Siem Reap angkor wat bezoeken

Siem Reap: Dit wil je er doen tijdens het backpacken in Cambodja!

Siem Reap is een ideale stad voor backpackers. Er is een pub street, gezellige markten, leuke hostels en uiteraard moet je de trekpleister Angkor Wat bezoeken dat niet veel verderop ligt. Angkor is de reden waarom backpackers deze stad niet overslaan en alle hostels kunnen wel een tour voor je regelen. Siem Reap wordt ook vaak als uitstapje vanuit Thailand gepland, er is zelfs een directe verbinding vanuit Bangkok of vanuit Koh Chang.

Onze aankomst in Siem Reap + Hostel tip

Na letterlijk een hele dag reizen, dit had korter gekund als ik wat meer voor onderzoek had gedaan, was daar eindelijk Siem Reap. We waren om 9 uur vanaf Koh Kut vertrokken met de ferry, daarna hadden we een song taew gepakt, twee lokale bussen (daarna waren we ook weer een ervaring rijker), een tuktuk, taxi en tot slot nog één laatste tuktuk. En daarna waren we eindelijk bij het Onederz Hostel in Siem Reap. Wat een tocht, maar we zijn er! Na aankomst hebben we snel wat gegeten en uiteraard geproost met een lokaal biertje om te vieren dat we eindelijk in Siem Reap waren.

5x Dit wil je doen in Siem Reap

Siem Reap angkor wat bezoeken Siem Reap tempel tour

1. Doe drankjes (en feest tot in de late uurtjes) op Pub Street

Pub Street is dé straat waar alle cafeetjes zitten met live muziek, maar waar je ook tot in de vroege ochtend kunt feesten. Met als gevolg dat je daarna kruipend naar je hostel moet. De bekendste en populairste hostels zijn dan ook op kruip afstand van deeze straat, maar wel ver genoeg dat je er geen last van hebt. Er staan proppers op straat van alle nationaliteiten om je de leukste cafés in te lokken waardoor je vanzelf op een toffe plek beland en het is ook een ideale plek om mensen te leren kennen.

2. Shop op de Night Market

Let op, er zijn heel veel night markets in Siem Reap. De een bekender en leuker dan de ander. Vanuit ons hostel Onederz Hostel waren 6 markets binnen 10 minuten loopafstand. Vraag even bij je hostel na welke het leukst is. Eenmaal op de markt blijkt al gauw dat dit dé plek is om je souvenirs in te slaan van Cambodja. Natuurlijk volgen op zo’n markt wel de nodige onderhandelingen over de prijs, dus zorg dat je je afding-skills paraat hebt. Alle night markets bezoeken is trouwens echt niet nodig. 90% van de night markets is namelijk hetzelfde qua aanbod en na 2 of 3 heb je het dan ook echt wel gezien.

Siem Reap Night Market

Siem Reap Cambodja Pub Street

3. Ga naar een kickbocks wedstrijd

In het weekend zijn er kickboks gevechten in verschillende gebouwen rondom de pubstreet. Een goed en bijzonder begin van je avond!

4. Neem een massage

Met de veronderstelling dat ik nog lang niet naar huis zou gaan, heb ik er niet voor gekozen om een massage te nemen. Achteraf heel erg jammer, want volgens wat reisgenootjes was dit echt een gemiste kans. Voor weinig geld krijg je in Siem Reap namelijk een onwijs lange en goede massage. Doe van te voren wel wat onderzoek of loop rond, want niet elke locatie ziet er zo fris uit.

Angkor wat tempels siem reap siem reap tempels in angkor wat

5. Plan je bezoek aan Angkor

Vanuit het Onederz hostel heb ik een sunrise tour geboekt naar Angkor zonder guide. Ik vind het namelijk heerlijk om zelf rond te kunnen dwalen in plaats van de hele ochtend achter een guide aan te moeten lopen. Wij zaten uiteindelijk met vier personen in de tuktuk en zijn ook met z’n vieren opgetrokken in Angkor. Voor mij was dit ene dikke aanrader, maar lees hier op welke manieren je Angkor Wat nog meer kunt bezoeken

Zo zag onze sunrise tour naar Angkor eruit

Om 4u in de ochtend, of nouja het voelde meer als middernacht, ging de wekker af: Op naar Angkor! We hadden helaas wel wat pech met de zonsopgang door de bewolking, maar wel weer geluk met hoe rustig het er was.

De tour begon bij dé sunrise spot, dit is dirct aan het water bij de Angkor Wat tempel. Hierna was er tijd om rond te lopen en Angkor Wat van dichterbij te bekijken. Vervolgens werden we per tuk tuk naar de volgende tempels gereden: Angkor Thom en Ta Keo. Ook hier kregen we de tijd om lekker rond te dwalen. Vanuit hier werden we naar onze lunchplek gebracht (let wel even op: Want het heeft typische toeristische prijzen). Inmiddels begon de temperatuur ook goed te stijgen en was er weinig schaduw waar je nog koel kon staan of lopen. Je snapt: Ik was blij dat ik nog een grote fles water gekocht had bij de lunch.

De reis ging verder naar Ta Prohm, misschien inmiddels de bekendste tempel door de film Tomb Raider met Lara Croft. Deze tempel wordt letterlijk overgenomen door de natuur. Uiteraard kregen we hier ook weer tijd om lekker rond te wandelen. Als laatste sloten we af bij Otdar Meanchey, na een snelle wandeling door de tempel heen konden we de tuktuk weer in stappen en na onze korte nacht en lange ochtend terug naar het hostel. Met het gevoel al een complete middag gehad te hebben, bleek het pas 11 uur te zijn!

Heb je de tijd? Doe ook de sunset tour naar Angkor!

Mocht je de tijd hebben, doe dan ook zeker de sunset tour! Mijn tuktuk reisgenootjes hadden de sunset tour de avond hiervoor gedaan en lieten mij echt ontzettend mooie foto’s zien.

siem reap tomb raider cambodja siem reap sunrise tour angkor wat siem reap tempels angkor siem reap tempels tour naar angkor siem reap angkor cambodja

Zo plan je je tripje naar Siem Reap & Angkor Wat

→ Bekijk hier al onze Cambodja artikelen