Verzekering op reis ziektekosten buitenland

Wat als je ziektekosten maakt in het buitenland? Zo zorg je dat je grenzeloos verzekerd bent

In Nederland ben je normaal gesproken gewoon goed verzekerd voor zorg en medische kosten. Maar wist je dat met de meeste zorgverzekeringen ook ziektekosten in het buitenland gedekt worden? Moet je tijdens je vakantie noodgedwongen een bezoek brengen aan de dokter of het ziekenhuis, dan is dat al vervelend genoeg maar met een goede verzekering hoef je niet aan de ziektekosten te denken. Een verzekering met goede dekking op veel plekken ter wereld is die van Unive.

Welke kosten dekt de zorgverzekering in het buitenland?

Op reis gaan, daar kijk je meestal het hele jaar naar uit. Omdat een ongelukje ook in het buitenland in een klein hoekje zit, is een passende verzekering een geruststellende gedachte. Bij Unive vind je de verschillende reisverzekeringen en deze verzekeren je van een zorgeloos verblijf over de grens. Je hebt daarbij namelijk wereldwijd altijd recht op vergoeding van onvoorziene zorg. Denk bijvoorbeeld aan: Een doktersbezoek, de aanschaf van medicijnen of een ziekenhuisopname. Als deze zorgkosten in Nederland vergoed worden, neemt jouw verzekeraar de ziektekosten in het buitenland voor rekening. Verblijf je in het buitenland en heb je acuut medische zorg nodig? Dan zitten de medewerkers van de Alarmcentrale 24 uur per dag, 7 dagen per week voor je klaar om je zo snel mogelijk weer op de been te helpen.

Verzekering op reis ziektekosten buitenland

Zo heb je volledige vergoeding van je ziektekosten in het buitenland

In sommige landen zijn de kosten van gezondheidszorg hoger dan in Nederland. Omdat de ziektekosten buitenland via de basisverzekering tot maximaal het Nederlandse tarief vergoed worden, is het slim om voorafgaand aan je vakantie te checken of jouw verzekering aansluit op jouw bestemming, reis en wensen. Heb je een ruimere dekking nodig of wil je geen risico op een financiële tegenvaller lopen? Sluit dan een aanvullende zorgverzekering buitenland af. De kosten van medisch noodzakelijke zorg worden met deze uitgebreide dekking volledig vergoed.