Eiland madagascar reizen naar Madagascar
Djoser

Deze foto’s laten meteen zien waarom je ooit naar het eiland Madagascar moet reizen

Het eiland Madagascar staat door haar bijzondere flora en fauna op menig mensen hun wensenlijstje. Zo bleek ook uit jullie antwoorden op Facebook, toen we laatst vroegen wat op jullie bucketlist voor 2016 stond! Op zich ook niet zo gek, want het is een unieke reisbestemming en dat zie je ook meteen als je onderstaande Madagascar foto’s ziet. Wanneer je gaat reizen naar Madagascar zijn de nationale parken Périnet, Ranomafana en Isalo plekken die je zeker niet moet overslaan. Maar bezoek ook Antsirabe en de hoofstad van Madagascar, je weet wel die plek met die onuitspreekbare naam, Antananarivo. Lees, maar kijk vooral ook gauw verder en ontdek in 10 foto’s waarom Madagascar ook op jouw bucketlist moet (als het er nog niet al op stond natuurlijk)!

10 Foto’s van dat magische eiland Madagascar

Baobab bomen madagascar

De Baobab boom op het eiland Madagacar

Madagascar is niet alleen vanwege haar dieren het bezoeken waard. Op Madagascar groeien ook Baobap bomen. Er zijn tegenwoordig zelfs superfoods van deze boom te koop, want mensen geloven in de legendes die rondom deze bomen zijn ontstaan en de kracht ervan. De Baobab boom wordt ook wel Apenbroodboom genoemd. Op het eiland Madagascar groeien maar liefst zes soorten Baobab bomen waarvan de Baobab van Grandidier de bekendste is. Als het goed is, zie je deze ook op de foto hierboven.

Eiland madagascar reizen

Eindeloos veel aapjes kijken

Deze doet een beetje denken aan een Vari Aap, met zijn wit met zwarte vacht en grote ronde ogen. Je ziet in Madagascar eindeloos veel apen. Al worden deze apen niet zomaar apen genoemd, maar juist half-apen.

Madagascar eiland dieren salamander

Hou je ogen ook open voor de kleinere dieren op Madagascar

Apen zijn leuk, maar op Madagascar vind je ook allerlei kleinere dieren die het bekijken waard zijn. Wat dacht je van zo’n gekleurde leguaan achtige salamander met grote krulstaart.

Madagascar strand

Er is ook strand!

Yep, je kan hier ook gewoon chillen onder een palmboom en genieten van de zon. Past wel bij de kenmerken van een bucketlist bestemming toch? Een paar van de mooiste stranden van Madagascar zijn Nosy Be, Sainte Marie, Mitsio Archipel en ook in de buurt van Morondava en Manakara vind je stranden.

Madagascar dieren maki

Madagascar look a likes spotten uit de film

Ook een leuk spelletje om te doen: Look a likes spotten uit de film Madagascar. Deze aap is als het goed is een Maki en doet ons verdacht veel denken aan King Julian uit de film Madagascar!

Madagascar jungle

Geniet van de jungle vibes

De dieren zijn natuurlijk leuk om te spotten, maar geniet ook gewoon even van al dat natuurgeweld. Check hoeveel bomen, bossen, planten en palmbomen groeien op Madagascar! Waanzinnig!

Madagascar eten

Lekker eten in Madagascar

Op Madagascar vind je een overdaad aan fruit. Fruit, fruit en nog meer fruit. Van ananassen tot dingen die je nog niet eerder hebt geproefd. Wil je iets anders dan fruit eten? Probeer dan eens Koba. Dit is een speciale snack die je veel op Madagascar vindt. Het is gemaakt van rijst, banaan en pinda’s.

Birdwatching Madagascar eiland

Apen zijn leuk, maar geniet ook van de vogels!

Birdwatching kun je ook prima doen op Madagascar. Kijk zelf maar eens naar de kleuren van deze vogel op bovenstaande foto. Zulke fel rode veren kom je niet gauw tegen hier in Nederland.

Madagascar locals

Meet the locals van Madagascar

Een reis is eigenlijk nooit compleet als je niet even tijd maakt om met locals te praten. Zo leer je veel eerder iets van hun cultuur, hoe ze naar de wereld kijken en hoe hun dagelijks leven eruit ziet.

Reizen naar Madagascar

Geniet van alles, zelfs van je veel te lange busritjes

Het klinkt misschien gek, maar geniet van alles als je in Madagascar bent. Zelfs van je veels te lange busritten. Het is zo’n magische bestemming, dat zelfs zo’n autorit nog leuk kan zijn.

Hoe kun je reizen naar Madagascar?

Natuurlijk kun je zelf naar Madagascar afreizen, maar een reisorganisatie als Djoser kan ook al het werk uit handen nemen en alles voor je verzorgen. Bovenstaande foto’s zijn ook door hun reisleiders gemaakt. Soms is zo’n georganiseerde reis best fijn, helemaal naar een land als Madagascar. Zij weten dan de beste plekjes voor je te vinden en regelen alles voor je vooraf. Je kan bij Djoser drie verschillende rondreizen door Madagascar vinden van een verschillend aantal dagen:

Waar ligt Madagascar?

Madagascar behoort tot het continent Afrika. Het is een eiland en het ligt ten oosten van het vasteland voor het land Mozambique. Madagascar wordt van het vaste land gescheiden door de Straat van Mozambique. En misschien ook nog leuk om te weten: Het is het op 3 na grootste eiland van de wereld! De meeste mensen op Madagascar wonen in de hoofdstad van het eiland.

Hoofdstad Madagascar

De meeste mensen die op het eiland wonen, wonen in de hoofdstad van Madagascar. De hoofdstad heeft de naam Antananarivo. Probeer het eens uit te spreken, gaat vast iets minder makkelijk dan je denkt! De hoofdstad ligt midden op het eiland.

Klimaat Madagascar

Het klimaat van Madagascar kent een droge en regen periode. In de maanden oktober tot en met april kan er bijvoorbeeld veel regen vallen. De temperatuur op het eiland is overigens wel vaak hetzelfde. Zo ligt elke maand de gemiddelde maximale temperatuur tussen de 20 en 26 graden. De minimale temperatuur ligt ongeveer tussen de 10 en 17 graden. In onze zomermaanden (mei tot en met september) is het iets koeler op Madagascar, maar er valt dan tenminste geen regen.

Reisadvies Madagascar

December 2015 is het reisadvies op de website van de rijksoverheid als volgt: “Er zijn veiligheidsrisico’s voor reizen naar Madagaskar. Er is politieke onrust. Sinds 25 januari 2014 is er een nieuwe president (Rajaonarimanpianina). Veel inwoners zijn ontevreden.” Hou hier dus rekening mee als je die kant op gaat. De meest onveilige gebieden zijn te vinden bij het binnenland en de kustwateren. Check echter altijd even de actuele status op de website van de Rijksoverheid.

En, lijkt zo’n reisje naar het eiland Madagascar je wel wat?

Wil je naar Madagascar?

Gespot voor jou:

Met Djoser naar Madagascar Vliegticket-deals naar Madagascar

→ Bekijk hier al onze Madagascar artikelen