Colombia-camino-real

Loop dit prachtige historische pad van Barichara naar Guáne in Colombia: El Camino Real

Ben jij ook zo’n fan van dingen doen die buiten de gebaande toeristische paden gaan? Dan heb ik de perfecte tip voor je wanneer je in Colombia bent – de El Camino Real trail – die van Barichara naar Guane loopt. Een toerist vinden is hier moeilijk, maar dat maakt het extra leuk toch? Mocht je tijdens je reis door Colombia een stop maken in San Gil, dan mag je deze trail eigenlijk niet overslaan. Het brengt je namelijk naar de ongerepte natuur van Colombia en in de meeste schattige Colombiaanse stadjes!

Plaatsje-Colombia-El-Camino-Real Cactus-uitzicht-colombia-El-Camino-Real Colombia-plaatsje-El-Camino-Real Colombia-Barichara-Guáne Barichara-naar-Guáne-in-Colombia Barichara-Guáne-Colombia

Het mooie Barichara in Colombia

Vanaf San Gil rijd je met de bus in ongeveer een half uur naar Barichara. Barichara is een ontzettend fotogeniek stadje waar je je fotografische hart op kan halen! Het is niet heel groot, maar het is echt super relaxt om hier rond te lopen. Je hebt een aantal restaurantjes waar je kunt eten en een plein waar je lekker kunt zitten en genieten van de rust.

Je start van de El Camino Real in Barichara

In Barichara is ook de start van de geweldige wandeling: El Camino Real. Het pad is ooit aangelegd tussen de twee dorpjes Barichara en Guane als handelsroute. Het oude pad is nog in zijn originele staat en dat maakt het extra bijzonder en authentiek. De route is ongeveer zo’n 7km lang en je doet er zo’n 2 uur over om in Guane te komen.

Loop in 2 uur van Barichara naar Guane

Vanaf Barichara loopt het pad eigenlijk alleen naar beneden waarna je langs de mooiste uitzichtpunten komt en bijzondere natuur tegen komt. Neem voldoende water en snacks mee, want veel eet- of drinkgelegenheden zul je tijdens de wandeling niet tegen komen. Halverwege vind je wel een local die je in haar huis verwelkomt en een heerlijk vers sapje voor je maakt. Na een korte stop gaan we verder richting Guane.

Colombia-El-Camino-Real Colombia-camino-real hike-pad-Colombia-El-Camino-Real Barichara-Colombia-Guáne Barichara-Guáne-camino-real-Colombia

Het authentieke Guane

Guane is niet veel groter dan een aantal blokken, maar je kan er wel even vertoeven na de wandeling. Er is een klein museum en je hebt wat tentjes waar je een verkoelend drankje kan drinken. Probeer hier voornamelijk te genieten van de rust! Je kan ervoor kiezen om weer dezelfde route terug te lopen richting Barichara, maar je kan ook de bus pakken richting Barichara of San Gil. Deze rijdt elke 20 minuten.

Voor wie is deze wandeling van Barichara naar Guane een aanrader?

Houd je zo nu en dan van rust en mooie natuur, neem dan zeker de moeite om deze trail te lopen. Het is het meer dan waard! Dit is een mooie manier om Colombia van een andere kant te zien!

→ Bekijk hier al onze Colombia artikelen