travel light

Travel light, hoe doe je dat?

Reizen met een lichtgewicht bepakking betekent meer vrijheid. Het stelt je in staat om makkelijker op drukke plekken te manoeuvreren, last-minute plannen te maken en minder tijd te besteden aan het slepen met bagage. Met de huidige uitdagingen op luchthavens is het helemaal verstandig om het concept ‘travel light’ toe te passen. Lukt het je ondanks verwoede pogingen niet om het travel light concept toe te passen? Hier zijn enkele travel hacks om je hierbij te helpen!

1. Maak een paklijst

Natuurlijk wil je zo min mogelijk meenemen en de essentials niet vergeten. Dan komt een paklijst goed van pas. Een manier om dit te doen is door aparte lijsten op te stellen van dingen die je echt nodig hebt en een lijst te maken van dingen die je graag mee wilt nemen. Als je klaar bent, snij je de lijst met wensen doormidden. En als je ergens over twijfelt, neem het dan niet mee. Als het toch nodig blijkt te zijn, kunt je het altijd nog op bestemming kopen.

Check hier onze paklijst voor je op vakantie gaat

2. Draag multifunctionele items

Om ervoor te zorgen dat je zo min mogelijk items meeneemt is het handig om items uit te kiezen die multifunctioneel zijn, minder ruimte innemen en minder wegen. Hier zijn enkele voorbeelden:

  • In plaats van een paraplu, regenhoes of regenjas in te pakken, kies je voor een poncho
  • Ga voor een sarong om te gebruiken als picknickdeken, rok en handdoek
  • Pak een short in waarin je kunt zwemmen, rijden, wandelen en sightseeing kunt doen
  • Gebruik je (sportbeha en) hardloopshort als zwemkleding

3. Neem je laptop niet mee

Als je je laptop niet nodig hebt, neem deze dan ook niet mee. Smartphones kunnen alles wat jouw laptop doet en zijn erg handig omdat ze weinig ruimte innemen. Andere opties zijn een e-reader of tablet waarmee je jezelf kunt vermaken met muziek en boeken. Hier zijn nog enkele tips voor jouw gadgets: Neem een ​​compacte harde schijf mee om de foto’s en video’s die je onderweg maakt, over te zetten en te back-uppen. Als alternatief kun je ze uploaden naar de cloud wanneer er een internetverbinding is. ExpressVPN heeft trouwens ook een handige lijst gemaakt met gadgets die van pas kunnen zijn als je op reis gaat. Ohja en een powerbank inpakken is ook altijd een verstandig idee en neem altijd een universele adapter mee met meer dan één USB-poort.

4. Zo min mogelijk toiletartikelen

Toiletartikelen zijn vaak voorhanden op locatie in het hotel of appartement. Daarnaast kun je toiletartikelen ook eenvoudig aanschaffen op bestemming. Wil je toch graag toiletartikelen meenemen, beperk je dan echt tot het minimum en het liefst in een zo klein mogelijke verpakking.

5. Draag multifunctioneel schoeisel

Normaal gesproken neem je meestal twee paar schoenen mee. Draag op de dag dat je op reis gaat het zwaarste paar. Hier zijn een paar tips voor reisschoenen:

  • Je kunt hardloopschoenen gebruiken voor hardlopen, wandelen en hiken
  • Ga voor lichte trailrunningschoenen in plaats van dikke wandelschoenen, want die zijn veelzijdiger
  • Zorg ervoor dat jouw schoenen comfortabel zitten om blaren te voorkomen

Check hier onze tips voor handige schoenen om mee te nemen op reis

Wat zijn jouw travel light tips?

In het begin kan het best lastig zijn om wat van je favoriete dingen achter te laten als je op weg bent naar die langverwachte reis. Na verloop van tijd wordt het echter gemakkelijker om minder dingen in te pakken en comfortabeler te reizen. Oh en heb jij zelf nog handige travel light tips? Laat ze hieronder weten in een reactie!