Unlock the bottle escape game-5

Escape game & wijnproeverij in één: Unlock the Bottle

Het spel Unlock the Bottle is een geniale combinatie, het is namelijk een wijnproeverij én escape game in één. Voor thuis. En daarmee helemaal corona proof dus! Toen we hoorden dat er iets bestond waarbij we twee van onze favoriete bezigheden konden combineren, wijn drinken en een soort escape room voor thuis doen, wisten we dat we dat ooit moesten uitproberen. Dus toen de makers (we deden eerder hun Casa de Papel escape room) vroegen of wij het spel wilden testen, wisten we niet hoe snel we een ‘JA’ terug moesten mailen. En ja hoor, na wat mailtjes over en weer werd binnen een paar dagen een flinke doos bezorgd en konden we het avondje Unlock the Bottle gaan plannen! Oh en voor we het vergeten… we mogen een kortingscode geven voor Unlock the Bottle! Die vind je onderaan het artikel!

Unlock the bottle escape game-2 Unlock the bottle escape game-5 Unlock the bottle escape game-4

Wat moet je doen bij Unlock te Bottle

Wanneer je de box van Unlock te Bottle ontvangt, krijg je per mail ook instructies over het spel. Het volgende is namelijk aan de hand… De familie Von Traub ziet haar levenswerk ten onder gaan. En alleen een team van puzzelaars en wijnliefhebbers kan hun wijn mogelijk nog redden. De grote vraag is alleen, of jij en je teamspelers het in jullie mars hebben om het mysterie van De Verloren Wijn op te lossen? In de box vind je kaartjes, raadsels, de laatste fles wijn van de familie Von Traub, puzzels en aan jou om alles te ontrafelen.

Een escape game waar je al je zintuigen moet gebruiken

Tijdens dit spel zijn al je zintuigen nodig. Je moet goed kijken en lezen, alle attributen gebruiken die in de box zitten, je smaakpapillen overuren laten draaien en niet afgeleid raken door desinformatie. En vergeet natuurlijk geen wijnglazen te regelen! Want dat de beroemde Von Traub wijn uiteindelijk geproefd gaat worden is een feit. Tenminste… als je het cijferslot weet te ontcijferen!

Is zo’n escape game anders dan een escape room?

Na verschillende escape rooms gedaan te hebben, was het leuk om in deze vreemde corona tijd een keer een escape game voor thuis uit te proberen. Het was voor ons de eerste escape game die we deden en na het uitgespeeld te hebben vonden we het een toffe ervaring. Het is iets minder bombastisch en imponerend dan een escape room, je zit immers nog steeds gewoon aan je eigen keukentafel, maar het is leuk om in zo’n avontuurlijk verhaal gezogen te worden en je hersenen te laten kraken op alle puzzels en raadsels. Er moeten ook bepaalde acties uitgevoerd worden die een kleine adrenaline kick geven, dus spanning en sensatie is er, ondanks dat je gewoon thuis zit, zeker!

Unlock the bottle escape game-3Unlock the bottle escape game-7

Unlock the bottle escape game-6

Met hoeveel personen kun je het spel doen?

Wij hebben het met 4 personen gespeeld, maar je kan het eventueel ook met 6 doen. Wij vonden vier wel een ideaal aantal, zo ben je allemaal echt nauw betrokken bij het spel en alle opdrachten die je moet doen. Met z’n zessen leek ons dat iets minder leuk en handig, dan kan je niet allemaal goed meekijken bij wat er gebeurd. De speelduur kan verschillen per groepje, maar over het algemeen ben je er zo’n 90 minuten mee bezig.

Wat zit er in de Unlock the Bottle box?

Wanneer je het spel besteld, dan ontvang je:

  • Een uitdagend en gevarieerd spel, met verschillende props en attributen
  • Vermakelijk spel voor een groep t/m 6 personen (al vonden wij 4 een beter aantal)
  • Een mini wijnproeverij met de Von Traub wijn
  • Het enige wat je (van je-) zelf nog nodig hebt zijn de glazen (en een koelkast)

Oh en heb je tijdens het spelen hints of hulp nodig? Check dan de site van Unlock the Bottle, die hints helpen je gegarandeerd verder. Wij hadden het niet nodig, maar achteraf hebben we nog wel een paar dingetjes dubbel gecheckt.

Bestel Unlock the Bottle

Benieuwd geworden? Je kunt via unlockthebottle.nl de escape game bestellen. Het spel kost in totaal 75 euro. Je ontvangt daarvoor het spel, een fles wijn en verschillende spelattributen. Haal er zelf wat hapjes bij, steek wat kaarsen aan en je hebt echt een tof avondje!

Kortingscode Unlock the Bottle

Trouwens, super tof, we mogen onze lezers een exclusieve kortingscode aanbieden! Als je: wijnwat gebruikt bij het afrekenen krijg je 10 euro korting tot en met 1 december. Dan betaal je dus €64,95 in plaats van €75!

Liever een bier variant uitproberen…?!

Doordat het spel over “de verloren wijn” enorm succesvol is, komt er van Unlock the Bottle binnenkort ook een volgende versie waarbij niet wijn maar het vloeibare goud centraal staat: BIER! Wil jij op de hoogte gehouden worden over de bier versie en hem als eerste in huis halen? Meld je dan aan via deze link