patagonie backpacken kayak_en_patagonie-10

Dit is misschien wel de vetste manier om door Patagonië te reizen: Kajakken tussen de ijsschotsen

kajakken in patagonie kayak_en_patagonia-1

patagonie backpacken kayak_en_patagonie-10

Met de kayak in Torres del Paine

De wind blaast in je rug en duwt je zachtjes vooruit. Voor je verrijzen reusachtige ijsschotsen, die steeds dichter op je af komen. De wetsuit sluit nauw om je heen, waardoor de kou alleen je neus bereikt en tegelijkertijd ben je driftig aan het peddelen om van de stroming vandaan te blijven. We zijn begonnen aan een kayak trip in antarctische omstandigheden op de Grey rivier in het beroemde Torres del Paine in Patagonië.

kayaken_patagonie-backpacken-9 kayak Torres del Paine patagonie

patagonie backpacken kayak_en_patagonia-18

1 tot 3 dagen kajakken tussen de ijsschotsen

Patagonië is één van de vijf gebieden ter wereld waar deze activiteit mogelijk is; kajakken in gletsjerwater tussen de ijsschotsen. Dat is nog eens een andere ervaring dan in je bootje ploffen in de Ardennen. Met ‘Kayak en Patagonia’ begeef je je binnen no time in dit heldere water en kun je er 1 tot 3 dagen met de kajak op uit. Met hun enthousiasme en goede voorbereiding hebben ze binnen één dag gezorgd voor een hele bijzondere ervaring die niet snel te vergeten is.

kayaken door patagonie reizen door patagonie reizen kayak patagonie reizen kayak

kayak patagonie reizen

Vanuit Puerto Natales naar Torres del Paine

Vanuit Puerto Natales begint de reis naar het nationaal park Torres del Paine. Een goede anderhalf uur verder staan we met onze kajaks aan de oever van de rivier met uitzicht op een gigantische gletsjer. Geen verkeerde start. Er volgt een gedegen instructie, en niet te vergeten een uitgebreid inpak ritueel, voordat je met je kayak te water te gaat. Veilig is het zeker: waar wij dachten met een goede donsjas en regenjas de kou te trotseren, krijg je hier een persoonlijke tas waar je eigen wetsuit, regenjas, sokken (waterdicht nog wel) en schoenen in te vinden zijn. De Patagonische winden zijn namelijk wel wat anders dan ons Nederlands briesje en het gletsjerwater voelt toch behoorlijk wat kouder dan onze grachten. Volledig ingepakt en geïnstrueerd word je vervolgens met een zetje het water in geduwd.

kajakken Torres del Paine patagonia

kajakken backpacken patagonia-13

kayak Torres del Paine

Lunchen tussen een overweldigend landschap

Vanaf de gletsjer volg je het heldere water van de Grey rivier, waarbij de prachtige natuur aan je voorbij glijdt. IJsschotsen worden omzeild, besneeuwde bergpieken komen dichterbij en je peddelt door een diepe canyon. Het lijkt heftig om in deze omstandigheden te kajaken, maar stroomafwaarts is het erg goed te doen en een heerlijke lunch break mag natuurlijk ook niet ontbreken! Hier kwamen we erachter wat véél eten er in die kleine bootjes past. De guides maken er een leuke picknick van met verrassend goede koffie (welke zeldzaam is in Zuid-Amerika). Drie keer opscheppen is totaal niet onbeleefd, maar noodzakelijk, en zorgt voor de nodige energie om weer vrolijk je kajak in te springen!

kayak_en_patagonia Torres del Paine kayak_en_patagonia-15 patagonie backpacken kayak_en_patagonia-16

De snelste stroomversnellingen in Torres del Paine trotseren

Het is tijd om samen met de gids de leukste stroomversnellingen op te zoeken: naast de mooie omgeving mag het dus ook niet ontbreken aan adrenaline. De golven lijken van dichtbij stiekem toch wat hoger dan verwacht, maar voor je het weet heb je je er doorheen gepeddeld en geeft het een fijne kick om achterom te kijken en te beseffen dat je zojuist écht zelf de rivier hebt getrotseerd! De dag vliegt dan ook voorbij en smaakt naar meer, alhoewel je armen en vingers wel toe zijn aan een paar uur rust. Het optillen van een biertje als beloning gaat echter prima!

kayak Torres del Paine Patagonia

backpacken in patagonie kayak_en_patagonia-11

kayak patagonie backpacken

Wil je zelf een kayak trip maken in Torres del Paine?

Wil je zelf een kayak ervaring beleven in Torres del Paine? Check de website kayakenpatagonia.com voor meer informatie over de verschillende ervaringen die worden aangeboden.

→ Bekijk hier al onze Patagonië artikelen