gratis vpn gebruiken waar op letten

Een gratis VPN gebruiken op reis, waar moet je dan op letten?

Je bent op zoek naar een VPN, dit is waarschijnlijk de reden dat je bij dit artikel terecht bent gekomen. Het aansluiten van een VPN abonnement bij een online aanbieder is een van de beste dingen die je kunt doen als jij ook op een anonieme en beveiligde manier wilt deelnemen aan het internetverkeer. Of omdat je bijvoorbeeld series of films wilt kijken op reis die eigenlijk alleen in Nederland te bekijken zijn, maar via een VPN ook in het buitenland. Er zijn twee soorten VPN aanbieders, je hebt de gratis diensten en je kunt kiezen voor de betaalde diensten. Veel mensen denken dat gratis slecht is, ze denken dat er een addertje onder het gras zit. Echter hoeft dit helemaal niet zo te zijn, in dit artikel laten we dan ook zien waar je op moet letten als je een gratis VPN dienst afsluit op het internet.

3 dingen waar je op moet letten als je een gratis vpn gebruikt op reis

gratis vpn gebruiken waar op letten

Kijk naar de mate van veiligheid

Bij een VPN dienst is het ontzettend belangrijk dat je zeker weet dat jouw bestanden op het internetverkeer veilig zijn. Dit is dan ook gelijk waar je naar moet kijken als je op zoek gaat naar een goede gratis VPN software. We zien vaak dat de VPN bedrijven die hun producten gratis aanbieden niet altijd aan de voorwaarden en eisen omtrent de veiligheid voldoen. Als je de beste VPN wil kiezen zal je op zoek moeten gaan naar eventuele keurmerken op de site van de aanbieder, door deze keurmerken kan je inzien of een bepaalde dienst wel of niet aan te merken is als betrouwbaar.

Lees de reviews

Er zijn echt wel gratis aanbieders te vinden op het gebied van VPN die betrouwbaar zijn. Vaak zijn dit de bedrijven die in beginsel gratis zijn, maar waarbij je later alsnog een abonnement kunt afsluiten als je net even iets meer opties wilt. Een bedrijf wat alleen maar gratis VPN aanbiedt is niet altijd betrouwbaar, dit heeft te maken met het feit dat het raar is dat een bedrijf geen winstgevend oogmerk heeft. Kijk dus even naar de soort diensten die er aan worden geboden. Is het een gratis basispakket en kan je later alsnog een premium account afsluiten? Deze aanbieders zijn in de meeste gevallen wel te vertrouwen. Als ze een goede website hebben waar veel tijd in gestoken is dan weet je al helemaal zeker dat je te maken hebt met een betrouwbaar bedrijf.

Bekijk de voorwaarden

Als je dit gedaan hebt dan zal je waarschijnlijk een selectie voor ogen hebben van eventuele aanbieders waar je terecht kunt. De laatste stap is het doorlezen van de voorwaarden. Kijk eens welke soort garanties zij bieden, bekijk wat er voor voorwaarden gelden bij het betreffende abonnement en ga op zoek naar eventuele rare clausules in de kleine lettertjes. Als je dit combineert met het doorlezen van de reviews dan weet je vrijwel zeker dat je te maken hebt met een respectabel bedrijf. Zo kan ook jij alle voordelen onder ogen zien van het gebruik van een VPN dienst, en dit voor nul euro per maand!

Meer lezen over het gebruiken van een VPN op reis?

Lees ook: