IJsland reistrends na corona

Reistrends na corona: 5 opvallende dingen, herken jij jezelf?

Als echte reisliefhebber kan het niet anders zijn dan dat jij droomt van weer ongecompliceerd op avontuur gaan. Vliegen naar verre oorden, treinreizen in Europa of gewoon je auto in stappen en naar onbekende plekjes rijden zonder na te hoeven denken over je gezondheid of nieuwe regelgeving. Toch is de kans groot dat de reiswereld er de komende tijd nog een tikkeltje anders uit blijft zien en om reistrends en reisgedrag een beetje in kaart te brengen heeft Icelandair een onderzoek gedaan onder 1098 Nederlands. We zijn heel benieuwd of jij jezelf hierin herkent!

1. Vooral jonge reizigers snakken naar verre reizen

Uit het onderzoek van Icelandair (dit is trouwens dé airline om mee te vliegen als je naar IJsland wilt) blijkt dat vooral de jonge generatie, in de leeftijd 18 tot 34 jaar, het meest snakt naar een ver reisje. Zij kunnen niet wachten om weer intercontinentale reizen te maken. Maar liefst 76% van iedereen die is ondervraagt in die leeftijdscategorie geeft zelfs aan waarschijnlijk meteen een verre reis te boeken zodra de coronacrisis voorbij is!

Wist je dat je dit allemaal kunt zien op de Golden Circle in IJsland?

mooiste stranden europa ijsland

2. We denken langer na over reiskeuzes

Door de coronacrisis zijn we ons meer bewust van ons reisgedrag. Ga je die lange vlucht echt maken als je er maar een weekje wilt zijn? Is het nodig om het vliegtuig te pakken, als je er met de trein maar ietsje langer over doet? En is het echt nodig om zo vaak op avontuur te gaan of kun je niet beter een keer op een lange reis gaan? Reizigers zijn en zullen waarschijnlijk terughoudender zijn en meer weloverwogen keuzes maken na de coronacrisis. Grappig is dat vrouwen zelfs iets bewuster zijn dan mannen. Herkenbaar?

3. COVID-19 maatregelen van vliegtuigmaatschappijen blijven nog een tijdje belangrijk

Ook blijkt uit het onderzoek dat maar liefst 75% van de Nederlanders vindt dat de COVID-19 maatregelen van een vliegtuigmaatschappij erg belangrijk zijn. Op zich logisch dat dit nu zo is, maar grote kans dat dit nog wel even blijft. Hoe sta jij daar in? En hoe sta je er in als je volledig gevaccineerd bent? Laat het even weten in de comments onder aan dit artikel! Oh en ben je benieuwd hoe een airline als Icelandair hiermee om gaat? Zij hebben hier een speciale pagina aan gewijd, check hier alle gezondheids- en veiligheidsmaatregelen van Icelandair.

Golden-Circle-Ijsland-skogafoss

4. We verlangen meer dan ooit naar avontuur én ontspanning

Aan de deelnemers van het onderzoek werd gevraagd in wat voor trip ze het meest zin hadden zodra alles weer mogelijk is en het volgende viel op: Reizigers kijken vooral uit naar een relax vakantie aan het strand (26%), een citytrip (15%) of naar een avontuurlijke reis (12%). Als je hier naar kijkt, is het ook niet zo gek dat IJsland een populaire vakantiebestemming is, al is dit vooral het geval onder 18 tot 34 jarigen (72%).

Lees hier meer over onze IJsland tips & hoe je hier goedkoop op reis kunt

5. We gaan vaker gebruik maken van een tussenstop-bestemming

Hoe vaak heb jij tijdens een tussenstop of overstap met het vliegtuig het vliegveld verlaten om die plek te verkennen? Grote kans dat je dit niet mega vaak hebt gedaan, terwijl dat stiekem best zonde is, want het is een kans om nog een nieuwe bestemming te ontdekken! Grappig genoeg beseffen steeds meer reizigers dit, althans dat blijkt uit dit onderzoek van Icelandair, want volgens het onderzoek ziet bijna de helft van alle Nederlanders (48%) een intercontinentale vlucht met tussenstop en overnachting als een geweldige manier om nieuwe plekken te ontdekken! Om even een voorbeeldje te geven: Wanneer deelnemers de keuze kregen tussen een directe en indirecte vlucht naar New York, gaf een meerderheid (39% vs. 36%) aan de voorkeur te hebben voor de vlucht met een tussenstop in IJsland! Eigenlijk gek ook dat we dit sowieso niet al eerder meer deden, in principe heb je gewoon meer reisplezier voor minder en wat ook fijn is… soms is zo’n vlucht mét tussenstop ook nog eens goedkoper ook. Tenminste, dat is bij Icelandair soms het geval als je dus naar New York vliegt via IJsland.

Herken jij jezelf in deze reistrends?

We zijn heel benieuwd of jullie je herkennen in deze reistrends! Laat je jouw reactie hieronder achter?