Kaapverdie

Wat te doen op de Kaapverdische Eilanden? Zes must do’s!

Op vakantie gaan naar de Kaapverdische Eilanden raakt steeds meer in trek. De eilandengroep mag het hele jaar rekenen op fantastisch weer en dito temperaturen waardoor het hier vrijwel altijd lekker vakantie vieren is. Aangezien de regen hier grotendeels in de zomermaanden valt, worden de eilanden ook gezien als ideale winterzon bestemming. Een bijkomend voordeel van reizen in de winter, is dat de toch al niet hoge prijzen voor een vakantie naar Kaapverdië nog eens lager uitvallen in dit seizoen. Verder klopt het inderdaad dat je hier een aantal mooie resorts vindt die ideaal zijn voor de ‘luie’ vakantieganger. Maar ben je zelf een stuk actiever, dan is er ook van alles te doen. Wij zochten de must see’s en to do’s van Kaapverdië voor je op en geven je tips om voordelig naar de Kaapverdische eilanden te gaan.

1. Mardi Gras | Carnaval op de Kaapverdische eilanden

Net als in New Orleans wordt carnaval Mardi Gras genoemd op de Kaapverdische Eilanden. Het feest wordt op elke eiland gevierd, maar in de stad Mindelo zijn de festiviteiten het meest omvangrijk. Gedurende een aantal dagen vind je hier schitterende optochten, schaars geklede danseressen en mensen in bijzondere kostuums. Als je Kaapverdië bezoekt tijdens carnaval is dit een absolute aanrader. Feesten met de lokale bevolking is een perfecte manier om de cultuur van een land mee te maken.

2. Markten | Genieten van de keuken van Kaapverdië

Ben je een echte foodie? Dan wil je naar een markt wanneer je op de Kaapverdische eilanden bent. Hier kun je namelijk een overdosis aan groente en fruit vinden, maar ook allerlei lokale lekkernijen. Een leuke markt is de grote markt van Assomada. Verder wordt op Kaapverdië veel vanuit de zee gegeten. Daardoor vind je er veel visgerechten van tonijn, inktvis, kreeft of makreel. Als desert kun je dan kiezen voor een exotische vrucht.

3. Pico do Fogo | De actieve vulkaan van Kaapverdië

Zo hoog als Mount Everest mag de hoogste berg van Kaapverdië dan wel niet zijn, indrukwekkend is hij zeker. De 2829 meter hoge, actieve stratovulkaan ligt midden in het nationale park van Kaapverdië, en eenmaal bij de top aangekomen heb je hierover dan ook een schitterend uitzicht. Voor het bereiken van de top zul je wat moeite moeten doen, de tocht duurt namelijk zo’n zeven uur en is daarbij onder begeleiding. Of het een veilig of juist een onveilig gevoel moet geven laten we in het midden, maar een zijkrater van de vulkaan is in november van het afgelopen jaar uitgebarsten. Zulke uitbarstingen zorgen ervoor dat de grond erg vruchtbaar is, waar de lokale bevolking van Cha das Caldeiras dankbaar gebruik van maakt. Bij je bezoek aan de vulkaan is het proeven van ‘vulkanische’ wijn of koffie dan ook min of meer verplicht.

→ Kijk eens bij TUI voor vakanties naar Kaapverdië

4. Praia | De hoofdstad van Kaapverdië

Praia is de hoofdstad van Kaapverdië en ligt op het eiland Santiago, wat het grootste eiland van deze eilandgroep is. Bijna de helft van de bevolking van de Kaapverdische Eilanden woont op Santiago, waarvan het merendeel in de hoofdstad. In de stad vind je onder andere het oude stadhuis en het presidentiële paleis welke beiden nog uit de koloniale tijd stammen. Ook kun je hier het scheepvaartmuseum bezoeken. Hier vind je bijvoorbeeld scheepswrakken en andere archeologische objecten. Iets buiten de stad ligt het Fort Real de São Felipe welke diende ter bescherming tegen de Fransen en de Engelsen. Daarnaast werd het fort gebruikt voor slavenhandel.

5. Duiken | Rondom de Kaapverdische eilanden

Kaapverdië is ook uitermate geschikt om te duiken en past goed in een rijtje van top duikplekken. De zee is er bijzonder helder en daarnaast ook druk bewoond door prachtige vissen. Rond de eilanden zijn onder andere zwaardvis, inktvis, tonijn en schildpadden te vinden. Daarnaast zijn er ook adembenemende scholen tropische vissen aanwezig. Echter zijn er niet alleen vissen te vinden onder het wateroppervlak. Je vindt hier namelijk hier en daar scheepswrakken die door middel van een duikexcursie te bezichtigen zijn.

6. Woestijn | Ga naar het zanderige eiland Boa Vista

Het eiland Boa Vista is een van de meest oostelijke eilanden van de Kaapverdische Eilanden. Het is een zanderig eiland dat woestijnachtig aan doet. Wil je dus een keer een woestijn ervaren, moet je zeker hierheen. Bovendien vind je hier naast woestijn ook een super mooie kust zoals je dat gewend bent bij Kaapverdië. Naast woestijn kun je hier scheepswrakken bezoeken en van horen zeggen hebben we gehoord dat je hier dus een aantal van de mooiste stranden vindt. Ook is dit eiland een belangrijke plek voor de Carreta Carreta schildpadden.

Ben je overtuigd geraakt van de Kaapverdische Eilanden? Zorg er dan in ieder geval voor dat je niet te veel betaalt voor je reis. Gebruik een vergelijkingssite om reisaanbieders of verschillende vakanties te vergelijken, gebruik bijvoorbeeld TUI, en zo mogelijk veel geld te besparen.