brugwachtershuisje amsterdam

Slapen in een Brugwachtershuisje in Amsterdam in Rietveld stijl

Een tijdje terug hadden wij een weekendje Amsterdam gepland. Het was Museumnacht en verschillende vrienden waren jarig die in Amsterdam wonen, dus waarom terug gaan naar Utrecht als je ook een nachtje in een leuk hotel kunt blijven slapen? Wij besloten een overnachting te boeken bij een brugwachtershuisje in Amsterdam. Dit zijn letterlijk huisje op of naast de brug waarin vroeger de brugwachter zat en vanuit daar de bruggen in Amsterdam dicht of open deed. Vanuit elk huisje werd één brug bediend. Die huisjes worden nu niet meer gebruikt op die manier en zijn omgetoverd tot super mooie mini-hotels.

brugwachtershuisje amsterdam rietveld-2 brugwachtershuisje amsterdam keuken brugwachtershuisje amsterdam tiny house brugwachtershuisje amsterdam sweets hotel

Slaap ook via SWEETS Hotel in een Brugwachtershuisje in Amsterdam

Je kan je voorstellen dat er heel wat brugwachtershuisjes in Amsterdam zijn en in totaal zijn 28 omgetoverd tot tiny hotel. Wij kozen er niet zomaar een, maar eentje vlak naast de Hortus en die compleet in Rietveld stijl was ingericht. Verwacht dus primaire kleuren, bijzondere meubels en natuurlijk een heel fijn uitzicht op het water!

De brugwachtershuisjes van Sweets Hotels

Je kan de brugwachtershuisjes in Amsterdam boeken via SWEETS Hotels. Dit is een kleine Amsterdamse hotelketen die op verschillende plekken in de stad brugwachtershuisjes tot hotel is gaan omtoveren. De een nog kleiner dan die van ons, de ander echt midden op de Amstel en een stuk ruimer. Benieuwd hoe zo’n tiny brughuisje eruit ziet? Check de foto’s in dit artikel of de site van SWEETS Hotel! Oh en ook handig om te weten, de huisjes staan ook op Booking.com.

Overnachten naast de Hortus

Omdat wij in het SWEETS hotel Hortusbrug sliepen, lag er in onze kamer ook een toegangsticket voor de Hortus klaar. Super leuk, want de volgende ochtend konden we die na ons eigen ontbijtje gebruiken voor een bezoek. Onwijs leuke plek om wakker te worden, zo tussen de tropische planten en cactussen. Je kan trouwens ontbijt bij de kamer bij bestellen, dan staat er een picknickmand voor je klaar als je aankomt. Wij hadden dit niet gedaan, maar gewoon de dag van te voren bij de Albert Heijn om de hoek wat lekkere dingen gekocht en in ons mini koelkastje klaar gezet voor de volgende ochtend. Je kunt het dus zo uitgebreid maken als je zelf wilt!

hortus amsterdam-2 hortus amsterdam naast sweets hotel

Brugwachtershuisje Amsterdam boeken

In totaal verhuren SWEETS Hotels 28 huisjes in Amsterdam, allemaal pal op of direct naast een brug. Wij kozen voor dit huisje, het SWEETS hotel Hortusbrug en de andere opties kun je hier bekijken. Besef wel dat je echt in een mini huisje slaapt, een soort tiny house, maar dan midden in Amsterdam. Ook lig je dus vlak bij een brug, lekker druk dus, maar als je er een nachtje bent is dat eigenlijk alleen maar grappig en leuk. Al moeten we wel stiekem zeggen dat we de oordoppen hebben gebruikt die klaar lagen, maar misschien ook omdat we bij een brug zaten waar een tram over reed. Wij zijn uiteindelijk 1 nachtje gebleven en vonden dat echt een super leuk ervaring! In het huisje zit ook een badkamertje en een keukentje en ‘s avonds hebben we via Deliveroo avondeten besteld en dat in ons eigen huisje opgegeten. Wil je een keer bijzonder overnachten in Amsterdam, dan is dit echt top!

Andere leuke brugwachtershuisjes

sweets hotel brugwachtershuisje amsterdam brugwachtershuisje amsterdam

Hoe is SWEETS Hotel ooit ontstaan?

Het project begon al in 2012, als een soort urban space project. Doordat bruggen namelijk ineens centraal bediend werden, werden de brugwachters en dus ook in huisjes niet meer noodzakelijk. De huisjes stonden leeg en in 2012 besloten de initiatiefnemers van SWEETS Hotels een plan te schrijven en voor te leggen aan de gemeente van Amsterdam. Het plan werd goedgekeurd en de transformatie van brugwachtershuisje tot mini-hotel voor 2 personen kon beginnen! Professionele architecten, designers en bouwvakkers werden betrokken bij het project en langzaamaan veranderde de huisjes in wat het nu is.

Meer leuke accommodaties ontdekken in Nederland?

Lees ook:

→ Bekijk hier al onze Nederland artikelen