Wat te doen in Pokhara Nepal tips

Wat te doen in Pokhara? De meest chille stad in Nepal

Als je in Nepal bent is de kans groot dat je tijdens je trip in Pokhara komt. Wij gingen voor Shoestring naar dit bijzondere land en kwamen toen natuurlijk ook in deze stad. Ondanks dat het verschil met Kathmandu qua inwonersaantal enorm is, is Pokhara de tweede stad van het land. Maar zo druk en chaotisch als Kathmandu is, zo chill is Pokhara.

Dit wil je doen in Pokhara voor én nadat je de bergen in bent geweest

Vanuit deze tweede stad van het land kan je verschillende trekkings maken naar bijvoorbeeld Poon Hill, Annapurna basecamp of Annapurna Circuit. Dit gebied is zo aantrekkelijk voor mountaineering omdat er veel hoge bergen in dit gebied liggen. Denk aan Dhaulagiri, Himalchuli, Machapuchare en Nilgiri. Voor de echte bergbeklimmers een walhalla dus, maar ook voor beginners of ander type reizigers is Pokhara een goede plek om te relaxen en tot rust te komen. Voor de mensen die de bergen ingaan is het fijn om voor een trekking hier even op te laden en alle benodigde spullen te kunnen kopen. Daarnaast moet de terugkomst natuurlijk even goed gevierd worden met een lekkere maaltijd en een Everest biertje in één van de vele barretjes en eettentjes in ‘lakeside’.

Wat te doen in Pokhara Nepal tips

Wat te doen in Pokhara eten nepal dalh bhat Wat te doen in Pokhara meer in nepal

5 x Wat te doen in Pokhara?

Ondanks dat de omgeving van Pokhara natuurlijk erg aantrekkelijk is om naartoe te gaan zijn er ook in de stad zelf genoeg activiteiten te beleven en bezienswaardigheden te bezoeken. Dit komt natuurlijk ook omdat er in Pokhara redelijk veel toeristen komen. Zo kan je er nu ziplinen, bungeejumpen, paragliden en raften. Hieronder zetten we de leukste tips op een rij:

1. Bootje varen in één van de kleurrijke bootjes:

De meeste bekende activiteit van Pokhara is natuurlijk een bootje varen op het meer van Pokhara: het Phewa Lake. Op veel verschillende plekken langs het meer zijn bootjes te huur. Je kan een privé boot huren voor een paar uur, met een groep meegaan/ met een tour of de ‘taxi’ boot pakken naar Tal Barahi Temple oftewel de ‘Lake Temple’. Voor minder dan een euro ga je op en neer. Veel mensen gebruiken de boottocht om naar de World Peace Pagoda te varen.

2. Bezoek de World Peace Pagoda

Als je boot pakt naar de andere kant van het meer begint daar de beklimming naar de World Peace Pagoda, binnen een uur ben je wel boven. Een andere optie is om met een taxi of bus te gaan. Vanaf de weg is het ongeveer 30 minuten naar boven. Boven zie je de bekende witte Stupa en natuurlijk weer genoeg bijzondere uitzichten.

3. Hiken naar Sarangkot

Een plek met een nog mooier uitzicht op het meer van Pokhara en Machapuchare, ook wel bekend als de Fishtail, is vanaf de berg Sarangkot. Je kan een taxi nemen naar boven om daar de zonsopgang te zien aangezien dan het uitzicht meestal het beste is. Een andere manier om naar boven te gaan is om zelf naar boven te lopen. Je loopt in ongeveer 3 a 4 uur naar boven en in 2 a 3 uur weer naar beneden. Sowieso is dit een goede hike om nog even een stuk te ‘trainen’ voordat je echt de bergen in gaat.

4. Paragliden

De berg Sarangkot is ook de vertrekplaats van de paragliders van Pokhara. De prijs voor een korte vlucht (30 minuten) is ongeveer 75 euro en wat ons betreft is dat het meer dan waard. Voor deze prijs krijg je een tandem vlucht met een ervaren instructeur. Natuurlijk is het slim om even goed het weer in de gaten te houden en zo een dag te kiezen dat het weer, maar dan krijg je ook echt wat en kan je op één van de mooiste plekken in de wereld een paraglide vlucht maken.

5. Raften op één van de rivieren rond Pokhara

Op veel plekken in Pokhara worden rafting tours aangeboden. Veel van die tours gaan naar de Upper Seti rivier of naar de Kali Gandaki. Zeker vergeleken met andere plekken in de wereld waar je kan raften is raften in het Himalaya gebergte wel echt een hele bijzondere ervaring. De uitzichten zijn namelijk ook vanaf het water geweldig en lijken de bergen nog hoger. Er zijn ook meerdaagse rafting tours te boeken, waarbij je in tenten langs het water slaapt.

Wat te doen in Pokhara Nepal tips-2

Wat te doen in Pokhara ondereweg hike nepal Wat te doen in Pokhara nepal trekking

Meer zien dan Pokhara tijdens je reis door Nepal?

Op deze reis voor Shoestring zijn we naast Pokhara op verschillende plekken in Nepal geweest. Voor één van de andere plekken kijk eens hier voor alle Nepal tips en bekijk natuurlijk ook ons filmpje dat we hebben gemaakt tijdens de reis!

Benieuwd hoe Pokhara eruit ziet? Check deze video over Nepal


→ Hier vind je al onze artikelen over Nepal