by-the-ocean-we-unite-plastic

Help de plastic soep te stoppen!

Op reis zijn we vaak laks. We willen genieten en denken niet echt aan iets ‘moeten’ of verplichtingen. Hakuna Matata it is! Maar toch wil ik je even aan het denken zetten over wat jouw reis precies betekent voor de natuur en dan vooral over de plasticvervuiling. En: jij kunt nu iets terug doen!

Plastic op reis

Bewust of onbewust: Op reis denken we niet aan alles. We kijken eindeloos om ons heen, leren nieuwe mensen kennen en genieten van ieder moment. Onderweg kopen we flesjes water, slingert de verpakking van ons koekje de wijde natuur in en vergeten we onze slippers op het strand. We kijken niet om naar waar dit allemaal uiteindelijk terecht komt, maar de natuur is 9 van de 10 keer de pineut. De oceaan is een plastic soep geworden; dieren sterven aan plastic in hun maag, raken erin verstikt en er komen giftige stoffen vrij. En dan noem ik slechts een deel van de problemen. Onze reis heeft onwijs veel impact op de natuur en met een beetje meer aandacht, kun je al heel veel verschil maken.

By the Ocean we Unite

Diezelfde gedachte had Thomas van Thiel, toen hij in 2016 By the Ocean we Unite oprichtte. ‘Een beetje meer aandacht’ is bij hem ‘heel veel aandacht’ geworden. Met deze stichting organiseert hij, samen met een fanatiek team, zeilexpedities om te wereld een stukje beter te maken.

Zeilexpedities om onderzoek te doen & workshops te geven

Tijdens de expedities wordt er onderzoek gedaan naar plastic in oceanen en worden er workshops te geven om de deelnemers bewust te maken van wat er gaande is. Want de oceaan is ziek. Goed ziek. Door jou, door mij, door ons allemaal. Zo’n 80% van het plastic in de oceaan komt vanuit het land, de rest wordt bijgedragen door visserij, scheepvaart en offshore industrie. Al die plastic stukjes hopen zich op en belanden uiteindelijk weer bij jou op je bord. Ja, echt waar. Door samen te werken met verschillende partners, zoals The Plastic Soup Foundation, hebben zij hoop om de kraan van het plastic uit te draaien. Maar dit kan alleen door samen te werken.

by-the-ocean-we-unite-plastic-op-reis

Zo kun jij ook helpen!

Dus nu is het tijd om iets terug te doen. In 2017 organiseert By the Ocean we Unite nieuwe expedities, richting onder andere Zuid-Engeland en de Kanaaleilanden. Het geld ervoor is er alleen niet zomaar – hier hebben we jou voor jou nodig. Door op deze link te klikken kun jij een bijdrage leveren aan hun crowdfunding. Deze bijdrage kun je natuurlijk helemaal zelf bepalen, iedere cent helpt! Realiseer je hoeveel schade wij met z’n allen aanrichten. Door deze crowdfunding te steunen help je om de oceaan te genezen door de kraan dicht te draaien. Want alleen dan kunnen we ook in de toekomst nog genieten van al het moois wat de wereld ons te bieden heeft. Als de plastic situatie blijft zoals het nu is en de hoeveelheid plastic in oceanen blijft toenemen met de snelheid waarmee dat nu gebeurt, dan ziet de toekomst er helaas een stuk donkerder uit.

Wil je graag actiever meehelpen? Dan kun je mee op zeilexpeditie!

Wil je actiever meehelpen? Ga mee op zeilexpeditie! Ik kan je nu al vertellen: dat wordt een onvergetelijke ervaring. Je zult lachen, genieten van schitterende zonsondergangen en de mooiste bestemmingen zien waar je anders niet snel zou komen. Het feit dat je met een zeilboot reist, met de wind als motor, maakt het natuurlijk nog specialer. Daarbij kun je ook nog eens heel actief je steentje bijdragen aan een betere wereld. Win-win situatie voor iedereen. Wil je hier meer informatie over? Ga dan eens kijken bij een van hun informatieavonden. Op 11 december zijn ze in Amsterdam en op 18 december kun je een kijkje nemen in Nijmegen. Be there!

Op de hoogte blijven van ‘By the Ocean we Unite?’

Op de hoogte blijven van alles rondom By the Ocean we Unite kan door hun Facebookpagina te liken, hun crowdfunding te steunen of je te abonneren op hun nieuwsbrief. Zien we jou straks op de boot tijdens de volgende expeditie?