backpacken schoenen

Backpacken: Welke schoenen neem je mee?

Elk jaar probeer ik wel een verre reis te maken. Zo ga ik dit jaar een maand backpacken in Thailand en Myanmar, was ik vorig jaar in Mexico en in 2012 besloot ik niet één maar zes maanden lang een reis om de wereld te maken. Heel gaaf natuurlijk, maar omdat je tijdens zo’n verre reis vaak allerlei verschillende dingen doet, is het wel nodig om een beetje tactisch in te pakken. Mijn backpack is tussen de 55 en 65 liter, dus daar past niet mega veel in (wat overigens maar goed is ook…). Maar daardoor moet je van te voren wel bedenken wat je verwacht te gaan doen én daar de juiste kleding en schoenen bij uit te kiezen. Vooral dat laatste is bij mij nogal een dilemma, want er zijn vijf paar schoenen die ik het liefst allemaal in mn tas zou proppen. Maar goed mijn backpack is niet een van de grootste en eigenlijk is het ook zonde om weken iets mee te slepen wat je maar een of twee keer aan doet. Ik ben benieuwd wat jullie mee zouden nemen, dus vandaag een kijkje in mijn backpack en aan jullie de vraag: Welke schoenen neem je mee en wat laat je thuis?

Backpack schoenen:

Backpacken schoenen slippers

1. Havaianas slippers

Op de een of andere manier ga ik niet zo vaak naar een koud land, dus wat eigenlijk altijd in mijn backpack zit of al bungelt aan mijn voeten zijn een paar Havaianas slippers. Inmiddels heb ik al zo’n 8 paar versleten, maar elke keer koop ik toch weer een paar nieuwe. Ze lopen lekkerder dan een paar slippertjes van de H&M en passen vaak overal bij.

Backpacken wandelschoenen

2. Merrell wandelschoenen

Omdat vooral vriendlief van grote trekkings en bergwandelingen houdt, zijn een paar wandelschoenen ook handig. Tijdens onze wereldreis hebben we bijvoorbeeld mooie tochten gemaakt in Indonesië en Maleisië. Voorheen liep ik nog wel is flinke stukken op mijn all stars (en in een heel ver verleden ging ik zelfs op slippers de berg op…), maar met een goed paar wandelschoenen loop je zoveel lekkerder. Dus onlangs heb ik een paar Merrell’s aangeschaft en ik heb zo’n gevoel dat die zeker in mijn backpack zitten deze zomer. Een ander merk waar ik trouwens ook nog over heb nagedacht zijn Lowa’s, maar voor ik die koop moet ik eerst wat meer sparen beng ik bang!

Backpacken schoenen laarzen

3. Laarzen

Thuis loop ik bijna elke dag op laarzen. Ze thuis laten tijdens een verre reis of stedentrip voelt dan toch gek. Maar goed, de kans dat je laarzen aan doet in de bush bush of op het strand, komt vrijwel nooit voor waardoor mijn geliefde laarzen vaak in de kast blijven staan als ik weg ben.

Backpacken schoenen renschoenen

4. Nike hardloopschoenen

Van de slippers, wandelschoenen en laarzen naar mijn Nike hardloopschoenen, want het liefst zou ik ook mijn kleurige nike’s meenemen op reis. Het is toch gaaf om een rondje hard te lopen als je in San Francisco bent of ‘s ochtends als enige over Copacabana in Brazilië sprint?

Backpacken allstars

5. Allstars

En dan last but not least, mijn altijd goede all stars. Oke bovenstaand zijn niet die van mij, maar mijn eigen all stars pak ik bijna altijd in. Ik kan ze op elk moment aan doen, tijdens een stedentrip, lange wandeling of naar het strand. Wat mij betreft zijn all stars altijd goed, dus mogen deze sneakers eigenlijk niet thuis blijven liggen. Maarja, als je dan ook al een paar wandelschoenen of renschoenen mee neemt… Keuzes, keuzes, keuzes!

Welke schoenen neem jij mee tijdens het backpacken?

Een overvloed aan schoenen hierboven, maar welke schoenen neem jij mee als je gaat backpacken en wat laat je zeker thuis? Ik ben benieuwd!

Alles te weten komen over backpacken? Bestel het boek Backpack Bestemmingen

Boek Backpack Bestemmingen bestellenBekijk & bestel dit boek op Bol.com