Indonesie

Op deze kaart van Indonesië hebben wij de leukste bezienswaardigheden verzameld, dit zijn volgens ons dé highlights die je niet mag missen tijdens een reis naar dit bijzondere Aziatische land! Denk bijvoorbeeld aan de populaire reisbestemming Bali, de jungle van Sumatra of de Gili eilanden ten noorden van Lombok. Gebruik de zoomknoppen aan de linkerkant van de landkaart om meer details van de kaart te bekijken. Of kies voor de Satelliet of Street View optie en bekijk de kaart van Indonesië op de manier die jij het fijnst vind.

Kaart Indonesië

backpack route indonesie

Meer weten over Indonesië? Bestel het boek Backpack Bestemmingen

Hoogtepunten op de kaart van Indonesië

Op de kaart van Indonesië zijn een aantal hoogtepunten te zien. Onze highlights zijn:

Sulawesi: Op de kaart van Indonesië valt Sulawesi als een van de grootste eilanden van Indonesië direct op. Sulawesi werd vroeger ook wel Celebes genoemd. Je vindt op Sulawesi een bijzondere natuur bestaande uit rijstvelden, vulkanen en regenwouden. Maar ook de koraalriffen en de onderwaterwereld is een reden om naar dit gebied te trekken.

Bali: In het midden van de kaart van Indonesië zie je het eiland Bali. De meest bekende en populaire reisbestemming van Indonesië. Dit maakt het eiland dan ook redelijk toeristisch, maar niet minder leuk. Zo vind je er het met tempels gevulde Ubud, party plek Kuta en het rustige Lovina.

Lombok: Wanneer je op de kaart van Indonesië kijkt zie je naast het welbekende eiland Bali het eiland Lombok liggen. Lombok kennen de meeste mensen dankzij de vulkaan Rinjani waar je bijzondere wandeltochten kunt maken en de Gili eilanden. Maar ook Kuta op Lombok is bij vele surfers een populaire bestemming en Senggigi is ook een aanrader.

Sumatra: Het een na grootste eiland van Indonesië is Sumatra, hier vind je net als op andere eilanden indrukwekkende natuur. Zo zijn er paradijselijke stranden te vinden, maar ook een jungle waar je orang oetan’s tegen kunt komen. Daarnaast vind je hier Danau Toba, het diepste meer ter wereld.

Gili’s: Wie van feestjes houdt of juist van verlaten stranden, kan op de Gili eilanden van Indonesië meer dan goed terecht. De Gili’s zijn klein, dus op een kaart van Indonesië zul je ze niet gelijk spotten, maar deze paradijselijke eilandjes vind je ten Noorden van het eiland Lombok. De Gili eilanden Gili Meno, Gili Air en Gili Trawangan zijn het meest bekend.

Java: Op het eiland Java vinden we de hoofdstad Jakarta en een van de mooiste tempels van Indonesië: de Borobudur. De Borobudur is een grote boeddhistische tempel die je vindt in het midden van Java. Deze tempel wordt veelal als een van de zeven wereldwonderen genoemd. De stad Yogyakarta is ook prachtig om te bezoeken, niet alleen kun je vanaf daar naar deze tempel, maar er is nog veel meer te doen!

Jouw reistips op de kaart van Indonesië?

Ben jij ergens in Indonesië geweest waar het overdonderend mooi was en zijn wij deze ultieme reisbestemming vergeten op onze kaart? Laat het ons weten in een reactie en we plaatsen jouw reistip op deze kaart van Indonesië!