Flyboarden Kuala Lumpur Maleisie

Wil je een unieke activiteit doen in Kuala Lumpur? Ga flyboarden!

Flyboarden? Yes goed gelezen! Als je gaat flyboarden ga je het water op en krijg je een soort jetpack onder je voeten, waar een flinke dosis water uitkomt. Je instructeur zit op een jetski en zodra hij gas geeft komt er waterdruk uit de onderkant van je voeten, waardoor jij de lucht in gaat. Soms is dit meters hoog en als je instructeur wat minder gas geeft, dan kom je slechts een beetje het water uit. Een bizarre ervaring en hele toffe manier om Kuala Lumpur te ervaren!

Flyboarden in Kuala Lumpur

flyboarden kuala lumpur trucs

Met je flyboard een 360 maken met op de achtergrond de skyline van Kuala Lumpur

Vlieg lekker rond en voel de vrijheid met een prachtig uitzicht op de skyline van Kuala Lumpur. Vanaf het water is deze stad ineens heel anders! Ga het flyboarden steeds beter? Wanneer je de basis onder de knie hebt kun je natuurlijk proberen om te duiken of een 360 te maken. Wanneer je het echt helemaal doorhebt, kun je zelfs proberen een duik achteruit te maken!

flyboarden kuala lumpur net uit water maleisie kuala lumpur flyboarden

Wat moet je weten als je gaat flyboarden

Voordat je daadwerkelijk het water in gaat krijg je eerst wat theorie uitgelegd. Ook krijg je een soort reddingsvast en pas daarna ga je het water in. Toen wij gingen flyboarden in Kuala Lumpur waren wij de enige mensen op het water. De foto’s doen je misschien anders denken, maar het water was redelijk warm waardoor je gewoon in je eigen zwemkleding kon flyboarden en geen wet suit nodig had.

Is ervaring vereist?

Je hebt voor het flyboarden eigenlijk geen ervaring nodig. Ik heb het zelf al eens eerder gedaan in Nederland en had het toen in 5 minuutjes onder de knie. Een vriend van me probeerde het in Kuala Lumpur voor het eerst en na 10 minuutjes kon hij al stabiel in de lucht blijven.

Wat heb je nodig als je gaat flyboarden?

Eigenlijk heb je niet heel veel extra nodig dan wat je normaal mee neemt op reis. Wat je écht mee moet nemen: Zwemkleding! Je hebt enkel je zwembroek of bikini nodig, want voor foto’s en filmpjes zorgt het bedrijf.

Waar kun je flyboarden in Kuala Lumpur?

Je kan een sessie flyboarden boeken bij Flyboardmy.com. Het adres is: Marina Putrajaya,, No.1, Jalan P5/5, Presint 5, 62200 Putrajaya, Wilayah Persekutuan Putrajaya, Maleisië. Wanneer je vanuit het centrum komt en een taxi pakt dan ben je ongeveer 60 Maleisische Ringgit kwijt voor de hele rit.

De kosten?

Bij de touroperator waarbij wij gingen flyboarden hebben ze 3 pakketten. Een introductie vlucht kost 370 Maleisische Ringgit en je bent dan zo’n 20 minuten aan het vliegen. Je kan ook voor een reguliere vlcuht gaan, welke 690 Maleisische Ringgit kost, je vliegt dan 40 minuten. Daarnaast is er een kids flight van 10 minuutjes voor 150 Maleisische Ringgit. Persoonlijk raad ik de introductie flight aan, omdat het best intensief is en je na 20 minuten redelijk kapot bent.

Kortom, wil je eens wat anders doen in een grote stad als Kuala Lumpur? Ga lekker flyboarden!

→ Bekijk hier al onze Maleisië artikelen