Rondreis gambia alle tips info

Een rondreis maken door Gambia? Hier vind je alle info!

Sla jij tijdens een vakantie het liefst direct vanuit het vliegtuig je handdoek uit, om vervolgens drie weken lang niet meer van je strandbed te komen? Dan kun je een vakantie naar Gambia beter overslaan. Het kleinste land van Afrika is simpelweg té mooi om enkel te bezoeken voor vitamine D. Wij geven je in dit artikel tips voor een onvergetelijke rondreis en voorzien je van praktische informatie.

Alles dat je wilt weten over het maken van een rondreis door Gambia

Reisvaccinaties Gambia

Vaccinaties, visum & malariapillen

Voordat je het vliegtuig instapt, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Als Nederlander heb je geen visum nodig voor Gambia, maar er is wel een aantal reisvaccinaties dat aangeraden wordt. Ze zijn niet verplicht – je komt het land gewoon in als je ze niet hebt – maar de volgende inentingen worden sterk aanbevolen:

  • Gele koorts
  • DTP
  • Hepatitis A

Iets wat wél verplicht is als je naar Gambia reist, is een cholerastempel. Als je die niet in je reispaspoort hebt staan, kun je moeilijkheden krijgen bij de douane. Naast reisvaccinaties zul je ook geadviseerd worden om malariapillen te slikken, aangezien er malariamuggen voorkomen in het land. Check de website van het GGD voor meer informatie over reisvaccinaties, de cholerastempel en malariapillen of neem contact op met je dokter.

Cholera

Cholerastempel gambia rondreis

Zo kom je in Gambia

Vanuit Nederland vlieg je met Corendon of Tui in ruim zes uur naar Banjul, Gambia. Het vliegtuig maakt doorgaans een rondje, dus óf je stopt op de heenweg in Senegal, óf je maakt op de terugweg een tussenstop in het naastgelegen land. Deze tussenstop duurt in de meeste gevallen niet langer dan een uur. Check hier de mooiste vakanties naar Gambia

Tijdsverschil


Een van de grootste voordelen van een vakantie naar Gambia is het geringe tijdsverschil. In de winter is het er slechts een uurtje vroeger en in de zomer is het er twee uur vroeger. Van een heftige jetlag heb je dus geen last.

Taal & valuta

Naast het luttele tijdsverschil is ook de voertaal een groot pluspunt voor Gambia, de officiële taal is namelijk Engels. Je kunt je dus overal verstaanbaar maken en leuke gesprekken aanknopen met locals. Naast Engels zul je de Gambianen regelmatig in een aantal dialecten horen spreken, waaronder Wolof, Mandinka, Fulani en Dyda. Betalen gaat met Dalasi (GMD). Omgerekend is € 1 ongeveer 47 Dalasi.

Taal

Taal gambia rondreis

Route voor je rondreis door Gambia

Zoals je in dit artikel al hebt kunnen lezen, adviseren we je om door Gambia te reizen met een erkende gids. Zij weten de weg, kennen de gebruiken en kunnen je veel vertellen over het land en de bijzondere cultuur. Je kunt ervoor kiezen om je gids een route uit te laten stippelen, maar je kunt zelf ook suggesties doen. De meeste hotels bevinden zich langs de kustlijn en dat is dan ook een goede uitvalsbasis om het land te verkennen. Aan zee zijn veel leuke activiteiten en vanaf daar kun je – al dan niet over de rivier – landinwaarts trekken.

Wegen

Wegen Gambia rondreis

Bezienswaardigheden in Gambia die je niet mag missen tijdens je rondreis

En dat brengt ons bij het volgende punt: wat kun je dan zoal doen in Gambia? Het land kent geen grote populatie wildlife, zoals je dat in veel andere Afrikaanse landen wel hebt. Toch is er genoeg te doen en te zien. Zo raden we je aan een bezoek te brengen aan het Bijilo Monkey Forest, een ochtend vrij te houden voor het Tanje Village Museum, op de eerste rang te gaan zitten bij Gambiaans worstelen, te shoppen op de Royal Albert Market en je zintuigen overuren te laten draaien op de Tanji Fishing Village. Maak een boottochtje naar St. James Island, proef van de lokale palmwijn en begeef je zo veel mogelijk tussen de locals. In dit artikel vind je meer informatie over bovengenoemde bezienswaardigheden en activiteiten.

Gambia Tours

Rondreis Gambia Tours

Is een vakantie naar Gambia veilig?

Het antwoord op een vraag die nog vaak gesteld wordt: is een vakantie naar Gambia veilig? Ja! In dit artikel lees je alles over je veiligheid tijdens een vakantie naar Gambia.

Wat kost een vakantie naar Gambia?

Tot slot, en niet geheel onbelangrijk: wat zijn de kosten voor een vakantie naar Gambia? Het hangt er natuurlijk helemaal vanaf hoe je je vakantie invult en hoe gek je het maakt, maar een vakantie naar dit Afrikaanse land is goed te betalen. Zeker als je het vergelijkt met landen als Kenia en Zuid-Afrika, waar de kosten voor safari’s en accommodaties al snel oplopen. Een vliegticket naar Banjul heb je al vanaf € 500 retour. Bij zowel Tui en Corendon kun je je vliegtickets en hotel combineren, waardoor je voor ruim € 1000 zestien dagen onderweg bent. Ook in het land zelf ben je niet veel kwijt aan eten en drinken: een biertje heb je al voor een € 1 en een flinke maaltijd kost doorgaans niet meer dan € 3 (tip: kies de lokale gerechten van de kaart, die zijn niet alleen superlekker, ze zijn vaak ook de goedkoopste menuoptie).

Eten & drinken

Wat kost gambia rondreis Drankje

Meer weten over het maken van een rondreis door Gambia?

We hopen met dit artikel al je vragen over Gambia beantwoord te hebben. Mocht je toch nog wat willen weten, laat dan even een reactie achter!

Wil je naar Gambia?

Handige links:

Vlieg naar Gambia met Tui Met Corendon naar Gambia

→ Bekijk hier al onze Gambia artikelen