3 weken colombia
Jarah Gartener

Zo ziet 3 weken backpacken in Colombia eruit: De tofste highlights + video

Misschien is het eerst wat je jezelf afvraagt; is reizen in Colombia wel veilig? Het antwoord hierop is erg simpel: JA! Als ik iets ervaren heb tijdens mijn 3 weken in Colombia, is dat dit land ongelofelijk mooi, super vriendelijk en erg safe is voor backpackers. Ook kun je in 3 weken tijd enorm veel zien van het land. Benieuwd welke highlights mijn favoriet zijn? Je vindt ze hieronder plus een video!

3 weken backpacken in Colombia ziet er zo uit

Benieuwd naar een ultieme backpack route voor Colombia?

backpack route Colombia boek backpack bestemmingen

Bekijk het boek Backpack Bestemmingen op Bol.com

1. Salento

Mijn nummer één highlight in Colombia: Salento! Dit prachtige en authentieke bergdorpje heeft mij enorm verrast. Hier vind je het perfecte plaatje. Van leuke eettentjes, kleurrijke straten en super vriendelijke mensen tot aan de prachtige natuur die je iets verderop te wachten staat. Je kunt hier namelijk de beroemde Valle de Cocora hike doen.

Dit is een prachtige wandeltocht door de natuur met palmbomen van ongeveer 60 meter hoog. Dan heb je nog de minder bekende downhill mountainbike tour. De meeste reizigers kiezen voor de wandeltocht, simpelweg omdat ze niet bekend zijn met de mountainbike tour. Ik heb beide activiteiten gedaan en deze laatste fietstour brengt je naar plekken waar je alleen maar van kunt dromen. Dit zegt genoeg, lijkt me.

2. Medellin

Zo’n 20 jaar geleden kon je beter niet naar Colombia toe gaan. Het was te gevaarlijk en de beroemde Narcos hadden het land in handen. Met in het bijzonder: Medellin. Inmiddels is het nu 180 graden gedraaid en is dit een stad die leeft. Een bruisende stad met een geweldig goed nachtleven. Tijdens mijn verblijf van zo’n 4 dagen heb ik verschillende stads tours gedaan, waaronder de Pablo Escobar tour.

Hier hoorde ik wisselende verhalen over, maar ik had een uitstekende gids die de beste plekken en 100% de waarheid vertelde over wat zich allemaal heeft afgespeeld in het verleden. Daarnaast wilde ik graag paragliden, maar het weer zat helaas niet mee. Het schijnt super mooi te zijn, dus met wat centjes en mooi weer is het een buitenkansje.

Ga ook met de kabelbaan naar de zogenaamde sloppenwijken. Je hebt vanaf daar een prachtig uitzicht!

3. Guatapé

Tijdens je verblijf in Medellin kun je ook met de bus naar Guatapé. Dit is een erg kleurrijk en vredelievend dorpje waar je geweest moet zijn tijdens je 3 weken in Colombia. Beklim de grote rots El Peñol en geniet van het uitzicht. Schiet mooie plaatjes in het dorpje zelf en drink heerlijke Colombiaanse koffie. Voor mij was 1 dag hier voldoende en helemaal de moeite waard.

4. Minca

Aangekomen bij een verborgen dorpje in het tropisch regenwoud. Dat klinkt al uniek en dat is het ook! Een waar avontuur om er uberhaupt te komen. Van prachtige watervallen waar je een duik in kunt nemen, tot aan reusachtige hangmatten boven het mooie woud. Je kunt hier de ultieme rust opzoeken of activiteiten ondernemen zoals brulapen spotten, een koffietour doen of simpelweg genieten van je hosten op een prachtige plek.

Twijfel je na het lezen van dit verhaal nog steeds over een reis naar Colombia? Nee hè, dat dacht ik al. Veel reisplezier!

→ Bekijk hier al onze Colombia artikelen