the packcraft trail

The Packraft Trail: Ga met een raft op micro avontuur in de Ardennen of Biesbosch

Ken jij packrafting al? Het is een vorm van raften, maar dan met een raft die in een rugzak past (een packraft) en die je makkelijk uit het water haalt om vervolgens lopend mee te kunnen nemen. Je kan zo een avontuurlijke trip in de natuur beleven en zowel over rivieren als wandelpaden reizen. Je doet dus aan slow travelling, maar dan wel op een actieve manier! Tijdens The Packcraft Trail kun je zo’n tripje beleven en er worden zowel packraft reizen in de Biesbosch in Nederland georganiseerd als in de Ardennen in België. Benieuwd hoe zo’n trip is? En hoe je je op kan geven? Je leest hieronder alles over deze nieuwe manier van reizen (die trouwens is overgevlogen vanuit Alaska) en hoe je zelf zo’n avontuur kan beleven!

Ga op reis met een packraft

the packcraft trail vakantie the packcraft trail kaart lezen the packcraft trail hiken the packcraft trail the packcraft trail

Ga jij met The Packraft Trail?

The Packraft Trail is een nieuwe reis van Travelbase, deze reisorganisatie ken je misschien wel van The Vespa Trip of The Canoe Trip. Deze adventure trip hebben zij bedacht voor actieve 20’ers en 30’ers. Een gezonde basisconditie is handig, maar je hoeft er zeker niet extreem fit voor te zijn. Dit type vorm van reizen komt Alaska, maar tijdens The Packraft Trail kun je het op een toegankelijke manier ervaren. Je kan je voor deze trip opgeven als stel, maar ook als vriendengroep is dit echt onwijs tof om te doen. En de trip wordt zowel in Nederland als in België georganiseerd!

The Packraft Trail in de Biesbosch

Vanaf 14 mei kun je The Packraft Trail in de Biesbosch doen. Je vaart hier door hoog riet, langs verlaten eilandjes, wordt soms verrast door een bever of zeearend en je ziet mooie bossen en mangroves. Als er een plek is in Nederland waar varen een feestje is, dan is dat de Biesbosch! Wist je bijvoorbeeld dat de Biesbosch met haar oppervlakte van 9.000 hectare een van de grootste moerasgebieden van Nederland is? Tijdens de trail zul je uiteindelijk 24 wandelkilometers afleggen en 20 raftkilometers. Je doet hier 2 dagen over en je slaapt bij Campig de Witboom. Je kan deze trip alleen doe, met z’n tweeën of zelfs met een groep van acht! Je krijgt voor vertrek een duidelijke briefing met route en uiteindelijk ga je dus echt zelf op pad in de natuur. Een super toffe en unieke manier om Nederland op een andere manier te verkennen!

Geef je hier op voor The Packraft Trail in de Biesbosch

The Packraft Trail in de Ardennen

Tijdens deze trail ga je 2 dagen op avontuur in de Belgische Ardennen. In het Natuurgebied van de Twee Ourthes om precies te zijn, dit vind je in het noordoosten van België vlakbij de de Belgisch-Luxemburgse grens. Hier ga je op micro avontuur in een gebied van maar liefst 76.000 hectare groot. Ook deze tocht leg je helemaal zelf af, zonder gids, en de route bestaat uit 10 km hiken, vervolgens 8 km raften om daarna 3 km te hiken naar je camping spot. Tijdens dag twee hike je weer 2 km, raft je 11 km en daarna eindig je jouw tocht met een wandeling van 10 km. Je maakt dus echt een uitdagende tocht, waar je het packraften ultiem ervaart.

Geef je hier op voor The Packraft Trail in de Ardennen

PACKRAFTTRAIL PACKRAFTTRAIL PACKRAFTTRAIL

Je opgeven voor The Packraft Trail?

Lijkt het je helemaal tof om een keer mee te gaan met The Packraft Trail? Hier vind je alle informatie over deze unieke trip. Op www.thepackrafttrail.com kun je meer lezen over data waarop je kan gaan (de reizen zijn vanaf 14 mei 2022 te boeken) en antwoorden vinden op veel gestelde vragen, maar ook de kosten vinden voor de trip en wat wel of niet is inbegrepen.

Geef je hier op voor The Packraft Trail