huisdieren reisverzekering

Met je hond op vakantie? Check vooraf of huisdieren ook onder jouw reisverzekering vallen!

Als je graag op reis gaat ben je vast wel bekend met een reisverzekering, maar hoe zit dit nu voor je huisdier als die ook mee op reis gaat? Hoe zorg je ervoor dat je huisdier ook in het buitenland goed geholpen wordt en ook verzekerd is als jij op avontuur bent? Een ongelukje zit tenslotte in een klein hoekje. Om je een idee te geven… Wat doe je als je hond bijvoorbeeld valt en een poot blesseert tijdens het roadtrippen? Grote kans dat je hiermee niet kunt wachten tot na je vakantie. Want hoe langer je ermee wacht hoe meer pijn je favoriete travel buddy leidt en daarnaast kan de schade ook alleen maar erger worden. Met andere woorden: Bereid je dus goed voor en check vooraf je verzekering! Hieronder vertellen we je waar je op moet letten.

Het verzekeren van je hond, hier wil je op letten

Ook al ga je niet op reis, ook dan geeft het een gerust gevoel wanneer je hond verzekerd is. En mocht je wel weg gaan, dan is je viervoeter met de juiste verzekering ervan verzekerd dat de juiste zorg kan worden gegeven wanneer het daadwerkelijk nodig is. Maar welke verzekering kies je dan? Bij een hondenverzekering kun je vaak uit meerdere pakketten kiezen. Je hebt het basispakket, een uitgebreid pakket en een volledig pakket. Hoe groter het pakket is, hoe beter de verzekering voor jouw huisdier. Dus mocht je echt een brokkenpiloot van een hond hebben, dan zou een volledig pakket misschien wel interessant kunnen zijn. Is dit gevoelsmatig niet nodig? Dan kun je voor het basispakket kiezen, hier zit geen specialistische zorg bij en bij de andere pakketten wel.

Aanvullende verzekering of niet?

Naast de verzekeringspakketten die je kunt kiezen voor je hond, kun je ook nog een aanvullende verzekering nemen. Een van die aanvullende verzekeringen is voor de sterilisatie of castratie van je hond, mocht dit ineens nodig zijn dan hoef je niet de volledige kosten te dragen. Maar ook kun je een aanvullende verzekering nemen voor chemo-en radiotherapie, crematie en een werelddekkingsverzekering. Vooral de werelddekkingverzekering biedt meer zekerheid voor reizigers. Mocht je hond nu een rare val maken in bijvoorbeeld Frankrijk, kun je ook daar gelijk terecht voor de juiste hulp!

Hoe zit het met verzekeringen voor katten?

Mocht je naast je hond ook nog een kat hebben? Of heb jee juist alleen een kat als huisdier? Dan moet je ook denken aan het verzekeren van je kat. De kans is kleiner dat je een kat mee op reis neemt, maar ook hier zijn uitzonderingen. Mocht je bijvoorbeeld naar een vakantiehuisje gaan of een langere tijd in het buitenland doorbrengen, dan kan het zomaar zo zijn dat je je kat wel graag meeneemt. De hondenverzekering en de kattenverzekering zijn in de grote lijnen hetzelfde, alleen dan afgestemd op de behoefte van de hond of de kat. Ook je kat kun je aanvullend verzekeren.

Meer lezen over het reizen met huisdieren?

Lees ook: