Kortlopende reisverzekering kaart reis plannen

Deze verzekeringen moet je afsluiten voorafgaand aan je reis 

Stap jij binnenkort het vliegtuig in voor het maken van een mooie reis? Zorg dat je de reis goed hebt voorbereid, om onvoorziene ongemakken onderweg te voorkomen. Onderdeel van deze voorbereidingen is het afsluiten van de juiste verzekeringen. Denk bijvoorbeeld aan je reisverzekering, waarbij je de keuze hebt uit een kort- en doorlopende variant. In veel gevallen is een doorlopende reisverzekering de meest voordelige optie. Vaak stelt men dat dit type reisverzekering de beste keus is, wanneer je minimaal drie à vier weken op vakantie gaat op jaarbasis. Bij enkele korte weekendjes weg kan een kortlopende reisverzekering volstaan. Ga je op vakantie met de auto? Zorg in dat geval dat je een goedkope autoverzekering vindt met dekking in het buitenland. Zo houd je meer geld over de reis zelf, maar ben je wel goed verzekerd.

Zo stap jij verzekerd het vliegtuig in

Kortlopende reisverzekering kaart reis plannen

Op zoek naar een geschikte verzekering

Een reis- of bijvoorbeeld autoverzekering afsluiten voorafgaand aan je reis begint bij het vergelijken van de verschillende mogelijkheden. Verzekeringen worden door een groot aantal verzekeraars aangeboden, waarbij er subtiele verschillen kunnen zitten in de geboden dekking. Het vergelijken van verzekering is makkelijker geworden, met de komst van de diverse online vergelijkingstools. Op basis van jouw input berekent de tool de premie die je bij iedere verzekeraar betaalt. Het helpt je de beste opties te vinden, om deze vervolgens nader te vergelijken op basis van de geboden dekking. Je kunt de beste verzekering vaak direct vanuit zo’n tool afsluiten.

Tip: gebruik deze tools niet alleen voor de verzekeringen die je tijdens je reis nodig hebt. Je kunt deze tools ook benutten om te kijken of je momenteel bij de goedkoopste zorgverzekeraar zit. Het vergelijken van verzekeringen kan je op jaarbasis tientallen euro’s aan premie besparen.

Annuleringsverzekering bij een vroeg geboekte reis

Je wilt de vliegtickets voor je reis al vroeg in het jaar boeken, evenals de accommodaties ter plekke. Het nadeel hiervan is dat je nooit precies weet, wat de situatie over een half jaar is. Mogelijk ben je op dat moment ziek, of speelt er wat anders. Het is in zo’n geval prettig terug te kunnen vallen op een annuleringsverzekering. Zo ben je de kosten voor de reis niet kwijt en kun je deze op een later moment alsnog maken. Vaak kun je de annuleringsverzekering combineren met je kort- of doorlopende reisverzekering. Kijk hierbij goed naar de voorwaarden van de annuleringsverzekering; in welke situaties kan de reis geannuleerd worden?

Meer lezen over verzekeringen