De ideale camera voor op reis: Canon EOS RP

Wij hebben een nieuwe favoriet in onze reisbagage! We hebben namelijk sinds kort een splinternieuwe camera van Canon in onze rugzak zitten op reis, de Canon EOS RP. Na een paar mooie tripjes naar onder meer Lapland, Senegal en Cappadocië kunnen we niet anders dan zeggen dat we fan zijn. En waarom deze camera zo favoriet is bij ons? Het is een kleine, lichtgewicht en intuïtieve full-frame systeemcamera. We combineren hem met een groothoek en zoomlens en daarmee heb je een perfecte camera in je tas voor vrijwel elke reis die niet te veel weegt!

Fan doordat de Canon EOS RP full-frame is

Een van de grootste redenen dat we zo fan zijn van de Canon EOS RP is omdat hij full-frame is. Met camera’s die niet full-frame zijn, zit er altijd een crop in je foto’s en met een full-frame heb je een groter dynamisch bereik maar ook minder snel last van ruis in je foto’s. Dit komt omdat het aantal pixels bij full frame camera’s over en groter oppervlak verspreid liggen. Dit zorgt er voor dat je foto’s helder en scherper zijn. De Canon EOS RP is ook nog eens super gemakkelijk in gebruik en hiermee is het een hele mooie eerste stap binnen de full-frame fotografie. Oh en ook fijn: De Canon EOS RP heeft een 26,2 Megapixel CMOS-sensor en die werkt ook ongelooflijk goed bij weinig licht. Hierdoor kun je ook in donkere omgevingen mooie foto’s maken!

Mega plus punt: Full-frame maar toch licht in gewicht

Er zijn van die spiegelreflexcamera’s die full-frame zijn, maar die giga veel wegen. Dit is bij de Canon EOS RP compleet anders, het is echt een licht gewicht camera. Een mega plus punt voor ons, want wij reizen het liefst zo licht mogelijk zonder al te zware bagage. Dit is fijn bij het inchecken van je bagage, maar ook als je gaat hiken of een stadswandeling gaat maken. Dan wil je geen rugzak mee die giga veel weegt.

Andere voordelen

  • De camera heeft een zoeker, maar ook een touchscreen beeldscherm
  • Je kan het beeldscherm uitklappen en kantelen, handig voor video’s of selfie’s
  • Via de Canon Camera Connect-app kun je de camera ook op afstand bedienen
  • Je kan er 4K videos mee schieten

Voorbeelden van onze reisfoto’s

lapland zonsopkomst lapland maan

Combineer de Canon EOS RP met een zoom & groothoek lens

Benieuwd naar de objectieven die wij gebruiken bij de Canon EOS RP? Wij hebben deze body gecombineerd met een zoom- en groothoeklens. Voor landschappen en foto’s waarop je zelf staat is een groothoeklens echt ideaal en de zoomlens wil je mee als je de natuur in gaat en veel dieren gaat spotten of wanneer je in de stad mooie kiekjes wilt schieten.

  • RF 14-35mm f/4L (groothoeklens)
  • RF 24-105mm f/4L (zoomlens)

Hier vind je de Canon EOS RP body + RF 24-105mm lens op Bol.com.

Meer lezen?

Benieuwd naar meer info over deze camera? Je leest hier alles over de Canon EOS RP! Benieuwd hoe duur de camera is en waar je hem kan bestellen? Check Bol.com.

 

→ Bestel de Canon EOS RP op Bol.com