kamerplanten tips jungle

Met deze kamerplanten creëer je een eigen thuis-jungle

Planten brengen niet alleen een aangename sfeer in huis maar kunnen ook voor een ultiem reisgevoel zorgen. Dus wie thuis ogenschijnlijk wil verdwalen in de jungle van Costa Rica of zich wilt wanen in het Peruaanse regenwoud: Haal de volgende 5 planten in huis. Met deze groene vrienden zijn exotische sferen en reiskriebels namelijk gegarandeerd!

Met deze 5 planten creëer je je eigen thuis-jungle

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Ready for a new 🌱? (@plantsome) op

1. Calathea Orbifolia: s’nachts een gesloten boek, overdag een beauty

Met haar brede bladeren, die getypeerd worden door fijne lichte witte lijnen, is de Calathea Orbifolia een prachtige plant. Overdag laat ze haar bladeren goede zien en wanneer de avond valt, sluiten de bladeren weer. Deze plant heeft Zuid-Amerikaanse roots en heeft een goed luchtzuivering systeem. Hierdoor is je huis altijd voorzien van schone zuurstoof. Af en toe kan ze wel genieten van een goede sproeibeurt maar doordat de Calathea Orbifolia niet teveel water nodig heeft is dit een va de meest ideale kamerplanten. Ook geschikt dus voor wie wat minder goed is in op tijd water geven! Oh en ook fijn: Ze is niet giftig voor katten.

kamerplanten tips jungle

2. Haal goud in huis met de Areca oftewel: de wuivende goudpalm

De vrolijke palmbladeren van de Areca brengen pas echt een exotisch sfeertje in huis. Met een ruime 1.30 meter (inclusief pot) is de Areca een flinke kamerplant, misschien wel een van de meest grote kamperplanten die er is, dus je kan er zeker van zijn dat hij niet wegvalt tussen het meubilair. Deze groene vriend is niet alleen mooi om naar te kijken maar verwijderd ook schadelijke stoffen als formaldehyde, benzeen, trichloorethyleen en tolueen uit de lucht. Hoe je hem tof combineert? Nou bijvoorbeeld zo:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Ready for a new 🌱? (@plantsome) op

3. De Phlebodium: een echte wildchild!

Met haar wilde blauwe bladeren laat ze zien dat imperfectie prachtig is en dat ze mag zijn wie ze is. Het ene blad is wat langer dat de ander, de een juist wat dunner of wat dikker. Iedere Phlebodium is daardoor uniek. In de volksmond wordt ze ook wel de Blauwvaren genoemd. Ook houd ze van een slokje en blijft ze het liefste in de schaduw.

kamerplant tips jungle

4. De monsterlijke gatenplant: Monstera Deliciosa

Nog zo’n groene gigant die je moet hebben zodra je hem ziet en die je in gedachte meteen mee neemt op reis. We hebben het over de Monstera Deliciosa, deze prachtige plant met reusachtige bladeren is een echte eyecatcher in je huis!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Ready for a new 🌱? (@plantsome) op

5. Nephrolepis een dorstig plantje

Hoewel haar roots in Nieuw-Zeeland en Zuid-Oost Azië liggen komt haar naam uit het Grieks. Ze blijft graag gehydrateerd en drinkt daarom met enige regelmaat een slokje water. Deze bescheiden groene vriendin staat graag op een lichte plek maar liever niet in de schijnwerpers. Haar speelse bladeren brengen een fijne sfeer in huis en zij komt echt tot haar recht wanneer ze vanuit de vensterbank naar buiten kan turen.

kamerplanten tips

Verliefd op Nederland banner 2