Reisherinneringen

Als je op reis gaat maak je de wereld aan nieuwe herinneringen. Maar herinneringen vervagen op den duur en daarom is het leuk om je reis ook vast te leggen. Dit kun je op verschillende manieren doen.

Foto’s

De meest voor de hand liggende manier om je reis vast te leggen, is via foto’s. Niemand gaat tegenwoordig nog op reis zonder camera. De leukste foto’s worden online gedeeld en bij terugkomst krijgen je beste vrienden nog een verslag bij de foto’s. Natuurlijk zet je tijdens je reis alle highlights op de foto; een reis naar Parijs zonder een foto van de Eiffeltoren, is haast niet compleet. Probeer echter ook eens wat leuke details vast te leggen van je omgeving. Kijk voor inspiratie eens bij de foto’s van Mijn reis door Singapore. Het maken van mooie foto’s vergt wel wat oefening, dus neem voldoende geheugen mee en leef je uit met de camera. Je kunt natuurlijk je foto’s ook tijdens je reis uploaden naar de cloud als je geheugen vol is.

Maak een Reisdagboek

Ze zeggen wel eens dat een foto meer zegt dan duizend woorden, maar ook woorden zijn een waardevolle vakantieherinnering. Foto’s laten niet zien hoe je je tijdens je reis voelde en je legt natuurlijk ook niet alles wat je doet met de camera vast. Beschrijf grappige of bijzondere belevenissen en verzamel kleine dingetjes die je herinneren aan een leuke gebeurtenis. Denk bijvoorbeeld aan een bierviltje van die leuke kroeg of kaartjes van een bepaalde attractie die je hebt bezocht. Ook al schrijf je maar een paar regels per dag, over tien jaar zal je heel blij zijn met alle zin en onzin die bewaard is gebleven. Om je reisverhalen vast te leggen hebben wij een aantal leuke reisdagboeken voor je op een rijtje gezet.

Souvenirs

Een valkuil waar veel mensen invallen is het kopen van souvenirs waar je later eigenlijk niet zo veel mee hebt. Een magneetje voor op de koelkast is leuk en een of ander kitscherig beeld van de culturele hotspot is ook wel grappig, maar op de lange duur zal je daar je huiskamer niet mee willen ontsieren. Het is dus leuker om te investeren in iets echt bijzonders, bijvoorbeeld mooi lokaal aardewerk waar je gebruik van kunt maken thuis, of een speciaal kledingstuk dat je herinnert aan je bestemming. Denk hierbij aan een mooie Noorse trui, echte Spaanse sloffen of een mooie zijden sjaal uit China.

Vrienden

Waar je ook heen gaat, tijdens je reis zal je ongetwijfeld nieuwe mensen leren kennen. Het is altijd leuk om in contact te blijven met de mensen die je tijdens je reis hebt ontmoet. Niet om elkaar iedere week ellenlange berichten te sturen, maar gewoon om eens te zien hoe het gaat. Bij het zien van de persoon zal je al snel terugdenken aan de leuke tijd die je samen hebt gehad.