actieve vakantie UCPA ervaring

Dit is waarom jij op een actieve vakantie wil met UCPA

Deze zomer maakten wij een prachtige trekking door de Franse Alpen met UCPA: een Franse reisorganisatie voor avontuurlijke vakanties. Van hiking, mountainbiken, surfen en raften in de zomer, tot een ruim aanbod ski- en snowboardtrips in de winter. Wij kozen voor de 7-daagse trekking Mont Blanc voor beginners. Natuurlijk kun je ook op eigen houtje gaan wandelen in de bergen, maar met een organisatie gaan heeft zeker z’n voordelen. Benieuwd welke? Lees dan snel de 9 redenen hieronder! En heb je meteen zin gekregen in een actieve vakantie komende winter? Boek dan een ski- of snowboard trip vóór 1 oktober met 10% vroegboekkorting!

Alles is inclusief, waardoor jij nergens over hoeft na te denken

De UCPA reizen zijn scherp geprijsd en daar krijg je hartstikke veel voor. Naast de accommodatie en alle maaltijden, staan ook alle materialen die je nodig hebt tot je beschikking. Superfijn dat je daar niet over hoeft na te denken en de hele week kunt genieten van het buiten zijn. Daarnaast ontvingen we bij aankomst een skiliftpas voor de hele week en een voor het openbaar vervoer.

actieve vakantie UCPA trekking UCPA Mont Blanc trekking

Verblijf in een top accommodatie op een prachtige plek

Onze uitvalsbasis was Argentière, een klein dorp in een vallei aan de voet van de Mont Blanc. Hier kun je prachtig wandelen, maar ’s winters natuurlijk ook perfect skiën en snowboarden. Midden in dit dorp staat de accommodatie van UCPA, een sportief hostel. Iedereen die daar verblijft doet een actieve vakantie en is dus met een bepaalde sport bezig. We sliepen met z’n vieren in een gedeelde kamer, maar je kunt ook een privékamer boeken. De accommodatie is prachtig gelegen en als je geluk hebt, heb je een kamer met uitzicht op de Mont Blanc!

UCPA trekking frankrijk

Dé manier om een week écht buiten te zijn

Onze gids nam ons mee op prachtige gevarieerde tochten. Iedere dag aten we onze lunch ergens onderweg op, met altijd een supermooi uitzicht. Wat is het heerlijk om zo een hele week buiten te zijn en dan ook nog in zo’n mooi gebied. Ook als af en toe het weer omsloeg en het begon te regenen, bleven we buiten. Regenjas of poncho aan en doorlopen. Echt een week buiten leven en volgens mij is er weinig dat een mens meer goed doet dan een week in de berglucht.

groepsreis UCPA frankrijk

Mont Blanc trekking met UCPA

Een sympathieke en sportieve non-profit organisatie

UCPA is van oorsprong een non-profit overheidsinstelling met als doel om jongeren tegen een scherpe prijs een sportieve vakantie te laten beleven. En zo werken ze nog steeds, goed te betalen dus. Je kunt door de manier waarop alles is geregeld merken dat ze al jarenlange ervaring hebben en dat het echt gaat om de sport en het buiten zijn. Wil je dat deze winter ook eens meemaken? Ga dan met UCPA op ski- of snowboard trip en boek je vakantie vóór 1 oktober met 10% vroegboekkorting!

Mont Blanc trekking UCPA

Je bent heerlijk op vakantie én je werkt aan je conditie

Tijdens onze wandeldagen liepen we meestal zo’n zes uur per dag met redelijk wat verschil in hoogtes. Aan het begin van de dag was het vaak veel klimmen, later op de dag weer naar beneden. Met de wandelstokken die je vanuit UCPA mee kunt nemen, is het goed te doen. De gids houdt natuurlijk ook rekening met het niveau en fitheid van de groep. Wij hadden een aardig fitte groep, dus er werd goed doorgewandeld. Naarmate de week vordert, merk je echt dat je makkelijker die berg oploopt!

UCPA vakantie in frankrijk trekking

UCPA actieve wandel vakantie

Dompel jezelf onder in prachtige natuur

Vaak gingen we eerst met de trein of bus naar een plaatsje in de buurt en pakten we daar een skilift omhoog, zodat we op minimaal 2000 meter hoogte uitkwamen. We kwamen door bossen, langs heldere bergmeren, door de sneeuw, midden door Alpenweides met koeien en klauterden door rotsachtig gebeid. En alles in de bergen is helderder. De lucht is blauwer en voelt schoner aan, het water dat vanuit de bergen naar beneden stroomt kun je op sommige plekken drinken en het groen van alle bomen en planten lijkt nog groener. Wat heerlijk om je daar een week in onder te dompelen!

Mont Blanc wandelen hiken

Kies je favoriete sport uit het ruime aanbod voor zomer en winter

Wij deden de 7-daagse trekking Mont Blanc voor beginners. Daarnaast zijn er nog tal van andere zomersporten om uit te kiezen, zoals klimmen, mountainbiken, (kite)surfen, zeilen of golfen. Ben je meer het wintersport type? Ook daarin is er een groot aanbod van ski- of snowboard vakanties op verschillende locaties in de Franse Alpen. En de echte avonturiers kunnen off-piste of toerskiën. Voor ieder wat wils!

Mont Blanc wandelen UCPA

hiken UCPA actieve vakantie

Maak onderdeel uit van een hechte groep waar je avonturen mee beleeft

Onze groep bestond uit twaalf mensen: qua leeftijd twintigers en (begin) dertigers. Vanwege corona waren het met name Fransen, maar in de wintermaanden kun je ook veel Nederlanders, Engelsen, Zweden en Denen verwachten. Een leuk internationaal gezelschap om een actieve week mee te beleven. Door een hele week actief te zijn en van alles mee te maken, vorm je snel een hechte groep. Ook heel toegankelijk om in je eentje te gaan doen: onze groep bestond voor meer dan de helft uit solo reizigers.

actieve vakantie UCPA ervaring

Perfecte manier om eens een sport te proberen

Heb je nou altijd al eens een bepaalde sport willen proberen, maar doe je het niet omdat je allerlei materialen moet aanschaffen? Dan is het ideaal om zo’n sport eerst een week te proberen, om er op die manier achter te komen of je het iets vindt. Dat kan perfect via UCPA, aangezien al het materiaal inclusief is. En wees niet bang dat je het al helemaal moet kunnen: de sporten worden aangeboden op verschillende niveaus, van beginner tot gevorderd. Meteen al enthousiast geworden voor deze winter? Bekijk het ruime aanbod van wintersport vakanties op de website van UCPA.

Lees volgende week onze blog over alle belevenissen in de bergen tijdens onze week hiken met UCPA!

Deze reis werd in samenwerking met UCPA gemaakt én we mochten een foto gebruiken van een van onze reisgenonten, thanks daarvoor Nicolas Sellin!