Koh Rong Island Cambodja

Witte stranden én avontuur op Koh Rong Island in Cambodja

Dat gevoel dat je denkt te hebben als je een plaatje op de computer ziet met witte stranden, palmbomen, blauwe zee, primitieve bamboehutjes en een ondergaande zon… dat gevoel heb je meteen als je op Koh Rong Island bent. Je denkt bij Cambodja misschien eerder aan Angkor Wat of Siem Reap en in de eerste instantie niet aan witte stranden en palmbomen, maar die zijn er wel degelijk! En ook nog eens zó mooi dat ze zeker de moeite waard zijn om te bezoeken als je in Cambodja bent. Benieuwd hoe je op Koh Rong Island komt? Wat je er precies kunt verwachten en wilt doen? Check alle tips hieronder!

Koh Rong Island Cambodja

koh rong island cambodja boot

Cambodja Koh Rong Island tips

Zo kom je op Koh Rong Island

Het is best gemakkelijk om op Koh Rong Island te komen tijdens je Cambodja reis. Reis als eerst richting Sihanoukville wanneer je in Cambodja bent. Vanuit Sihanoukville neem je vervolgeens de watertaxi en zo ben je binnen no time op Koh Rong Island (let op: je hebt ook Koh Rong Sanloem, maar dat is dus een ander eiland). Na een ongeveer 2 uur met de boot – het ligt eraan of de boot motorpech krijgt onderweg zoals bij ons – kom je aan op de Koh Rong Community Pier. Daar beland je midden in een klein backpackersdorp vol met leuke tentjes en de heerlijkste fruitshakes. Daarvandaan kun je een andere watertaxi nemen naar Soksan Beach, een stukje verder op het eiland of je kunt dus in dit plaatsje blijven. Tip: probeer de boot samen met anderen te delen die ook in de haven staan te wachten, want ze proberen er flink wat voor te vragen en dan is het fijn om de kosten een beetje te delen!

Met de boot naar Koh Rong Island

Boot naar Koh Rong Island cambodja Koh Rong Island Cambodja onderweg

Back to the basics op Soksan Beach

De leukste plek om te verblijven vonden wij dus Soksan Beach. Wij boekten op Soksan Beach een bamboe hutje en daarmee ga je echt ‘back-to-the-basic’. De wc is wel een wc, maar met een ton water en een schep ernaast waarmee je moet ‘doortrekken’. ‘s Middags valt de stroom regelmatig uit en ‘s nachts is er helemaal geen stroom. Wij vonden het heel leuk om mee te maken, maar mocht je van wat meer luxe houden… inmiddels zijn er ook een aantal luxe resorts langs het strand gebouwd! Wij vonden het wel tof en grappig om even back to basics te gaan en eigenlijk heb je op zo’n strand ook niet zoveel nodig. En ja wat doe je dan op zo’n eiland? Vooral heel veel zonnen, luieren, zwemmen, snorkelen en lekker genieten van eten en drinken. Een heerlijk eilandleventje!

Soksan Beach op Koh Rong Island

Koh rong island pier cambodja Koh Rong island schommel strand Hutje back to basics koh rong

Aanrader: Wandel terug door de jungle

Een echte aanrader: neem niet de watertaxi terug naar de haven, maar loop terug als je Koh Rong Island weer wilt gaan verlaten. Je kunt ‘s ochtends vroeg vertrekken als je het eerste stuk niet in de hitte wil lopen en met een beetje geluk word je dan getrakteerd op een waanzinnig mooie zonsopkomst. Je komt hele stukken verlaten strand tegen waarbij je het gevoel hebt dat je in een stukje paradijs bent beland. Op een gegeven moment houdt het strand op en moet je daadwerkelijk de ‘jungle’ in. Het pad is wat moeilijk te vinden, maar staat op Google Maps goed aangegeven dus uiteindelijk kom je er wel uit. De tocht door het bos is trouwens wel echt een uitdaging, soms is het zo stijl dat er een touw hangt om zo naar boven te klimmen, maar het was zo tof om te doen en maakt je eiland bezoek nog zoveel gaver. Nog slim om te weten: Wij hadden onze grote backpack mee naar het eiland, maar mocht je dat niet zien zitten, is het pad sowieso heel leuk om te lopen op een dag als je van een beetje avontuur houdt.

Wandeling door de jungle van Soksan Beach naar de pier

Route koh rong island cambodja sok san beach

Het begin van het pad jungle sok san beach Wandelen zonsopgang jungle soksan beachTocht door de jungle koh rong

Handig om te weten als je naar Koh Rong Island gaat

Zin gekregen om naar Koh Rong Island te gaan? Dit is nog handig om te weten:

  • Hotel tip: Angkor Chom Bungalows and Rooms
  • Er is op Soksan Beach één hele kleine ‘supermarkt’ die niet de hele dag open is, neem dus zelf genoeg water mee vanuit Sihanoukville.
  • Er zijn wel voldoende restaurantjes die ‘s avonds open zijn.
  • Neem om bovenstaande reden dus ook genoeg contact geld mee.
  • Je kan heel tof duiken rondom het eiland, dus als je daar fan van bent, zeker doen!
→ Bekijk hier al onze Cambodja artikelen