nu wintersport boeken

Het is gewoon zó slim: 6 redenen waarom je nu je wintersport wilt fixen

Er zijn verschillende redenen waarom het mega slim is om nu al over je wintersportvakantie na te denken én het daadwerkelijk te boeken. We weten dat het soms nog best lekker is buiten, maar geloof ons, als je nu je wintersport al regelt gaat je dat in de winter heel wat opleveren. Thank us later!

6 redenen waarom het slim is om nu je wintersport te fixen

1. Meer mogelijkheden om naar een onbekende skigebieden te gaan

Natuurlijk kun je opnieuw naar het welbekende skioord van je familie of vriendengroep gaan, maar als je nu al rond gaat kijken naar wintersportvakanties zul je er achter komen dat heel wat vliegtickets nog niet vol zijn en goedkoop te boeken. Dus ook vliegtickets naar skigebieden die wat minder voor de hand liggen. Eerder schreven we bijvoorbeeld al over Canada en dat de skioorden rondom Jasper en Edmonton de perfecte plek zijn voor een wintersportvakantie. En hoe tof is skiën in Canada?! De kans dat je hier wildlife tegenkomt is groter, de pistes zijn rustiger en het landschap ruiger. Bovendien kun je soms hele toffe uitstapjes maken en meren bezoeken zoals Peyto Lake of Lake Louise. Bekijk bij De JongIntra wintersportreizen naar Canada of zoek hier zelf naar vliegtickets.

2. Ho(s)tels en Airbnb’s voor het uitkiezen

Ok, liever toch niet naar Canada maar gewoon naar vertrouwd Oostenrijk of Frankrijk? Ook dan zijn er voordelen om nu al een en ander te boeken. Geen ho(s)tel of Airbnb is namelijk nu al uitverkocht, waardoor je alle keuze hebt. En hetzelfde geldt natuurlijk voor van die knusse chalets voor meerde personen.

3. De slimme wintersporter profiteert

Tja, misschien nog wel de belangrijkste redenen om nu je zoektocht te starten. Net zoals er bij festivals early bird tickets worden verkocht, zijn ook wintersportvakanties goedkoper geprijsd als je ze op tijd boekt. Wacht dus niet op een gouden lastminute deal (eerlijk is eerlijk, zo vaak zien we die toch al niet meer…) en wees verstandig door al wat eerder te boeken. Vroegboekkorting is er immers niet voor niets! Bekijk de vroegboekdeals op Sunweb of de vroegboekkortingen op TUI, daar vind je een groot aanbod inclusief skipas.

4. Genoeg tijd om dat vette skipak te scoren en je skipas te fixen

Boek je vroeg, dan heb je ook genoeg tijd om: Een tof skipak te scoren, voordelig een skipas te fixen en te regelen dat je goedkoop je gear mee kunt nemen of huren. Je kan bij merken als Protest bovendien nu nog skikleding uit de vorige collectie kopen, maar dan mét hele fijne kortingen. Schoenen, jassen, handschoenen, thermo-ondergoed, you name it en dat allemaal voor een veel fijner prijsje dan als het hoogseizoen start.

5. De eerste sneeuwvlokken zijn al gesignaleerd

Yep, je leest het goed: de eerste sneeuw is al gevallen. Niet deze maand, maar al in september! Reageer dus gewoon op dat wintersport-onderbuikgevoel en fix je reisje naar de sneeuw. De witte alpen wachten namelijk nu al!

6. Je hebt nu nog genoeg tijd en alle ruimte om vrij te vragen

Misschien kijkt je baas vreemd op als je nu al vrij vraagt voor een wintersportvakantie, maar hoe chill als je dat nu al geregeld hebt? Bovendien kun je nu nog makkelijk met al je vrienden of familie jullie vakantiedagen op elkaar afstemmen. Oh en bang zijn dat je collega’s er rond die data ook niet zijn, daar hoef je nu ook niet bang voor te zijn omdat jij waarschijnlijk de eerste bent die alles regelt.