

Telefoonnummer: 020 218 1775

Kanarie Club openingstijden

Dinsdag t/m donderdag: 08:30 – 23:00
Vrijdag: 08:30 – 02:30
Zaterdag: 09:30 – 02:30
Zondag: 09:30 – 23:00

→ Bekijk hier al onze Amsterdam tips