We hebben iets super handigs voor jullie gespot! Bij de zorgverzekering van Unive zit namelijk een vakantiedokter én tolk inbegrepen, waardoor het de ideale zorgverzekering is voor wie veel reist. En aangezien we aan het einde van het jaar weer kunnen switchen van verzekering (je kan je huidige zorgverzekering altijd opzeggen voor 31 december 2019 en voor het nieuwe jaar een nieuwe verzekeraar kiezen), wilden we jullie hier graag meer over vertellen!
Een zorgverzekering waarbij een vakantiedokter zit inbegrepen
Elk jaar kunnen we in Nederland opnieuw een zorgverzekering uitkiezen en wij zijn er achter gekomen dat die van Unive ideaal is voor wie veel reist. Waarom? Nou, als je bij Unive een zorgverzekering afsluit, dan heb je altijd een Nederlandse arts binnen handbereik. Niet alleen thuis, maar ook op reis! En dat is best handig als je veel weg bent en niet overal de taal spreekt! Zo’n arts kun je bovendien op meerdere momenten bellen dan alleen bij noodgevallen, want ook als je bijvoorbeeld twijfelt of je een doktersbezoek in het buitenland nodig hebt (stel je bent gevallen, je hebt een acute aanval van voedselvergiftiging of een vreemde ontsteking) mag je contact opnemen. Ook kan de vakantiedokter van Unive voorzien in een tolk, wat best handig kan zijn als je daadwerkelijk in het ziekenhuis of bij de dokter beland.
Hoe werkt zo’n vakantiedokter dan?
Mocht je plotseling zorg nodig hebben in het buitenland en je hebt een zorgverzekering bij Unive, dan kun je als klant altijd gratis bellen naar hun vakantiedokter. Het is dus niet zo dat overal in de wereld dokters zitten die op aanvraag opgeroepen kunnen worden, maar je kunt altijd telefonisch advies inwinnen, 24 uur per dag 7 dagen per week. Aan de telefoon zitten niet zomaar call center medewerkers, maar ervaren hulpverleners. Het telefoonnummer dat je kunt gebruiken is gewoon een Nederlands nummer (+ 31 72 527 72 52) en wanneer je dit belt en je probleem uitlegt, dan kunnen de hulpverleners aan de telefoon met jou op zoek gaan naar een goede zorgverlener bij jou in de buurt en je ook helpen met het krijgen van een afspraak in het ziekenhuis of bij een huisarts.
Stel je hebt een tolk nodig, hoe krijg je die en wanneer is dat handig?
Wanneer je hebt gebeld naar de vakantiedokter van Unive en aangeeft dat je een tolk nodig hebt, dan kunnen zij je telefonisch daarmee doorverbinden. Dit kan super fijn zijn als je in een ziekenhuis of bij een dokter beland die geen Engels (of Nederlands) kan of die jij simpelweg niet gemakkelijk kan verstaan, bijvoorbeeld omdat je zelf niet voldoende Engels kan. De tolk luistert of praat dan met de zorgverlener ter plekke en vertaald vervolgens aan de telefoon voor jou het gesprek. Zo’n tolk is trouwens niet alleen handig bij gesprekken, maar bijvoorbeeld ook als je documenten, recepten of facturen moet doornemen die in een andere taal zijn opgemaakt!
Wil je de zorgverzekering van Unive afsluiten inclusief de Vakantiedokter?
Je kan online heel gemakkelijk de zorgverzekering van Unive afsluiten voor het komende jaar. Hoeveel premie, oftewel maandelijkse kosten, jij hiervoor moet betalen verschilt per persoon dus daar valt niet één algemene prijs aan vast te hangne. Maar je kunt daar heel gemakkelijk achterkomen door online de “bereken uw zorgpremie” tool in te vullen van Unive. In principe kun je er vanuit gaan dat de zorgverzekering een premie heeft vanaf € 107,95 per maand en of dat meer is, dat kun je online berekenen. Bereken hier jouw zorgpremie
Oh en nog een laatste tip voor als je op vakantie gaat, neem je zorgverzekeringskaart mee!
Als je bij Unive een zorgverzekering afsluit dan krijg je een Europese zorgverzekeringskaart met de post (dit is de Unive zorgpas en Europese zorgverzekeringskaart ineen). Op de ene zijde vind je informatie van Unive en op de andere zijde staat jouw persoonlijke informatie die in heel Europa bruikbaar is. Het is altijd handig om deze kaart mee te nemen op vakantie of reis. Daarmee kun je je namelijk identificeren en het zorgt er ook vaak voor dat rekeningen meteen naar je zorgverzekeraar gaan en dat jij ze dus niet ter plekke hoeft te betalen.